Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Trükkös menü

2009.04.03. 13:36 Floorballer

Hétvégén egy roppant rafinált fordulóval nézünk szembe, melynek értelmezése történelmi előismeretek nélkül gyakorlatilag nem lehetséges. Ekkor ugyanis egy felelőtlen kézlegyintéssel elintézné mindenki, hogy na ezen a hétvégén nem érdemes meccsre menni, majd balga módon bepötyögi a fixnek vélt tippeket a TOTO-ba. Mi azonban azért vagyunk, hogy egyrészt kedvet ébresszünk az olvasóközönségben, másrészt emlékeztessük őket a múlt emlékezetes pillanataira. Ráadásként a hétvégén szélsőséges esetben bajnokavatásra is sor kerülhet. Tovább után tehát 4 meccs, amiért igenis érdemes kilátogatni, meg is mondjuk miért!

Salming Férfi OB1

Phoenix FSE – White Sharks HC

Április 4. 15:15, Törökbálint 

A Phoenix olyan jó formában van, mint amennyire kikapott a WS az elmúlt meccseken, így sokan már húznák is be a tükörsima 1-est, mi azonban 1 évvel ezelőtt a formaingadozások miatt ilyen előjelek után gondolkozás nélkül mondanánk a küzdelmes 2-est. Itt azonban meg is kell állnunk egy ásónyomra, ugyanis több tényezőt kell számba venni:

  • a Phoenix a nagy meccsek után tudat alatt fellélegezhet, és kiengedhet
  • a WS akkor veszélyes igazán ha elhiszi, hogy nyerhet, és a tavalyi szezon alapján itt ezt elhiheti
  • ráadásul a WS elmúlt meccsek után nem érezhet különösebb nyomást, max. érvényesül a papírforma
  • ez a Phoenix már nem a tavalyi Phoenix, és a formakilengések amplitúdója láthatólag csökken és egyre egyenletesebb a nyújtott teljesítmény
  • a helyzetkihasználást illetően óriási a hazai fölény
  • a Phoenix főleg 3-2 és 2-1-ben halálosan pontos, de most kontrázás helyett egy bunkervédelmet kell feltörniük, ami új szituáció 

Mindent összevetve, bedobva a gépbe kijött, hogy 42 küzdelmes meccs lesz, melynek végkimenetelét az első harmad dönti el. Ha a WS elhiszi, és tartja, akkor nagyon nehéz lesz a hazaiaknak, ha beakad 3 lövés az elején, akkor sima lesz. Összességében kalapot emelünk a Phoenix mostanában mutatott teljesítménye előtt és éppen ezért egy hazaira teszünk. 

SZPK-NOKIA – Torpedo JSC-Fort Kft.

Április 4. 18:00, Komárom 

Az SZPK ezúttal tényleg nélkülözi majd két játékosát, de ez elvileg nem lehet gond a Torpedo ellen – elvileg az őszi 3-2-n sem lehetett volna -, akiket hetek óta nem láttunk pályán. Valószínűleg alaposan rápihentek a történelmi döntetlenre, amit ezen a hétvégén kiharcolnak.:) Az SZPK már csak két győzelemre van a bajnoki címtől, ráadásul ebbe még bele sem kalkuláltuk a Krokodilok esetleges botlását, amiről még a későbbiekben esik szó. Jó hangulat, sok néző, a célegyenesbe fordulva hevesebben kalapáló szívek és szaporább lélegzetek a hazai oldalon, és végén egy simának ígérkező hazai. De hát a sport éppen a csodáktól szép, így Bödő parádézásával egy elképesztő döntetlen születik!:) 

Neumann FSE – Dunai Krokodilok SE

Április 5. 17:00, Kartal 

Ez a párosítás az elmúlt évek egyik nagy rejtélye. Első látásra mindenki sima Krokodilt mondana a páros minden mérkőzése előtt, de az elmúlt 3 évben az eredmények Kroki szemszögből: 8-6, 6-6, 6-4, 4-11, 8-6, ami korántsem egy sima, egyoldalú párviadalt jelez (a gólkülönbség egyenesen a kartali csapat felé billen). Feltétlen érdemes megtekintésre a hagyományosan parázs találkozó, garantált a feszültség, a legalább 30 perc kiállítás és a küzdelmes végkifejlet. A Krokodilok még mindig álmodhatnak, de egyre inkább csak a csodában bízva. Ennek ellenére nem vehetik félvállról a meccset a tavalyi 4-11-hez hasonlóan. A Neumann tavasza aligha vonul be a klub történetének aranyoldalaira, de egy szép hazai befejezés sokat segíthet ennek kozmetikázásán, ráadásul ez még reményt kelthetne az 5-6. hely valamelyikére. Röviden: x közeli eredmény, de inkább 1-2 gólos vendég, nagy harc, érdemes megnézni! Amennyiben a Neumann mégis nyerni tud, akkor az SZPK telefon útján értesülhet első bajnoki címéről...

IBK CH/Triton – ARES HC/Top Floor

Április 4. 14:30, Budapest, Klebersberg Kunoó Ált. Isk. 

Mind a két csapat bombaformában lép pályára, ráadásul különösebb tét nélkül, így felszabadult játékot és pompás megoldásokat várunk a résztvevőktől. A Neumann – Krokodilhoz hasonlóan ez a párosítás is mindig rácáfol a tabellán látható pontkülönbségekből adódó előzetes feltevésekre – huuu, sikerült kijönni a mondatból. A CH idei egyik legjobb játékát mutatta, Kovács és Liebe bomba formában van, az ARES pedig örömjátékot mutatott be a WS ellen. Egyik csapat sem a védekezés feltétlen híve, így legalább 16 gólt várunk és a végén egy kiélezett ARES sikert, ami természetesen egy jelentékenyebb hátrány ledolgozása után realizálódik.

 

1 komment

Címkék: floorball ob1 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr551043860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEISE #2 2009.04.06. 16:14:00

Sziasztok!

Ugyan nem ismerem az egész történetet, de azért valaki a VB-ből leírhatná, hogy miért is veszít el az Eger két meccset - férfi és női - úgy 5-0-val, hogy az ellenfél a pályaválasztó?
Üdv :

Laci
süti beállítások módosítása