Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Bajnokok születtek

2009.04.17. 16:10 Floorballer

A hétvégén ránk köszönt a hivatalosan ugyan még csak utolsó előtti forduló, de az elmúlt 14 napban gyakorlatilag minden lényeges kérdésre választ kaphattunk: mind a férfi mind a női első osztályban megkoronázták a bajnokot, és mind a két fronton új csapatnév került felvésésre a képzeletbeli hatalmas trófeára. Ezen kívül megemlékezünk egy fordulatos kartali csatáról, egy 2(!!) gólos női meccsről – jegyárakat a csapatoknál lehet visszaigényelni -, és egy eldőlni látszó osztályozós helyről. Tovább után gratulációk és részletek távirati stílusban!

Salming Férfi OB1

Phoenix FSE – White Sharks HC 4 - 3

SZPK-NOKIA – Torpedo JSC-Fort Kft. 16 - 5

Neumann FSE – Dunai Krokodilok SE 8 – 7

IBK CH/Triton – ARES HC/Top Floor  4 – 8

A Phoenix győzelme annyira biztosnak látszott a WS ellen, hogy gyakorlatilag teljes mértékben el is altatta a hazai csapatot, amely az elmúlt hetek bravúrjai után kissé nehezen dolgozta fel azt a tényt, hogy több heti varázslatos kontrajáték után ezúttal az ellenfél nem tart igényt a labdára. Ennek eredménye egy nagyon nehezen megszerzett győzelem lett, mely könnyen lehetett volna akár x is. A WS maximálisan kivívta tiszteletünket, ugyanis a csapat nagyon tudatosan, fittyet hányva a fanyalgók kritikáira a keretnek leginkább megfelelő, céltudatos játékkal, minden ellenfélre tudatosan készülve (!!) bekkelte ki az OB1-es tagságot jövőre is. A Phoenix továbbra is harcban áll a halandók bajnoki címéért, azaz az 5. helyért.

Hogy a fentebb említett pozíció sorsa még nem dőlt el, arról nagyban tehet a Neumann gárdája, ugyanis Ágostonék némi meglepetésre legyőzték a bajnokaspiráns Krokodilokat, melynek következtében Komárom már ezen a hétvégén pezsgőben úszhatott. A párharc mindig szoros csatát ígér, és ezúttal sem lehetett panasz a meccsre. Gyors 0-3-al indítottak a Krokodilok, és a kérdés úgy tűnt csak annyi, hogy 15 vagy 20 lesz-e a sétálgató, dekoncentrált hazaiak hátránya a végén, akik mezőnybeli hibáit ezúttal a liga egyik legjobb kapuspárosának aktuálisan kapuban térdelő tagja, Varga sem tudta kisegíteni. Kezdésként Dombauer meglőtte az év egyik legelképesztőbb gólját: legfeljebb 1,001 labdányi hely állt rendelkezésre, melyet kiszorított helyzetből fonákkal kellett eltalálni, átemelni. Nálunk eddig is fix helye volt a villámkezű cselgépnek az év csapatában, de ez az egy mozdulat kis túlzással önmagában is elegendő lett volna ehhez. 0-3 után 3-3, majd 3-6 állt a kijelzőn. A 30. percig a Krokodilok gyakorlatilag kivégezhették volna a Neumannt, ám ezt elmulasztották. Varga féltávnál megfogta Ressely N. büntetőjét, majd innentől helyrebillentve lelki egyensúlyát gyakorlatilag mindent hárított! A hazaiak nagyot küzdve kijátszották a tavasz során összespórolt szerencse és 1 az 1000-ből bónusz kártyáikat (a hüllők két gyanús lövése is a vasról vágódott a vonal környékére, és alaposan megoszlanak a vélemények azok esetleges gól mivoltáról) és végül megfordították az állást. Hazai oldalról Szigetvári remekelt: 1+2-je mellé számtalan szerelést és blokkolást jegyezhetünk fel.

Szintén az 5.helyre hajt még a CH gárdája. Ezen a hétvégén azonban nem volt sok esélyük a tartalékosan (Vadócz és Dósa nélkül) is remeklő ARES ellen. Noha az első 5 percben már-már hagyományosan begyűjtött 3 gólos hátrányt még sikerült 1 gólosra faragni, nem forgott veszélyben a bajnok sikere. Nádor alaposan rákapcsolt az elmúlt hetekben, ezúttal 3+2-ig jutott, a hazaiaktól pedig Kovács továbbra is tartja jó formáját: 2+0. A Debrecen Eger elleni „pontvesztésének” köszönhetően az ARES-nak már csak egy kötelezőt kell hoznia a bronzhoz, és most kezdhetnek el igazán bánkódni a Phoenix és Szolnok ellen elvesztett pontok miatt, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a végén csak 2 egység hiányzik majd az ezüsthöz.

Az SZPK a debreceni győzelem után alighanem alaposan felszabadult, hiszen érezhették, hogy túl vannak a nehezén. Noha idén nem űztek sportot a könnyebbnek ígérkező meccsek agyonnyeréséből, ezúttal magabiztos sikert arattak a Torpedo ellen. A 2. percben a Torpedo még egyenlített, ezzel elhitték hogy nyerhetnek és túlságosan kinyíltak:)A házi gólgyáros Szabó Tibor 5+3-ig jutott, Darai Máté 3+2-ig.

Zone Női OB1

Phoenix FSE – White Sharks HC 9 – 2

IBK CH/Triton – SZPK-NOKIA 1 - 1

Szolnok Cannibals FK – Neumann Snipers 5 – 3

Phoenix FSE – MEISE 6 – 4

Kicsit kisebb volt a visszhangja (gyakorlatilag semmi), de akárhogy is forgatjuk a tabellát, a Phoenix magyar bajnok lett a hétvégén, ugyanis bár a 8 pontos hátrány még ledolgozható, de mivel az egymás közti eredmény számít, így már senki nem előzheti meg Radácsiékat. Ez úton is gratulálunk!

Két hete a WS-t győzték le Varsányiék egy feledhető találkozón, mely sokkal nehezebb volt, mint amilyennek ígérkezett a Neumann elleni fesztivál után. A WS határozottan mutat életjeleket az elmúlt hetekben, de a kevesebb kapott gólhoz még nem zárkózik a lőtt gólok száma egyelőre. Ezt követően aztán most szombaton talán a legnehezebb 2 pontját gyűjtötte be a fiatal csapat, mely egyszersmind a bajnoki cím elnyeréséhez is vezetett. A szezon végére minden téren elfogyott Eger mindösszesen 5+1 fővel képviseltette magát Törökbálinton, ám a siker kapujában – melyen a belépés elkerülhetetlen volt már hetek óta - álló fiatalok kicsit megremegtek hazai részről, és bénultan nézték végig, amint ellenfelük 4 gólos előnyre tesz szert. Nem tudjuk pontosan, hogy mikor volt utoljára olyan – ha egyáltalán volt -, hogy Radácsi nem szerzett gólt de a csapat erejét jól mutatja, hogy ezzel is meg tudnak már birkózni. Az egyenlítés 13 perc alatt megtörtént a második harmadban, majd a fáradó vendégek ellen már nem volt kérdés a két pont sorsa. Említést érdemel, hogy az első harmad után kapuba térdelő Mohai hálója immáron zsinórban 3 mérkőzés óta érintetlen, ami akkor is szép szám, ha nem is 9, hanem mondjuk nagyságrendileg 7-7,5 harmadot jelent.

A CH ismét igazolta, hogy a védelmével nincs baj. 1-1 nem minden nap születik floorball meccsen, noha emlékszünk egy 3 évvel ezelőtti Phoenix – WS 1-0 (!)-ra is. Az SZPK minden próbálkozását hatástalanította Gegesy, a CH pedig szinte egyetlen igazán nagy helyzetét gólra váltotta, és folytatja elmúlt hetekbeli jó szereplését. Az SZPK-nak a pontvesztés igazán Szolnokon fájhat, ugyanis könnyen lehet, hogy az ezüstbe kerül majd.

A Neumann fennállása legnagyobb taslijába szaladt bele a Phoenix ellen, ám hamar túltették magukat ezen a lányok. A mérkőzés csak az 57. percben dőlt el, addig 4-3 állt mindössze a kijelzőn. Dubicz az 50. percben egy kemény ütközés után 2+10 perces kiállítás révén (kérdés, ezt vajh melyik paragrafus teszi lehetővé) végleg kivált a játékból, ami a vendégek teljesítményét alapvetően meghatározza. A Szolnok ismét 2 ponttal gazdagodott, és jöhet számukra a legfontosabb meccs: SZPK az ezüstért.

Női MK

SZPK-NOKIA – ARES 11 – 3

A női MK-ban az 1-1-es bajnokin magukban tartott góloktól váltak meg a narancsos lányok. Topál Zs. sérülés után visszatérve 5+2-t hintett, Vértesi pedig ahogy idén már megszokhattuk tőle, 3+4-el vette ki részét a termésből. Az ARES sok szempontból egyenrangú fél volt mezőnyben, ám számos egyéni hiba okozta vesztét a csapatnak.

Férfi OB2 

Miskolci FE - Paksi FK 15 – 5

Az őszi meccsnél lényegesen könnyebben aratott győzelmet a jégkorongosaival kiegészülő Miskolc az érmes reményeknek búcsút intő Paks ellenében. A sportág fejlődését jól jelzi, hogy míg évekkel ezelőtt a Láda testvérek komoly rangadókat is el tudtak dönteni, most a gólfesztivál ellenére sem róluk szólt a találkozó. Szabó 5 gólpasszt osztott ki, Balogh pedig 4+1-ig jutott. A potenciális feljutásról a Veszprém elleni meccs fog dönteni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr591071089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása