Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

November Kupa - Férfi - Válaszol: a szövetségi kapitány

2009.11.05. 05:15 Anwar_

Ahogy azt a sportág szerelmesei már tudhatják, a hétvégén rangos nemzetközi tornára kerül sor Komárom városában. A programot már mellékeltük, így nem is esnénk az ismétlés hibájába. Férfi vonalon a jövő év elején megrendezendő selejtező előtti legfontosabb megmérettetésre kerül sor, míg női csapatunk a decemberi világbajnokság előtti főpróbán vesz részt. Ahelyett, hogy saját magunk bocsátkozzunk elemzésekbe, a legilletékesebbhez, Illés László szövetségi kapitányhoz fordultunk a férfi csapattal kapcsolatban (aktuális keret a szövetségi honlapon). 

FFR: - Mindenek előtt egy általános kérdéssel kezdenénk. Rég nem hallottunk felőled, hogy telnek napjaid, mióta csak szövetségi kapitányként funkcionálsz?

I.L.: - Sajnos megváltam az SZPK csapatától de így legalább volt időm több mérkőzést személyesen megnézni és esetleg új játékosokat felfedezni. Szeretném a jövőben is ezt a szokásomat megtartani. Tehát nyugodtan mondhatom, nem unatkozom.

FFR: - Hosszú idő után ismét Magyarországon láthatjuk a válogatottat „éles” körülmények között. Eddig többször volt hétvégi edzőtábor és sikeres külföldi túra. Hol tart a felkészülésben a csapat? 

I.L.: - A fő hangsúlyt a sorozat terhelésre és a nemzetközi mérkőzésekre helyeztük, ezért nyáron Csehországban és Olaszországban jártunk. A tornákon nem az eredmény volt a fontos, inkább az összeszokás a csapatszellem kialakítása. A nyáron a célunkat elértük: nagyon jó hangulat alakult ki, és úgy érzem a fiatalok és a tapasztaltabb játékosok jól egymásra találtak. Talán ennek is köszönhető, hogy Olaszországban kupát tudtunk nyerni. A szakvezetés szerint a felkészülésünk a terveink szerint alakul, de még van min javítani.

FFR: - Milyen területen érzed, hogy még van lemaradásunk?

I.L.: - Mindenképpen fizikális területen kell sokat javítanunk, de ezt elsősorban a klubok segítségével tudjuk csak elérni, valamint a jó értelemben vett agresszívabb  játékban kell fejlődnünk. Egyre többet gyakoroljuk a szabadütéseket, valamint az emberelőnyös szituációkat és természetesen a hátrányost is. Még keressük az ideális sorokat, de mint remélem tudják az olvasók, kevesebb mint 1 évünk volt a felkészülésre és ezért csodát nem lehet várni, de azért mi szeretnénk meglepetéseket okozni. A tervünk szerint 2 év múlva kell egy kész és eredményes csapatnak lenni, de már most le kell tenni az alapokat.

FFR: - A válogatott erőviszonyokat annyira még nem ismerő olvasók kedvéért pár szót mondanál az ellenfelekről, a lengyel és az osztrák csapatról? Hozzánk képest, hol tartanak?

I.L.: - A lengyel csapat már régen előttünk jár: erőségük a gyors és erőszakos floorball, na meg a svéd soruk, bár legutóbb Csehországban játszottunk velük és két gólos vereséget szenvedtünk, de úgy, hogy ha jobban figyelünk a végén akár döntetlen is lehetett volna. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy közel egyenrangú ellenfelek voltunk, bár igaz a svéd soruk nem volt, de nálunk is sokan hiányoztak a meghatározó emberek közül.

Ausztria csapatával Olaszországban játszottunk egy nagy iramú, élvezetes mérkőzést és nyertünk két góllal. Ki- ki mérkőzés volt, mi nagyon jól játszottunk. Talán meg merem kockáztatni akkor mi előrébb tartottunk náluk, remélem hogy ez az előnyünk megmaradt.

FFR: - A hétvégén az eredmény, vagy a játék lesz a fontos? 

I.L.: - A hétvégi torna a felkészülésünk egy állomása lesz, természetesen a játék a fontos, de most már szeretnénk látni, hogy hol tartunk és természetesen most már az eredmény sem mellékes. Látni szeretném, hogy nyomás alatt hogy teljesítünk. 

FFR: - Vannak- e sérültek, illetve mindenki rendelkezésre áll?

I.L.: - Sajnos Mujahid Attila és Szabó Péter sérült, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt  Mujahid Tamás szombaton csatlakozik hozzánk, de örömteli hogy Svédországból mindenki tud jönni és itthonról is a többiek vállalták a tornán való részvételt.

FFR: - Új nevekkel találkozhatunk, akik lehetőséget kapnak címeres mezben pályára lépni?

I.L.: - Találkozhatnak új nevekkel,  főleg a volt U19 válogatottak lesznek új arcok, de Svédországból is lesz egy testvérpár - bár a fiatalabbik fiú már az U19 válogatottban szerepelt - ők a Kaptz testvérek, Krisztián és Philip: két nagyon tehetséges, és jó hozzáállású fiúról van szó. Remélem erőségei lesznek a válogatottnak!

FFR: - Milyen sűrűn sikerül mérkőzésekre kijutnod, hogy megnézd, kiszemeltjeid hogy teljesítenek? Egyszerre te sem lehetsz egyszerre mindenhol. Kik segítenek ebben a munkában?

I.L.: - Mint a cikk elején utaltam rá, járom a pályákat eddig két csapat kivételével láttam a teljes OB 1 mezőnyt, és szerencsére láttam másod és harmadosztályú mérkőzést is. Szándékomban áll több meccset megnézni még, de ha én nem is tudok eljutni valahova, akkor Nádor Krisztián segítőm helyettesít, és természetesen nagy segítségemre van a meccsekre való eljutásomban Váradi György barátom.

FFR: - Mi a véleményed az idei bajnokságról? Van számodra valami meglepetés (csapat, játékos)?

I.L.: - Hát eddig szinte mindenben az történt amit vártam. Talán az SZPK beragadása volt meglepő, de úgy látszik az EC átka elérte őket is. A Phonixtől én ebben az évben várom a kiugrást és úgy látszik ez be is jön. A Debrecen kapott egy új motivációt ( Finn edző ) és ez jót tett nekik. Összegezve én túl nagy meglepetést nem látok az SZPK-n kívül. 

FFR: - És a végére egy elengedhetetlen kérdés. A vezérleteddel tavaly csúcsra ért az SZPK, idén viszont meglehetősen döcög a szekér, gyors ütemben 3 vereséget is szenvedtek Füziék. Miben látod ennek okát, illetve mit vársz a csapattól?

I.L.: - Hát ez egy hálátlan kérdés, nem szeretném az utódaimat kritizálni, mert az nem lenne szép tőlem én nagyon remélem talpra állnak a srácok és egy jó tavaszi meneteléssel oda érnek a dobogó valamelyik fokára.  Ja és egy észrevétel:  már nem Füzi fémjelzi az SZPK – t, azaz nem egy ember,  már tavaly is a csapat nyerte a bajnokságot, és ebben volt a nagy ereje és remélem ez vissza tér, és pont emiatt lesznek eredményesek. Köszönöm a lehetőséget a megszólalásra, remélem minél több játékost fog motiválni a válogatottság mert ez nem egy zárt klub ide be lehet kerülni de ki is.

Szeretném kérni, hogy lehetőség szerint próbáljanak ki jönni a hétvégi tornára és szurkolni a csapatainknak!

FFR: - Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk, és sok szerencsét kívánunk!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball szöv.kap. férfi válogatott november kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr171501620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása