Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

"Mindenkivel partiban voltunk" - Illés László szövetségi kapitány

2009.11.13. 06:00 Bernard

Férfi válogatottunk Szlovákia, Lengyelország és Ausztria mögött a 4. helyen végzett a hazai rendezésű November Kupán. Ha valaki csak a végeredményt nézi, azt gondolhatja, hogy csapatunk nem volt egy súlycsoportban ellenfeleivel. Azonban hiba volna csak a számok alapján ítélkezni. Nézzük, hogyan értékeli a látottakat Illés László szövetségi kapitány.    

F.F.R: - Durrantsunk bele a közepébe. Mi jut elsőként eszedbe, ha azt mondom: 4. helyezés a négycsapatos, hazai rendezésű tornán?

I.L.: - Lehettünk volna jobb helyen is a végén, de nem csak ez volt a lényeg a tornán.

F.F.R: - Talán nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, a végelszámoláskor titkon azért többre számítottál!?

I.L.: Igen, titkon jobbat vártam, de az eredmények csalókák. Ha a torna előtt valaki azt mondja csak egy vereségünk lesz, elfogadtam volna, de így, hogy két meccset tulajdonképpen mi buktunk el döntetlenre, így van hiányérzetem. 

F.F.R: -  Tekintsünk vissza minden mérkőzésre!

1. Péntek:

Szlovákia - Magyarország : 4-4 (2-2, 0-1, 2-1) 

Legjobb játékos: Schmidt Olivér

Pontszerzők: Schmidt D. (0+2) Duró N. (1+0), Kapetz K. (0+1), Kovács G. (0+1), Schmidt O. (2+0), Ressely N. (1+0) 

I.L.: - Nagyon kemény, helyenként durva ellenfél ellen egy nagyon gyors floorball mérkőzés volt. Szerencsére fel tudtuk venni a ritmust és még a végén vezettünk is, de sajnos fél percet nem tudtunk kivédekezni. Nagyon elégedett voltam a csapat hozzáállásával!

(F.F.R vélemény: Hangsúlyozni sem szükséges, hogy északi szomszédunk ellen pikáns pályára lépni. Tudható volt, hogy a szlovákok erős, fizikai floorballt játszanak, ami azért remek technikai képességekkel párosul. A mieink játékán szemmel látható volt az összeszokottság hiánya, mégis a rutinos játékosaink vezérletével már zsebünkben éreztük a két pontot.)   

2. Szombat:

Magyarország - Ausztria : 5-5 (2-1, 0-1, 3-3) 

Legjobb játékos: nincs adat

Pontszerzők: Schmidt D. (1+3), Pazsák Cs. (1+0), Duró N. (0+1), Kapetz K. (1+0), Mujahid T. (2+0) 

I.L.:  - Itt már inkább a játék dominált és ebben jobbak is voltunk. Vezettünk 2 góllal is, de a végén buta hibákból megint meg kellett elégednünk az 1 ponttal. Személy szerint senkit nem szeretnék kiemelni, megint csapatként voltunk jók!

(F.F.R vélemény:  Csapatunk rendületlen elszántsággal készült legyőzni a "sógorokat", erre minden esélyünk meg is volt. Illés László rotációt alkalmazott, minden játékosának lehetőséget adott. Kinek többet, kinek kevesebbet. Az osztrákok is erősen fiatalítanak, azért jó az öreg a háznál elv alapján a rutint a 32 éves copfos Michael Schachner jelentette. Nem volt olyan szikrázó a csata, mint egy nappal korábban a szlovákok ellen, mégis amikor lehetőségünk nyílt arra, hogy több gólos vezetést szerezzünk, nem tudtunk élni a ziccerekkel. Újabb iksz, viszont veretlenek maradtunk.)    

3. Vasárnap:

Magyarország - Lengyelország 4-10 (2-2, 1-2, 1-6)

Legjobb játékos: Mujahid Tamás

Pontszerzők: Bognár Gergely (1+0), Mujahid Tamás (2+0), Schmidt Dennis (1+0).

I.L.:  - Na ez az a mérkőzés volt, amikor kijött a hazai és a külföldi fizikális különbség. Mint tudjuk, a harmadik napon játszottuk a harmadik meccsünket, és sajnos fáradtságot láttam a srácokon, míg az ellenfél frissnek látszott. Mint egy 30 percig partiban voltunk, majd mintha valaminek vége lett volna. Mindig lemaradtunk és sokat hibáztunk, ezért törvényszerű lett a vereség egy jobb ellenféltől. 

(F.F.R vélemény: Válogatottunk ólmos lábakkal lépett a Taraflex felületre. Az ellenfél a lengyel csapat volt. Aki már látta őket korábban fellépni, tudta, hogy a "tejkaramellások" dinamikus floorballt játszanak. Jó előjel volt, hogy egyik ász játékosuk, a Svédországban "profiskodó" Artur Malczewski vasárnap már nem volt a keretben. A kezdő sípszót követően szembetűnő volt a lengyelek kondíciója. A mieink ugyan tartották a lépést, mégis a gyorsabbnak tűntek. Felkészültek a Schmidt testvérekből, mert nem nagyon tudtak kibontakozni. A harmadik harmadban a lengyeleknek szinte minden bejött, nekünk pedig már nem. Pedig kijelenthetjük, hogy a hétvége gólját Mujahid Tamás szerezte. Emberhátrányban védekeztünk, Andrzej Kaszkiel félpályáról bombázott a magyar kapura, amit Baba lábbal blokkolt, majd az előre ívelő labdáért már robbant is. A lengyel védő lassan fordult, így Baba lépéselőnybe került. Batkiewicz Wojciech kapus kifutott kapujából, hogy elrúgja a szabadlabdát, azonban Baba előbb tudta elpöckölni. A bogyó azonban messzebb került a kaputól balra a sarok felé, így Babának érte kellett mennie, eközben Batkiewicz Wojciech iparkodott vissza a háló elé. Baba azonban fantasztikus volt és amint ütőjére került a labda, "null-szögből" kapura lőtt. A kétségbeesetten rohanó Wojciech pedig fenomenális öngólt rúgott.  Remek pillanat volt, azt hihettük a lengyelek nem állnak fel ebből a traumából. Sajnos a harmadik harmadra nálunk fogyott el az erő, a jó kondival bíró lengyelek viszont nem álltak meg. )     

F.F.R: - Azt kaptad az ellenfelektől, amire számítottál, vagy volt olyan válogatott, amelyik harcmodorával, játékosainak képességeivel meglepett téged akár pozitív, akár negatív értelemben? 

I.L.: - Én ezt vártam. Egy rohanó durva Szlovákiát, egy játékosabb Ausztriát, valamint egy roppant gyors és pontos lengyel csapatot. Személy szerint, ha meg is lepődtem, az inkább az, hogy mindenkivel partiban voltunk és ez reményt keltő! 

F.F.R: - A 2009-es November Kupa végeredménye, Férfiak: 

1. Szlovákia           3 mérkőzés 5 pont

2. Lengyelország   3 mérkőzés 3 pont

3. Ausztria             3 mérkőzés 2 pont

4. Magyarország    3 mérkőzés 2 pont 

A fentieket tekintve reális a végeredmény?

I.L.: - Szerintem nem, mert Szlovákiát és Ausztriát meg kellett volna vernünk. Szerintem játékban jobbak voltunk náluk, de még meg kell tanulnunk az ilyen meccseket, hogy kell meg nyerni.

F.F.R: - Van benned bármilyen jellegű hiányérzet a csapattal kapcsolatban?

I.L.:  - Talán a győzelem hiányzik, de az is meg lesz, ha máskor nem, akkor a VB selejtezőn. 

F.F.R: - A fiúk között milyen hangulat uralkodott az öltözőben a torna során? 

I.L.: - Na ez az a dolog, ami igazán boldoggá tesz! Igazi csapatot alkotnak a pályán és pályán kívül is és ez nagyon fontos. Igazán öröm velük dolgozni. 

F.F.R: - Tudjuk, hogy mindig a csapat élvez nálad elsőbbséget és nem az egyén. Mégis arra kérnénk, hogy most tegyél kivételt. Volt-e olyan játékos a magyar csapatban, aki kiemelkedően teljesített és volt-e olyan, akinek a játékával esetleg elégedetlen voltál?

I.L.: - Negatív dolgot nem fogok írni, mert azt szeretem személyesen megbeszélni, de pozitív benyomásom volt a debreceni Kovács Gergelyről és a fiatal Farsang Bencével is nagyon meg voltam elégedve. Na meg az SZPK-ban játszó Bognár Gergely játéka is nagyon megbízható volt és a külföldön élő játékosaink is ügyesek. A taktikai fegyelemben voltak hiányosságok, ebben még fejlődnünk kell.

F.F.R: - Úgy tudjuk, hogy a keret nem végleges. Konkrétan kit teszteltél most ezen a tornán, és hogyan szerepelt?

I.L.: - Több játékost is. A debreceni Kovács Gergelyt, a Kapetz testvéreket, meg a fiatal Ressely Norbertet. Hogy miképpen voltam megelégedve, azt a kerethirdetésnél tudni fogjátok.

F.F.R: - Mi a véleményed a Kapetz testvérek játékáról?

I.L.: - Nagyon tehetségesek. Krisztián egy érett, kész játékos, hatalmas lövő erővel rendelkezik csak ezt ritkán használtuk ki. Philip egy fiatal, de nagyon ügyes védő, de még azért egy kis rutint kell szereznie a felnőtt mezőnyben.

F.F.R: - Van-e még a látókörödben olyan hazai vagy külföldön játszó játékos, akit még nem hívtál be, de mindenképpen adnál neki esélyt a bizonyításra?

I.L.: - Mint régebben is írtam, a keret nem egy zárt klub, járom (járjuk) a pályákat, és ha látok olyan játékost, aki szerintem segíteni tud nekünk, be fogom hívni a keretbe.

F.F.R: - Pár gondolat a torna körítésével kapcsolatban. Megítélésed szerint megfelelő volt a helyszínen a szurkolói létszám?  

I.L.: - A magyar meccseken voltak többen, de mint tudjuk a mi sportágunkban nem könnyű telt házas meccseket csinálni. Mint főszervező had ne én mondjam meg, hogy jó volt-e a körítés. Én azt tudom, hogy rengeteget dolgoztunk a segítőimmel, és csak reméljük, hogy sokan elégedettek voltak a tornával. 

F.F.R: - Szerinted több néző lett volna kíváncsi a mérkőzésekre, ha ez a torna esetleg Budapesten kerül megrendezésre?

I.L.: - Ezt nem tudom megmondani, de tapasztalataim szerint pesten még nehezebb megtölteni a csarnokot. Volt már ott Hungária Open és nem volt ennyi néző. 

F.F.R: - Zárásként, a torna megfelelően szolgálta a felkészülést? 

I.L.: - Abszolút jól szolgálta a felkészülést, nagyon erős ellenfelekkel tudtunk játszani, és jó, hogy itt jöttek ki a hibáink, nem pedig a VB selejtezőn.

F.F.R: - Mi a válogatott további programja, mikor láthatjuk a fiúkat újra együtt?

I.L.: - Idén már nem találkozunk, mert nagyon sűrű a verseny naptár, de januárban még találkozunk, és utána már utazunk Babimostba. 

Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál!

További sok sikert a felkészüléshez! Hajrá Magyarok!  

 

2 komment

Címkék: szöv.kap. november kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr141521089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2009.11.13. 08:51:32

Vidéken értékelik igazán a floorballt!
Nagy meccseket oda kell vinni :)

kvazzimodo 2009.11.13. 11:33:01

A fizikális különbség főleg a Szlovákoknál volt nagyon szembetűnő. Két másik mérkőzésükön 3 sorral játszottak végig, szoros ember fogást védekeztek, ritkán feltolt 2-1-2 (ha sikerült az ellenfélnek valahogy felállni a támadásnál). A csatárok és a centerek szinte soha meg nem álltak, folyamatosan futottak a pályán. Volt olyan támadás egymás után többször is, hogy a két csatár nem ért labdába és a center is csak egyszer! A védők kereszt mozgással és folyamatos passzolgatással tették a labdát hátul várva a jó helyzetre. Minden játékos minden posztot játszik ha kell.

Ez az első osztályú magyar mezőnyben jelenleg is ismeretlen. A csatárok hiszti rohamot kapnak ha nem érhetnek a bogyóhoz! :)
süti beállítások módosítása