Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Top 4 Final 4

2010.01.28. 11:36 Floorballer

Lezajlottak a negyeddöntők, és nem hogy nem volt büntetőpárbaj, de még az izgalom csírája sem lógott a levegőben. Szoros pillanatok a 240 percből talán ha 10 percig voltak, de a győztes kiléte egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben egyik pályán sem, a csapatok közt akkora különbség volt, mint egy szénszállító uszály féktávja (copyright _benito, de ez kihagyhatatlan volt:) ). A léc a Neumann – ARES-on sem rezgett, de ott legalább nem vigyázzállásban történt az ugrás, hanem kellett a Flosbery flop! Tovább után 56 szál gyertya gól és álomelődöntők, valamint a hagyományokkal ellentétben még egyszer némi US utóhatásként gangsta’ hip-hop (nem, nem lesz belőle rendszer, és nem, ez nem egy lépés az elektronikus zene felé)!

ARES B – SZPK-NOKIA 2 - 19

Az SZPK könnyen és gyorsan hozta a kötelezőt, igazi gólkavalkádot rendezett az ARES B új otthonában. A hazaiaknak voltak ugyan jó pillanataik, főleg a második harmadban, de a végére teljesen elfáradtak, holott most 9+2-en is megjelentek, ami már nem egy rossz létszám. Az SZPK-ban sokan osztoztak a pontokon, és mivel volt min, így többeknek egész jól osztott a gép. Kiemelendő Haris 5 passza, az ifjú Móricz D. 4+1-e, de ami szívünknek igazán kedves: Benkei 3+0-ja. Az SZPK gólgyárosa, és az ország – igenis leírjuk ide – egyetlen játékosa, aki legjobb pillanataiban képes olyasmikre a kapu előtrében, mint Nádor, egyszerűen nem adja fel, és noha a sors nem fogadja kegyeibe, újra és újra visszatér! Sok sikert kívánunk neki és egészséges hátralévő pályafutást!

Rudas Floorball Team – Dunai Krokodilok SE 2 – 13

A Gömb csodálatos látnoki képességei bizony gyakorlatilag nem tévedtek: egyetlen bejegyzés hibádzott a betelő jegyzőkönyvhöz. A 15 gólt megspékelte 61 perc kiállítás, mely a Rudas V2-jét leszámítva igazságosan oszlott meg a csapatok közt. A különbség hamar realizálódott (első harmad: 2-6), de a küzdés olyan elánnal folytatódott, mintha végig fej-fej mellett haladtak volna a gárdák. A Krokodilokból mindenki bekerült a jegyzőkönyvbe a kapusokon és a megsérülő Pajoron kívül, Bedő és Dombauer is triplázott, Galsai pedig ezúttal előkészítőként jeleskedett: 1+3. A krónikákhoz tartozik még a fanatizmusban hiányt sosem szenvedő Mitli 2+2+2+5+V2 leosztásban elért 31 perce, ami még ice-time-ból is sok. A rekordtól azonban mindez messze van, hiszen felrémlik még egy legendás eset az Acadomos Rajna Gyuritól, aki egy 2+2+10+V2+V3=54 perces (a megkapott V2 utáni további cselekedetek eredménye az öltöző felé haladván) produkciója alighanem örökké helyet biztosít a Hall of Fame-ben (CH-sok majd pontosíthatnak).

Torpedo Justitia SC – Debreceni FSE 1 – 10

Már a sorsolás pillanatában sejtettük, hogy info aligha lát napvilágot erről a mérkőzésről. Görög játékvezetőnek fel volt adva a lecke, ugyanis a debreceni kapusok késlekedtek az érkezésnél. A Torpedo kettővel is bírt, de az instant transfer és az ütőbedobálós csapatelosztás helyett alighanem végül sor került a mérkőzésre, ahol a roppant motivált debreceni különítmény esélyt sem hagyott a Torpedo maroknyi csapatának.

Neumann-Kartal FSE – ARES HC/Top Floor 3 – 6

Ez a mérkőzés pont olyan volt, amilyen egy Neumann – ARES lenni szokott. A hazaiak rendelkeztek bőven helyzetekkel, de míg ellenfelük anélkül is bőven veszélyes, addig a kartali csapat tetszőleges szituációban képes volt hibázni. Vígh térdelt a kapuban, és hathatós segítséget kapott a tanári módon játszó Vadócztól, aki bizony nem egyszer vett le játszi könnyedséggel a kapu üres felébe tartó labdákat. Mujahid is iskolázott a középpályán, ehelyütt nem tudjuk nem idézni a Neumann egyik ifi játékosát:

„Van az a sárga cipős, azt hiszem Babának hívjátok. Őt hogy állítjátok meg?”

Az általános derültséget a padon nem kell magyarázni…

Az ARES ugyan messze nem volt top formában, és tálcán kínálta az esélyt, de a Neumann nem élt vele. A kezdésre épp csak megérkezett a vendég csapat, de okos, szervezett játékkal ennek ellenére magabiztosan győztek.

Ezzel elképesztő módon különösebb meglepetés nélkül jutottunk el az elődöntőkig, garantálva a parádés MK végkifejletet. Kicsit meg vagyunk lepve, hogy Fortuna nem hozta össze a dupla-derbit, amit akár a Népstadionban is meg lehetne rendezni kettős rangadóként, azaz ARES-Kroki és SZPK-Debrecen helyett ARES HC/Top Floor – Debrecen és SZPK-NOKIA – Dunai Krokodilok vár ránk!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr381708692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agic14 2010.01.29. 07:04:09

A kezdésre épp csak megérkezett a melegítésre a vendég csapat, de okos, szervezett játékkal magabiztosan győztek.

Ezt a mondatot hogy gondoltad pontosan :)? Most már ne fogd arra hogy új a billentyűzet :D

Floorballer 2010.01.29. 08:02:37

Jaj... Köszi, javítva az egyik lehetséges módon.:)
süti beállítások módosítása