Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Salming OB1 heti körkép

2010.02.24. 16:28 Floorballer

A hétvégén nem történt meglepetés, noha telitalálatot éppen ennek következtében nem jegyezhettünk fel. Magunknak kiosztunk egy nagy fekete pontot Tozsónak dedikálva, noha tudjuk, minden sorozat egyszer megszakad:) Győztek a tabella élén állók, vesztettek a lejjebb elhelyezkedők, minden ment tovább a maga medrében, de azért ismét van mire felkapni a fejünket. Tovább után a hét izéi következnek! 

A hét zenéje egyszerűen nem lehet más, mint ez az interneten futótűzként terjedő gyöngyszem - a hét youtube linkje! - egyenesen Tottenham-ből. Ha amúgy nem szimpatizáltunk volna a Spurs-el – pedig dehogynem -, akkor most azért minimum némi figyelem kijár nekik és alig várjuk a „banda” Best of Love albumát (a részletes elemzés külön post sorozatért kiáltana, még 20.-ra is van benne új motívum)! 

Tényszerűen az alábbi eredmények születtek:

Neumann Kartal FSE – Dunai Krokodilok FE 7 – 11

Miskolci FE – Debreceni FSE 5 – 12

White Sharks HC – SZPK-NOKIA 2 – 11

Szolnok Cannibals  - Diamonds SK 10 – 12

Kevésbé tényszerűen: na végre; ez meg hogy kezdődött de végül semmi extra; a győzelmet nem kell megmagyarázni, avagy ritmusra: Benkei Laci, Benkei Laci, Benkei Laci!; semmi, semmi, egyszer csak mi a fene, oszt megint semmi!  

A Krokodilok elérkezettnek látták az időt, hogy a közvéleményen és a beharangozón kellően felhergelve magukat az elmúlt években Kartalon összeszedett gyalázatot nem hogy lemossák, de egyenesen a hazai csapattal töröljék le fel (a hét Clint Eastwoodjai). Benéztek az ágy alá, és kiderült, hogy a mumus helyén csak egy szél rángatta lepedő van. Az eredmény csalóka, ugyanis 40 percen át csak egy csapat volt széles a határban. A lövések nem hogy záporoztak Kiss, majd Varga kapujára, hanem nem egyszer 3 a semmiben szituációkban találták magukat a remeklő hüllők. Duró kétszer is visszatette, mint Guti (a hét Gutija)…

 

… (költői túlzás persze, mert SENKI nem teszi vissza úgy mint Guti!:) )és még kiosztott egy hagyományos gólpasszt is, valamint 5-8 matricát a kapusoknak, könnyedén zsebre téve a mezőny legjobbja címet. Bedő úgy játszott, mintha éppen aznap töltötte volna be a 22-t (3+0 és labda megtartása kvázi egy komplett hátrány során). Kiemelendő még „Magic” Dombauer hajósodrony idegzete (a hét Ovechkinje), aminek hála megint tovább tudott várni minden kapusnál és ismét totális 0 szögből tekert fonákkal a hálóba az addigra már a parketta síkjába kerülő hálóőr felett. Nem lepődnénk meg, ha egyszer ezt is bemutatná floorball pályán ütővel:

 

Hazai oldalról a harmadik harmadra életjelek mutatkoztak, és 2 perc alatt 3 gól is esett, továbbá két emberelőnyt is sikerült kihasználni. Tóth leosztott 3 assistot, Németh pedig a védelemben 1+2-vel zárt. Összességében a Neumann egyre inkább elbizonytalanodni látszik, és erre…  

…okot ad a Szolnok is, ugyanis Straussék láthatólag nem akarnak kiesni. Ugyan nem nyertek, mivel a Diamonds nem veszít lefele, de megint lejátszották kb. az év meccsét a gyémántok ellen (a hét Liverpool-Alaves-e). Almék ugyan ritkán rendeznek gólfesztivált, és pláne ritkán kaszíroznak két számjegyű találatot, de a Szolnok mindig kihozza belőlük a 20 feletti termést. A 26. Percben 3-6 volt, a 34.-ben 7-7, nem volt unalom. Ez után 1,5 perc alatt 3 ütést is bevittek Kőváriék, és ezzel a Kannibálok padlóra kerültek, ahonnan ugyan még próbáltak visszakapaszkodni, de a létszámfölényben lévő fővárosi keret jobban bírta az egyre masszívabb benyomást keltő Szolnok rohamait. Strauss 2+2, Bagdi ismét 2+1 és Falusi is triplázott. Érdemes kiemelni, hogy Tóth például jelen sem volt, tehát cseppet sem lebecsülendő a Szolnok, nem lefutott az az utolsó 4 hely. Vendég oldalról Nagy Norbert 2+4-e volt a top teljesítmény (a hét coltja).  

A Miskolc ráijesztett ugyan a Debrecenre (10. perc: 4-1, majd a 16.-ban 5-2 ), de bő negyed óra után elfogyott a muníció. Elsősorban Varga 4+3-val a Debrecen ledolgozta hátrányát 10 perc alatt, majd könnyed győzelmet aratott tapadván a listavezetőre. Te jó ég milyen meccs lesz a Krokodilok-Debrecen!  

Az SZPK továbbra is surranó pályán oson, és nem is igazán szaggatja szét az istrángot. A WS ellen óriási fölényben játszottak a narancsosok, mely 11 gólban manifesztálódott. Haris 3 passzig jutott, amit felülmúlt Bognár 4 assistja, Benkei és László (a hét Nádora!) pedig egyaránt újra formában: két mesterhármas talált gazdára. Itt is ideje a rangadóknak! 

Hétvégén forduló nem lesz – nagyon helyesen, mert mégiscsak olimpiai döntő vasárnap! -, de akad MK mérkőzés!  

SZPK-NOKIA – Dunai Krokodilok SE

Komárom, Február 27. 19:00

Nem elég bő a magyar nyelv, hogy kifejezzük mekkora mérkőzés lesz ez. Lehet nem lesz szórakoztató, de küzdelmes mindenképp. A hazaiaknak a csodába vetett masszív hiten túl csak a Kupa maradt hogy kiharcolják az UEFA indulást. A vendégek jegyzőkönyvet betöltő létszámban tudnak megjelenni a meccseken, van legalább 10 klasszis játékosuk, és további jópár átlag feletti, na meg motivációjuk is két szekérderéknyivel. Ez a párosítás hozza a legtöbb nevezett játékost egy meccsen magyar mezőnyben, így az iramra nem lehet majd panasz. Kovács és Liebe sporttársaknak lesz dolga bőven. A Krokodiloknak jövünk eggyel, ezért vendégre teszünk. Látszólag jobban pörögnek a hüllők mostanában, de sose lehet tudni mikor ébred fel a Komáromban a harci szellem. Góllövőik mindenesetre jó formában vannak, az ő semlegesítésük lehet a kulcskérdés.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr51787065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeansz1970 2010.02.27. 08:08:24

Remélem a gömb ezen a héten is fekete pontot kap a Krokikkal kapcsolatos tippjéért. Azaz csak az SZPK!
süti beállítások módosítása