Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb: Salming Férfi OB1 18. forduló - Derbik hete

2010.03.26. 13:18 Floorballer

Alighanem a legparádésabb forduló következik, na nem a játék képét illetően, hanem a tét és feszültség terén. Szinte minden mérkőzés 3 esélyes és minden találkozónak – 1 kivétellel – óriási jelentősége van, amelyiknek meg esetleg nem lenne olyan nagy, ott a derbi hangulat ugrasztja égbe az adrenalin szintet. Komoly tülekedés kezd kialakulni a bennmaradásért, eldőlhet ki is kerüli el az osztályozóban való túlórázást, és az ARES megnyerheti a Krokodiloknak a bajnokságot! Tovább után tálaljuk a menüt!  

Neumann Kartal FSE – Szolnok Cannibals FK

Március 27. 19:00, Kartal 

A szezon vége felé egy valamirevaló futball bajnokságban már csak két érdekes része van a tabellának: az eleje és a vége. A végén komoly harc folyik a bennmaradásért, és köreinkben ezt nem lehet úgy rendezni, mint a Seria A nagy menekülői esetében. A Szolnok komoly eret vágott magán a Miskolc elleni vereséggel, egyszersmind még izgalmasabbá tette a dolgot, ugyanis a Betyárok is visszaszálltak a ringbe ezzel a két ponttal. A Neumann pedig felülről csatlakozott, ugyanis lassan több zakójuk van, mint Barney Stinsonnak: 9 zakó zsinórban. A Miskolc kései bejelentés miatt 2 pontot szerzett a Torpedo ellen, így két igen fontos összecsapás következik még a hátralevő időben: ez, és a Miskolc – Neumann. Nézzük át kicsit a helyzetet:  

Neumann: 9 pont

Hátra van még: Szolnok (O), Miskolc (I), Torpedo (I), WS (O), IBK (I)

Miskolc: 9 pont

Hátra van még: Neumann (O), WS (I), IBK (O), ARES (O)

Szolnok: 8 pont

Hátra van még: Neumann (I), WS (O),  CH (I), ARES (O), SZPK (I) 

A Neumann sorsolásánál kívánni sem lehet jobbat, de nem lefutott a dolog. Ha feltételezzük, hogy Ágostonék csak a két kötelezőt nyerik - WS, Torpedo -, akkor a többiek programjából láthatjuk, hogy mindenkinek kell legalább egy bravúr a Neumann leverésén és a kötelezőn túl. A Szolnoknak ez a meccs a sorsolásuk mellett élet-halál kérdés lesz. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy a Neumann az elmúlt két alkalommal vesztett a Kannibálok ellen, akkor nem is esélytelenek Straussék, de a Hajdúval – 2 gólt lő -erősítő Kannibálok érzésünk szerint 1-el alulmaradnak Kartal parkettján.  

SZPK-NOKIA – Dunai Krokodilok SE

Március 27. 19:00, Komárom 

A Krokodilok múlt héten óriási lépést tettek a bajnoki cím felé, mondhatnánk bebiztosították az ezüstöt minimum. A Komárom lehet még a mérleg nyelve, és aligha szólna bármi nagyobbat, mintha pont Illés mester legénysége döntené el végül a bajnoki cím sorsát. Hozzátennénk, hogy esetleges narancs siker esetén is továbbra is elegendő a hüllőknek a Debrecent legyőzni, tehát komoly aggodalomra nincs okuk. Ettől függetlenül nincs kétségünk: ez a Krokodil ezt itt nem rontja el. Ha volt pillanat, amikor ez eldőlt, akkor az Tozsó gólja volt az előző meccsen. Ettől még parádés izgalmak, és remek első két harmad várható, miként az MK mérkőzésen is.  

ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE

Március 28. 18:00, Budapest, Szent László Gimnázium 

A Debrecen esetleges vereség esetén messze kerülhet a bajnoki aranytól, így fonák módon Nádorék nyerhetik meg Bedőéknek végérvényesen az aranyat, noha itt nem a gesztenye kikaparásáról lenne szó, csak a sikerek előbbre hozásáról. Az ARES nincs meccsben, és ez döntött legutóbb is. A Debrecen legerősebb periódusa éppen az ARES leggyengébbjével esik egybe, így a legfontosabb kérdés: mi lesz a kijelzőn 2 harmad után. Szenzációs meccset várunk, a végén 1 gólos vendéggel, már csak azért is, hogy láthassunk egy sorsdöntő ütközetet! Ettől függetlenül vastagon benne van a hazai siker esélye is, mert Nádorék nem fognak annyi ziccert kihagyni, amennyit a Debrecen néha adományoz kontrából az ellenfeleknek.  

IBK CH – Diamonds SK

Március 28. 11:20, Budapest, Klébersberg Kuno Ált. Isk.  

Az előzőek is nagy meccsek lesznek, de ez lesz a leginkább derbi szagú. A CH – Diamonds még edzőmeccsen is hoz rendszerint parázs jeleneteket, és ez most nem lesz másként. Óriási küzdelmet várunk, és a játékvezetők ne is reméljék, hogy mindenki megelégedésre tevékenykedhetnek ezen az összecsapáson. A győztes kvázi kivívja az osztályozó nélküli bennmaradást jelentő 6. helyet. Mivel már fél éve a Diamondsnak adtuk ezt – és azóta csak egyre meggyőzőbbek -, így nem tippelhetünk mást, mint 2 gólos vendéget (a második üres kapus már). De ez a tipp sem atombiztos, abszolút 3 esélyes a találkozó.  

White Sharks HC – Phoenix Fireball SE

Március 28. 11:00, Budapest, Szent László Gimnázium 

Ellenben ezzel. A WS kiválóan játszott a Diamonds ellen, de a Phoenix újabban bombaformában tölti a jegyzőkönyvben a sorokat. Zsinórban sokadszor mehetnek 10 fölé, és nem is lesz kérdés, hogy sikerül-e nekik. Legalább 15-t rámolnak, válaszként Schvarcz és Vénkúti is betalál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr221870410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása