Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Salming Férfi OB1: elmúlt két hét

2010.05.06. 17:18 Floorballer

Adósak vagyunk 2 összefoglalóval és egy beharangozóval is. Immár a 3. tavaszon – hihetetlen! – mutatkozik meg, hogy a május-június időszak bizony annyira kedvez a cikk írásnak, mint a szibériai klíma a gyapot termesztésnek. De miként a nagy Szovjetunió is fejébe vette, hogy a kazah sztyeppekből gyapot ültetvényt csinálnak, így mi is igyekszünk fejünket a fojtogató papírhalmok felett tartva kiprüszkölni némi infot. Az elmúlt két hét eseménydús volt, hiszen eldőlt a bajnoki cím sorsa, esett egy rakás gól, kikristályosodott a tabella vége is és teljesen összekuszálódott a közepe. Ha most a Seria A lenne a Salming OB1, akkor azt hinnénk, hogy a csapatok Tipp Mix-el múlatják az időt és kedvükre adják-veszik a meccseket. Mivel azonban erre nincs mód – vagy csak mi maradtunk ki a buliból, ami felettébb bosszantó lenne -, így egész egyszerűen csak minden gárda saját motiváltsági szintjéhez mérten űzi/kergeti/nézegeti/pöckölgeti a lyukacsos bogyót. Tovább után 2,2 forduló eredményei és két hétvégi meccs! 

A nap zenéje ismét az AC/DC Highway to hell című örökzöldjének egy feldolgozása, de ez senkit ne tántorítson el attól, hogy meghallgassa, mert ilyet még garantáltan nem látott – kivéve ha már belebotlott a neten terjedő videoba. A 4 tagú ukrán banda nem hogy folk verzióban tolja, de egyenesen ukránul, ami egy olyan csodálatos összképet eredményez, hogy az ember könnye polkázva gurgulászik végig vodkától pirosló orcáján. 

Ha a szőke harmonikás úr, aki erősen hajaz Woody Harrelson-ra, még hagyna is némi kétséget a társulat származási égtájának belövését illetően, a két bal oldali arc már azonnal köddé foszlatja azt. A bal szélső tag elemzése külön postért kiáltana: a csodálatosan szétgombolt munkásing alól előbukkanó észvesztő rocker felsőtest, és gyönyörűen szembe csapott hiányos séró, mely azonban a tekintetet fürkészve nem foszt meg minket attól a felismeréstől, hogy bizony a művész nem feltétlenül veti meg az alkohol örömeit… Szinte látjuk magunk előtt egy bárnál könyökölve Igort, amint fél liter vodkával a kezében üvölti, hogy Seva nem volt lesen! Gyönyörű!

Mielőtt végképp elkanyarodnánk, lássuk az eredményeket 2 héttel ez előttről. 

Dunai Krokodilok SE - Debreceni FSE 6-5

Ares HC/Top Floor - Phoenix Fireball SE 8-13

SZPK-NOKIA - Diamonds SK 7-4

White Sharks HC - Miskolci Szabadidőközpont FSE 2-16

IBK Cartoon Heroes - Szolnok Cannibals FK 3-6

Diamonds SK – Debreceni FSE 5-2 

A Krokodilok nagy tempójú, élvezetes meccsen fordítottak 0-2-ről a Debrecen ellen kiharcolva ezzel a bajnoki címet. A mérkőzés kezdetén a kiállítások és az azokat szépen megjátszó Debrecen megfogta a listavezetőt, de aztán a kékek fölénybe kerültek, és a kissé talán tanácstalanná váló cívis város ellen megérdemelten szerezték meg a szükséges két pontot. 

A Phoenix-et már nem tudjuk alábecsülni. Számítottunk ARES elleni győzelmükre, de hogy 13-at lőjenek, az minket is meglep. Egyszerűen nem tudnak 10 alatt maradni a srácok. Végig vezetve, okosan, szépen játszva masíroznak a dobogón. Kiemelendő, hogy Tolnai visszatérése után első alkalommal ütőt fogva 2+2-ig jutott. 

A Diamonds számára beígértünk egy meglepetésgyőzelmet, de Komáromban továbbra sem megy semmilyen körülmények közt sem Siklósiéknak. Az SZPK viszonylag könnyen nyert, ám de hogy ne tévedjünk, egy pótolt meccsen a lényegében teljesen kiengedő Debrecent magabiztosan győzték le a Gyémántok többek közt Alm Zsolt duplájával. A Diamonds kétségkívül a legmotiváltabb csapat a mezőnyben jelenleg, és sorsolásuk lehetővé teszi, hogy a kiengedő nagyokat rendre maguk alá gyűrjék, amivel ismét elég jó esély van arra, hogy elkerülik az osztályozót jóslatunknak megfelelően, noha egészen más úton. 

Ebben sokat segít nekik a legeszementebb eredménysort prezentáló CH. Kovácsék x-eltek a bomba formában lévő Phoenix-el, az SZPK-val, iszonyúan megszorongatták a Krokikat, majd kikaptak a Szolnoktól és a rá következő hétvégén simán a Miskolctól. Minimum érthetetlen, de már most szólunk, hogy a péntek esti meccsen nyilván megverik az ARES-t, mert láthatólag annyira ki kéne kapniuk tőlük… A Szolnok ellen 2-0-ról sikerült veszítenie a hősöknek, kiemelendő, hogy a kannibálok kettős és sima hátrányból is betaláltak. Győzelmükkel még egyszer felcsillant a remény a bennmaradásra, de ez a mostani hétvégén végképp szertefoszlott. 

A WS már rég nem remél bennmaradást, és a Miskolc ellen az eddigi legkellemetlenebb vereségbe futottak bele Schvarcz-ék.  A borsodi csapat mostanában egészen feljavulóban van, gyakorlatilag későn kezdték a szezont. 

Miskolci Szabadidőközpont FSE – IBK Cartoon Heroes 7-4

Ezt bizonyítandó a hétvégén a CH ellen arattak egy kis túlzással már hagyományosnak mondható sikert. Nem volt benne, de sima lett, volt közte 5 is már. Szabó 3+1-el zárta a találkozót. A CH ezzel a leengedéssel még akár azt is elérheti, hogy nyert helyzetből a végén mégis plusz egy hétvége játékra kényszerülnek májusban. 

Phoenix Fireball SE – SZPK-NOKIA 11-4

A Phoenix továbbra is megingathatatlan. Úgy mentek át az úthengeren, mint egy… ide most nehéz bármit írni hasonlatként… Németh 1+3-al, Rácz 3+1-el továbbra is harcban a pontkirályi címért – de az Nádoré lesz, áttanulmányozva a hátralevő meccsek számát és minőségét -, a csapat pedig már 9-1-re is vezetett. Az SZPK nyilván már csak felkészülési meccseket játszik gyakorlatilag, a Phoenix érdemeiből ez azonban mit sem von le. Sőt, a bronz a végén még ezüst is lehet, ha a Debrecen nem lép időben a gázra a bóbiskolás közepette. 

Diamonds SK – Dunai Krokodilok SE 9-3

Tozsó lenyilatkozta a kötelezőt: a csapat nem enged ki. A csapat pedig kiengedett, ahogy az lenni szokott. A Diamonds pedig agilis, határozott, koncentrált játékkal köszönte szépen és simán nyert! Le a kalappal a fogcsikorgatva küzdő Gyémántok előtt! Különösen a 4 góllal visszatérő Pataki Viktor előtt! A Diamonds megérdemli, hogy a 7. helynél előbbre végezzen, és jövőre is ott lesznek a 6-ban, sőt… 

Neumann-Kartal FSE – White Sharks HC 12-3

Zsinórban 3. győzelmét aratta a kartali csapat a keserves tavaszi kezdet után. 8. helyükhöz már nem fér matematikai kétség sem. Tóth és Jesch volt elsősorban elemében, előbbi 3+1-el abszolválta a találkozót, utóbbi ismét igen eredményes volt korábbi csapata ellen: 6+1 – összesen kb. 4 méterről, avagy ismét megtalálta a mágnessel felszerelt ütőt. A Neumann szezonja még egy tétnélküli „edzőmeccset” és az osztályozó párharcot tartalmazza. 

Szolnok Cannibals FK – ARES HC/Top Floor 7-9

Ha az ARES nem is igazán motivált már, Nádor feltétlen az, amit egy klasszikus mester hetessel jelzett. A Szolnok 9-1 után jött vissza a meccsbe, így összességében egy szép utolsó harmaddal búcsúzott a hazai közönségtől ebben a szezonban. 

Végére egy halasztott meccs, pontosabban kettő: 

IBK CH – ARES HC/Top Floor

Május 17. 19:30, Busapest, Szent László Gimnázium 

ARES HC/Top Floor – SZPK-NOKIA

Május 8. 18:00, Busapest, Szent László Gimnázium

Az első egy CH meccs, így gyakorlatilag nincs mit tippelnünk… Mivel nagyon kinézne egy vereség az elmúlt két kör alapján, így győzelemre tippelnénk, de annyira adódik ez a gondolatmenet, hogy lehet ravaszul mégis kikapnak. Lehet bármi, függ tőle, melyik csapat mennyire tartja mindezt fontosnak. Nádor azért jó lesz 5 pontra. 

Másnap ARES sikert várunk, mert az SZPK-t ez már végképp nem nagyon érdekli a bajnokság jelen fázisában, ráadásul egy versenynaptáron kívüli hétvégén, plusz amúgy sem megy nekik az ARES ellen.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr61979469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel61 2010.05.08. 00:10:01

Az ARES -SZPK Érden lesz!

Floorballer 2010.05.09. 16:15:55

Áhh, köszi, elnéztem. Még meg kell szokni, legközelebb figyelek!

N K 2010.05.10. 11:41:02

Üdv!

1 valamit elfelejt a szerkesztő és ez szerintem érdemes megjegyezni.Én a 100 pontra hajtok és ez volt a célkitűzésem.A Torpedo elleni meccseken ott voltam és lejátszottam!21 pontot vettek el tőlem azok az emberek akik a saját csapatukat és magukat helyezték előtérbe a Torpedo kizárásával!Sportszerűtlen,szabálytalan és becstelen dolog volt!Nem csak velem szemben,hanem mindenkivel szemben aki játszott ellenük és elsősorban a Torpedóval szemben!Ha belevesszük ezeket a meccseket,akkor jóval 10 pont feletti lenne az előnyöm.Szerintem bárki is nyeri esetleg elöttem,az azért így már nem a teljes sportteljesítmény jutalma,hanem 1 befolyásolté.Sajnálom,hogy így alakult és remélem becsületesek lesznek a résztvevő cemberek a továbbiakban.Mindenesetre köszönöm a bizalmat a szerkesztőtől és ez is erőt ad nekem a 100 pont eléréséhez.

N K 66
süti beállítások módosítása