Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Floorball határok nélkül 1. - A svéd bajnoki rendszer

2008.04.21. 18:57 Floorballer

Sokan sokszor kértétek... Mi kerestük a megoldást, a megfelelő személyt, és hosszas várakozás után megszületett a megoldás, és megérkezett az első cikk, amelyet már holnap új követ! Sári Szilvi vállalta a feladatot megkeresésünkre, így ő mondja el a nagyközönségnek, hogy is épül fel a világ legerősebb floorball bajnoksága! Nagy nagy köszönet érte, örömmel adjuk át a szót:

"Körülbelül 2,5 évvel ezelőtt költöztem a floorball hazájába, ahol már három szezont játszottam. Rengeteg érdekességgel találkoztam: láttam a legnagyobbakat élőben játszani, sőt a női oldalon a legtöbbek ellen még magam is játszottam. Már ez a három szezon rengeteg fantasztikus élményt tartogatott, s azt hiszem, nem kell attól tartanom, hogy ez ne folytatódna.

Természetesen így, hogy itt élek is, próbáltam/próbálom folyamatosan nyomon követni az otthoni eseményeket. Így történt az, hogy a floorball.blog.hu szerkesztői ”lebuktattak” :o). Látták ugyanis, hogy van Svédországból is látogatója a honlapnak, s megkerestek levelükkel, melyben arról tájékoztattak, hogy vannak a blognak olvasói, aki szívesen olvasnának a külföldi bajnokságokról, köztük a floorball hazájából is. Itt vagyunk tehát, ülök a gép előtt, s megpróbálom kitalálni, hogy miről is meséljek az olvasóknak, Nektek. A svéd floorballon belül persze.

Talán érdemes azzal kezdeni, hogy röviden összefoglalom saját svédországi pályafutásomat. 2005 őszén költöztem a Stockholmtól 33 km-re dél-nyugatra található Södertälje nevű városba. A megérkezésem óta a következő csapatokban és osztályokban játszottam:

  • 2005/2006: IFK Gnesta, másodosztály Södermanlandban
  • 2006/2007: Hammarby IF IBF, elitszéria
  • 2007/2008: Hammarby IF IBF, elsö osztály keleti csoportja

A svéd floorball történéseit legjobban a 2005/2006-os szezonban tudtam követni. Ekkor ugyanis kevesebb edzésem volt, mint a legutóbbi két évben, s a hétvége egyik napján is mindig szabad voltam, ráadásul a suli sem követelt annyi időt. Az általam látott mérközésekről sokáig beszámoltam kedvenc magyar csapatom honlapján. Ha részletesen szeretnétek olvasni elsö élményeimről, akkor javaslom, látogassátok meg a www.cannibals.hu honlapot, ahol a Sári Szilvi jelenti rovatban olvashatjátok a korábbi cikkeimet.

Legelső élményemet itt is meg kell említenem. Ez a 2005/2006-os szezon férfi elitszériájának nyitómérkőzése volt, amelyet az AIK és a Storvreta játszott a Globe arénában 5116 néző társaságában. Fantasztikusan boldog voltam a mérkőzés alatt és után is. Óriási dolog volt számomra a Globenben a férfi floorballelit krémjét látni játszani. Azt hiszem, hogy sohasem fogom elfelejteni ezt a meccset. Aztán a 2005/2006-os szezon alatt még számos elitmeccset megnéztem mind a női, mind a férfi oldalon, s minden egyes alkalommal nagyon élveztem, hogy ott lehettem. A legnagyobb élményt mégis a döntők jelentették, amelyeket a Globenben volt szerencsém nyomon követni.

A 2006-i őszi Hammarbybe való igazolásommal egy nagyon intenzív és fárasztó szezon vette kezdetét az elitszériában, ahol tényleg szinte minden perce a floorballról szólt az embernek. Főleg mint játékos töltöttem rengeteg időt a floorballal, mivel az elitben rengeteg meccsünk volt, s nagyon sokat kellett utaznunk is. Nézőként sajnos sokkal kevesebb floorballt élvezhettem, s még a döntőkre sem tudtam kilátogatni, a televízión keresztül tudtam csak követni őket. Ami viszont hatalmas dolog volt számomra, hogy a svéd válogatott legtöbb játékosa ellen játszhattam...olyan lányok ellen, akiket, amikor a korábbi világbajnokságokon néztünk, csak tátva maradt a szánk. Fantasztikus érzés. Leírhatatlan.

Az idei szezonban az első osztályban játszottunk, s el kezdtem bíráskodni is az ősszel, így továbbra is rengeteg időt szenteltem a floorballnak. Tulajdonképpen csak az utazások rövidültek le tavalyhoz képest, minden más maradt a régiben, s sajnos így idén sem nagyon jutottam el elitmeccsekre. Talán 1-2 láttam élőben, s ugyanennyit a televízióban.

Mára a férfi elitszéria új nevet kapott. Az idei szezon előtt ugyanis a TV4 megvette a mérkőzések közvetítési jogát és Svéd Szuperligára (SSL) keresztelték a férfi elitbajnokságot. A csatornaváltás azt a remek dolgot is magával hozta, hogy nemcsak rájátszásból mutatnak mérkőzéseket, hanem minden hétfőn este 7 órakor bepillantást nyerhetnek a floorball szerelmesei az elitszéria történéseibe. Élő közvetítés, szakkommentátorokkal, pálya mellőli villáminterjúkkal. Sajnos mivel hétfőnként edzésem van, így nem sok alkalommal láthattam ezeket a meccseket sem, de azokon a hétfőkön, amikor valami furcsa okból kifolyólag nem volt edzés, természetesen élveztem a közvetítéseket a kanapéból.

Mikor ezt a kis beszámolót írom, akkor már javában zajlik a rájátszás mind a nők, mind a férfiak legmagasabb osztályában, s már az osztályozókat is lejátszották a különböző osztályokba. A férfiaknál a szuperliga alatt további hat osztály található, a nőknél az elitszéria mellett három osztályban versenyeznek még a csapatok.

A bajnokságok közül mind a női, mind a férfi oldalon egyedül a legmagasabb osztály országos, a férfi és a női első osztály is már több csoportra van osztva, ahogyan az alacsonyabb szintű bajnokságok is. Nálunk, nőknél van a déli, a nyugati, a keleti és az északi csoport az első osztályban. A férfiak második legerősebb bajnoksága a déli, középső és az északi csoportra van osztva, természetesen akárcsak a nőknél úgy, hogy figyelembe veszik a csapatok földrajzi elhelyezkedését.  A nőknél minden csoportban 10, míg a férfiaknál minden régióban 12 csapat küzd az első helyért, amely megnyitja az utat az elitszéria felé. Természetesen csak az osztályozókat követően dől el, hogy melyik csapat tölti be a megüresedett helyeket.

Mi az idén a második helyen végeztünk a keleti csoportban, a mi régiónk bajnokságát a Huddinge IK nyerte meg, akik később az osztályozón az elitszériában való indulás jogát is kiharcolták maguknak. A nőknél a 14 elitcsapatból, a 14. helyen végző automatikusan kiesik a bajnokságból, míg az utolsó előtti osztályozhat az első osztályok első helyezettjeivel. Ez két körben zajlik. Az első körben az északi és a keleti régió győztese, illetve a déli és a nyugati csoport győztese játszik egymással 2 mérkőzést. A két továbbjutó csapat azután az elitszéria 13. helyezettjével egy hármas csoportba kerül, ahol oda-visszavágókon döntik el a két megüresedett hely sorsát.

A férfiaknál 12 csapat küzdött idén a szuperligában, akik közül az utolsó automatikusan kiesett. Mivel a jövő évi szezonra 14 csapatosra bővítik a férfiak legmagasabb osztályát a nőkéhez hasonlóan, a három első osztályú csoport első helyezettjei  automatikusan feljutottak a legmagasabb osztályba.

A női első osztályból minden csoport utolsó három helyezettje esett ki, míg a férfiaknál az adott régió utolsó két helyezettje kellett, hogy búcsút vegyen az első osztály küzdelmeitől. Mivel mindig különböző országrész csapatai esnek ki és jutnak fel az első osztályba, évről évre változni szokott a csoportok összetétele, így előfordulhat az, hogy valaki idén az északi csoportban játszott, jövőre azonban a keleti csoporthoz csatlakozik.

A férfiaknál még a másodosztályban is régiók szerint csoportosítják a csapatokat, a női másodosztályban és az alatt, illetve a férfi harmadosztálytól lefelé azonban már területi bajnokságokról beszélhetünk.

Emellett megyei bajnokságokat (DM - ez ugyanakkora földrajzi területet foglal magába, mint a területi bajnokság) is rendeznek minden korosztályban egyenes kieséses rendszerben. A felnőtteknél így lehetőségük van az alacsonyabb osztályú csapatoknak is akár az elitcsapatokkal megmérkőzni. Itt ugyanis minden a megyében szereplő csapat elindulhat. A mérkőzések megszervezéséért mindig az alacsonyabb osztályú csapat a felelős, így mindig ők a hazai csapat is, s általában ez azt is jelenti, hogy az ö csarnokukban játsszák a meccseket, néhány kivételtől eltekintve."

Sári Szilvi
Svédország

42 komment

Címkék: svédország floorball sári

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr73435827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Montague 2008.04.21. 22:07:42

Na pontosan ezt nevezem én nyúlásnak...
Gratula!

Floorballer 2008.04.21. 22:20:44

Őőő Gyuri, ezt most őszintén nem teljesen értjük...

acsbar 2008.04.22. 00:39:40

Hagyd csak, Szolnokon most minden rossz, ami a magyar floorballéletben történik. Nem ti tehettek róla, csak rajtatok is csattan az ostor.

acsbar 2008.04.22. 00:44:52

Nem igazán látom, mi a kivetnivaló abban, hogy Sári Szilvi révén adtok betekintést a svéd bajnokságba. Lehet, hogy ők egyszer ezt már kitalálták, de az egy helyi oldal, ezt meg a fél floorballtársadalom olvassa. A kettő nem hinném, hogy üti egymást. Ahelyett, hogy örülnénk annak, hogy ennyi info eljut a floorballosokhoz, megy az ostoba féltékenykedés, irigység.
Hajrá Blogger, kitartás!

Montague 2008.04.22. 07:51:59

Acsbar!
Egyszerű vagy mint az 1x1.
És buta...

Montague 2008.04.22. 08:10:16

És nem hogy nem Szolnokon van baj az abból is látszik, ahogy a MK döntőt nektek ítélték, hisz nem is feleltek meg a kiírásnak, az MFSZ által hitelesített résznek:
Nemzetközi Floorball Szövetség, Szabály- és Versenybizottság

© Nemzetközi Floorball Szövetség 2005
Minden jog fenntartva.
Rajzok: Anna Eriksson
1 A JÁTÉKTÉR

101 A játéktér méretei

102 Jelzések a játéktéren

103 A kapuk

104 A csereterületek

1) A 10 m hosszú csereterületeket a játéktér hosszú oldala mentén kell kijelölni 5 m-re a középvonaltól, ahol a cserepadok is elhelyezkednek.
A csereterületeket a palánk mindkét oldalán meg kell jelölni. A területek szélessége nem haladhatja meg a palánktól számított 3 m-t. A cserepadok a palánktól megfelelő távolságra legyenek és azokon 19 személy számára legyen elég hely.

Szóval kezd el átépíttetni a csarnokot, mert ezt számon kérjük...

Montague 2008.04.22. 08:12:41

A fenti link alapján minimum bocsánatot kértek ötlettelen srácok!

Floorballer 2008.04.22. 09:09:10

"Elnézést ha ezzel megsértettünk" - idézet a fórumról.

Ezekért viszont talán nem nekünk kell bocsánatot kérni:
"még ennyit se kelljen vele dolgoznod ötletember"
"ötlettelen srácok"
Mikor tegnap felirtál, éppen 2,5 órája folyt a gépelés, hogy meglegyenek a heti cikkek előre... csak hogy ne keljen dolgozni. Kezdheted volna normális hangon, sértegetsés nélkül is.

De jó, megnyugodhatsz, egy árva karakter nem fog szerepelni többet más honlapról. Sem a meccsbeszámolókból, sem a pontszerzőkből...

Amúgy meg:
"Az általam látott mérközésekről sokáig beszámoltam kedvenc magyar csapatom honlapján. Ha részletesen szeretnétek olvasni elsö élményeimről, akkor javaslom, látogassátok meg a www.cannibals.hu honlapot, ahol a Sári Szilvi jelenti rovatban olvashatjátok a korábbi cikkeimet." - S. Sz.

A cannibals link sokszor szerepelt már... hány klikketek van innen? Mert nekünk igen sok Szolnokról, Pest után a második legtöbb és ennek örülünk. Ezen kívül a Szolnoké az egyik legfrisebb és legbővebb honlap, sokszor leírtuk...

Ez a cikk továbbra sem másolt. Az olvasók elsősorban a bajnokságokfelépítésére voltak kiváncsiak, és egy 2 oldal van még az U bejnokságokról. Emlékeink szerint ez nálatok nem szerepel, így ha már Szilvi - NEM MI - fáradt vele, fel fogjuk rakni aztán ennyi. És elnézést kérünk tőle a nem várt kellemetlenségekért, merő jó szándékból segített.

Amúgy be kell valljuk:
-nem mi rendeztük az Offspring I want you klippjét a multkori cikk végén
-nem mi írtuk a jégkorong blogot
-nem mi talltuk ki, hogy egy sportoldalon írjanak fociról
-nem mi üzemeltetjük a blog.hu szervert
-még egyes poénokat sem mi találtunk ki, csak hallottuk őket

Ja, és a hab a tortán: "Ha meg tényleg nincs más ötleted, akkor tényleg érdemes lenne bezárni azt a bizonyos kaput.".... amikor előkerült a svájci video bedigitalizálva, megvágattuk, feltöltöttük, akkor érdekes módon nem volt baj az ötletekkel... bár végülis a youtube-ot sem mi találtuk ki...

DE:
Mi vagyunk az egyetlenek, akik a floorballról írással heti 8-10 órát eltöltöttek, és ez t igen MI TALÁLTUK KI!!!

lol 2008.04.22. 09:12:53

Montague!

Teljes mértékben fel vagyok háborodva! Kértél engedélyt ahhoz, hogy floorballozzatok? Mert én úgy tudom, hogy előtted már másnak is eszébe jutott...

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.04.22. 09:20:09

Pálinkás Jó reggelt! (nekem most van a reggel :) )

Kicsit már kezdek besokalni ezzel hogy a fórumon is meg már itt is csak "fúrjuk" a másik munkáját és már lassan a lélegzet vételét!!! Ajánlom mindenkinek figyelmébe Nádor Krisz barátom írását a fórumon (ha még nem tette volna meg...) és tényleg KICSIT GONDOLKOZZUNK MÁR EL A DOLGOKON!!! Nem nagyon szoktam írogatni ilyen témában és bármi fajta választ is fogok erre kapni NEM fogok reagálni, mert "letudom nyelni".

Üdv, a felülírott

Floorballer 2008.04.22. 09:27:56

Ja és még egy sor. Ez nem egy állandó, heti rovat lett volna, csak a bajnoki rendszer felépítéséről, U bajnokságokról, EK története működése, ilyen szervezeti dolgokról, ami érdekes és tanulságos lehet. Néhány írás semmi több...

Croissant 88 2008.04.22. 09:28:54

A "Sári Szilvi jelenti" rovat utolsó (de azt hiszem bármelyik) cikke és e között annyi a hasonlóság, hogy mindkettőt Szilvi írta, és mindkettőben megtalálható a "svéd", illetve "bajnokság" szó...

A szolnokiak oldalán arról számol be, hogy NEKI milyen volt az elmúlt szezon, itt pedig azt írja le, hogy milyen rendszerben működik, milyen felépítésű a bajnokság, és egyáltalán milyen bajnokságok vannak.

Szerintem ha annyira ugyanaz lenne, akkor Szilvi sem mondta/írta volna kétszer...de ez a két cikk nagyon nem ugyanaz, és kérek mindenkit, hogy hagyja abba ezt a sértegetéses/sértődéses témát, mert ez senkinek nem tesz jót.

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.04.22. 09:37:47

HAJRÁ BLOG! CSAK KEMÉNYEN :D

Capulet 2008.04.22. 11:00:12

Mint focista (futsal), nekem semmi közöm a floorballhoz. A blogot csak azért olvasom mert baromira tetszik. Örülök, hogy megismerhetek egy új játékot és a stílus sokat dob a dolgon. De az az egy biztos, hogy nem a Szolnok lesz a kedvenc csapatom...
A két cikk között kívülállóként nincs semmi átfedés, hasonlóság is alig. Egyszerűen hihetetlen ez az állandó sírás... Még annak se tudtok örülni hogy kupadöntőbe jutottatok, csak mert nem ti rendezitek?! Ha szeretnétek hogy felemelkedjen kicsit ez a sport, akkor az ilyen emberek elől el kell venni a gépet. Tetszik a játék, de a szereplők egy része nagyon lerontja.
Szerkesztők: Idióták miatt nehogy abbahagyjátok a blogírást!

Isti · http://veszpremlizards.hu 2008.04.22. 11:01:36

Ez kb vihar a biliben, nem kell ilyenekkel foglalkozni bloggerek!
És nehogy már egy ember miatt maradjon abba a sorozat, engem igen is érdekel, meg még gondolom jópárunkat...szóval nagyon kicsi kissebbség vs. nagyon sokan! Válasszatok:D

Lapointe 2008.04.22. 11:15:18

Floorballer, Szerkesztők!
Nehogy már neked kelljen magyarázkodnod és "elnézést kérned" egy - remélem- elkapkodott szolnoki felírás miatt! Szerintem nem is kellene reagálnotok semmire...csak folytatni az ajándék munkát, amit a floorballosoknak adtok!

Strew 2008.04.22. 11:21:32

Nem kell túldramatizálni a dolgot. Mindennek megvan a helye és módja.
A kupadöntőről szól fáma azért hagy némi kívánnivalót maga után. A szabályok mindenkire vonatkoznak. Nem véletlenül nem lehet floroball mérkőzést rendezni 30x15-ös vagy beton borítású pályán. Amit Te/Ti sírásnak neveztek esetleg nyafinak az jogos felháborodás a szabályok betartatása érdekében. Félreértitek azt hogy Komárommal van bajunk. Nem! Az a terem ami nektek megadatott nem szabályszerű, így ha Stockholmba lenne, sem lenne alkalmas. A szabályzatokat a játék és a sportolók védelmében hozták.

Tidzs 2008.04.22. 11:46:53

Sziasztok!

Eddig még nem írtam sem, ide sem az indexes fórumra. A mostani pocskondiázást, talán irigykedést, azt, hogy egyesek minden jóban csak a rosszat látják már kezdem unni. Főleg akkor, ha az egyik kedvenc honlapom létéről van szó.

Montague egyszerűen szánalmas vagy!

1) Ahelyett, hogy büszke lennél arra, hogy egykori klubtársad írása kerül ki egy ilyen nívós oldalra, még szapulod a szerkesztőket!!

2) Tudtommal Sári Szilvit megkeresték, és önként elvállalta ezt a feladatot, ergó neked és a Szolnoknak semmi közöd az egészhez. Sőt megköszönheted, hogy emberevő linketek szerepel a cikkben.

3) Amit az indexre írtál....
"Ha eszedbe jut néhány dolog, talán utána kéne nézni, hogy esetleg előtted ez már eszébe jutott e valakinek. Amennyiben találsz olyan ötletet, ami már másnak eszébe jutott, akkor az lehet nem is a te ötleted. És ilyenkor bizony illene talán megkeresni azt, aki kiötlötte. Ha meg tényleg nincs más ötleted, akkor tényleg érdemes lenne bezárni azt a bizonyos kaput."
- Nehéz lett volna szegény Floorballernek hirtelen minden eddig megjelent cikket elolvasni. De, ha már neked ennyi energiád van, miért nem jelentkezel a csapatukba?
- Mellesleg elég sok mindent felfedeztek már a mi kis világunkban párhuzamosan, lásd pl: dinamó (Jedlik Ányos, Siemens) de nem is ez a lényeg, hanem az utolsó mondatod. Bezárni a kapukat???? Soha! A te kezed alól kellene inkább elvenni a billentyűzetet, vagy inkább belőle az ütőt, ha ennyire tiszteled a sportunkat és azokat akik tesznek érte valamit! Köztük Sári Szilvit!

Floorballer!

Ha bármiféle völgyben lennétek akkor nagyon gyorsan másszatok ki belőle, és újult erővel folytassatok mindent amit elkezdtetek, ugyanúgy ahogy eddig!!!! Bennetek még hiba nem volt! Nagyon jók vagytok. Csak így tovább :)))

Üdv, Tamasi Gábor, MEISE #27

Strew 2008.04.22. 12:09:03

"Köszönöm" minden hozzászóló "kedves" véleményét!

ELÉG!

Elég volt belőletek.
Volt több éve egy felkérésünk (Gyuri ötlete alapján) Szilvi felé, hogy írja le az Svéd történéseket azokat amik RÓLA és azokat amik a Svéd floorball életről szólnak, esetleg sztárokról. Nem fogom most megszámolni hogy hány ilyen cikk látott napvilágot de nem kevés, nagyrészét darabonként 400-an olvasták. A rovat címe "Sári Szilvi jelenti" és Szilvit azóta is egyesületünk tagjaként kezeltem/jük.

Az hogy van hasonlóság az itt megjelent cikk és azok között számomra egyértelmű. Nem is értem miért nem Dennist vagy Olit esetleg P. Andrást megkérni hasonló iromány alkotására. Teljesen egyértelmű hogy hasonló témában egy személytől nincs értelme megjelennie két cikknek.

Végre összefogás van. Ebben találtátok meg örömöteket, hogy bántsatok valakit aki több időt szánt erre mint sokatok eredményeket ért el javaslatokkal állt elő segítséget kínált többször ennek a társadalomnak. Valóban erős személyiség és ennek hangot is adott védte igazságát nem egyszer, de kik vagytok ti hogy ítélkezzetek! Melyikőtök tett a sportért legalább annyit mint Ő? Önös gusztustalan érdekek na azok léteznek. Ettől izgultok föl hogy megemlítik a neveteket esetleg magatokat futtatjátok gratulálok.
lökjétek csak ki magatok közül mindazt akik másként gondolkodnak més céljaik és elhatározásaik vannak.
Oktassatok és érveljetek magunk ellen.
Csürhe banada! Elég volt! Figyelni és értelmezni nem megy, inkább rúgjatok bele még valakibe! Most jöhetek Én!
Lássuk engem sikerül-e elüldözni.

Floorballer 2008.04.22. 12:24:08

Hagyjuk már abba:( Teljesen elkeserítő:'(

Dennis és Oli címét nem tudtuk, Dennisnek írtunk egyszer de Szilvin át... csak a bajnokság szervezéséről volt kérdés... ha Oli meséli el, akkor is x osztály lesz, ha maga Niklas Jihide, akkor is, semmit nem változtat a tartalmon. Ha pedig lenne még x óránk és tudnánk svédül, még saját magunk is kikereshettük volna:(

Tamás, tudod nagyon jól, hogy semmi bajunk veletek: hány levelet váltottunk teljesen normálisan? Teljesen érthetetlen, hogy egy ilyen apróságon miért kell ilyen stílusba kiborulnia mindenkinek:( Csak néhány adat kellett, semmi több...

A te és Gyuri érdemeit is számtalanszor elismertük, mivel rá is szolgáltatok maximálisan, miért kell 1 apróság miatt mindent semmisnek tekinteni? Elismerően írtál az oldalról mailben, elsőnek tetted fel a linkünket az oldalatokra, akkor most ezt minek egy félreértés miatt?

"Ettől izgultok föl hogy megemlítik a neveteket esetleg magatokat futtatjátok gratulálok. " -- ez igazán bántó volt, mert SOHA DE SOHA NEM FUTTATTUK MAGUNKAT!!!!! Még a jóslatokban sem a csapatunkat....:((( Ha ennyire ez jönne be, akkor a látogatási csúcsnál egyszerűen aláírtunk volna egy cikket....

Peny 2008.04.22. 12:28:09

Nekem errol az jut eszembe, amikor apammal beszeltem mult heten telefonon es leszurt mert (a sok elvegzett dolog mellett) egyvalamit nem sikerult megcsinalnom. En is leszurtam ot hogy most egy dolog miatt miert kell igy beszelni velem... aztan kiderult hogy nagyon stresszes hete volt, sokat dolgozott... es bocsanatot kert hogy igy beszelt velem... es en is bocsanatot kertem tole hogy ugy beszeltem vele.
Es beke van...

Peny 2008.04.22. 12:29:57

(Most itt azt feltetleztem hogy a sertodott hangulatot megalapozta az hogy nem sikerult elnyerni a rendezesi jogot. Ugy hallottam nagyon jo palyazat volt, sajnalom en is hogy nem jott ossze.)

v#7 2008.04.22. 12:49:51

Bár nem ismerem Gyenes Gyurit, de szerintem csak annyira "támadták", mint amennyire ő nekiment az "ötletember(ek)nek"!
Számtalan sok alkalommal (szimpátia vagy vmi más miatt is) a Szolnok felé hajlottam, de most a felháborodást én sem tartom jogosnak! Plagizálás a link és a szerző megjelölése miatt sem történhetett! A hasonlóság - ahogy Strew is írta - elkerülhetetlen a szerző, az ország és a sportág miatt, de ez nem jelent semmit (szerintem).
Ahogy én látom a probléma forrása az a döntős ami a MK döntő helyszínét illeti - ez abból is jól látható hogy több hozzászólásban már nem is a cikk van terítéken, hanem a MK döntő! Ha szolnoki lennék én is végtelenül el lennék keseredve...
Ha lehiggadtok akkor szerintem számotokra is világos lesz, hogy egy bocsánatkérés kijár a blogger(ek)nek ha másért nem is de a kapubezárás és az ötletember miatt!
Ahogy az óriási összefogás is mutatja SOKAT tesz értünk!

WS #7(7)

Ági 2008.04.22. 13:29:17

Azért ne feledkezzünk meg Szilviről sem mint emberről, jó? Válasszon a nevelőegyesülete és a magyar floorball között???

Ez az egész őt hozza a legrosszabb helyzetbe és talán már az összes cikkét megbánta amit eddig írt :(
Nem akart ő ilyen zűrt kavarni, azt gondolom :(

Tóth Dávid · http://www.cannibals.hu 2008.04.22. 16:07:13

Kedves blog és hozzászólók!
SIKERÜLT!
Elértétek célotokat..... .. gratulálok
Szolnoki csapat edzője.. (hála a magyar floorball jelen állásának) itthagyta csapatunkat és az egész sporttól távol szeretné tudni magát!
Ne értsétek félre a Blog csak a csúcspont volt!.

Igazából kis indulat van bennem, így nem szívesen engeden bő lére hozzászólásom.. (nehogy én legyek a következő kiszemelt áldozat)..
De remélem büszkén kihúzott háttal, és továbbra is névtelenül járjátok az utakat, floorballrendezvényeket, hogy MEGCSINÁLTUK -1 edző -1 "nagy játékos" -1 "stratéga" és lehet -1 csapat!.. :(
és ezen a ponton szeretném én is megkösszöni nekttek áldozatos munkátokat!
Egy csapat nevében, elkeseredetten kívánom h őrizzétek meg névtelenségeteket.... :( :'(

Köszönjük szépen
1 Szolnoki kanibál

v#7 2008.04.22. 16:43:57

Kedves Dávid!

Ha szerinted ez a megfelelő reakció, akkor most a blog készítőknek fel kellene állniuk, bocsánatot kérniük Gyenes Gyuritól, bocsánatot kérniük a szolnoki csapattól, bocsánatot kérniük a floorball társadalomtól hogy megfosztották 1 edzőtől, egy nagy játékostól és be kéne zárniuk a boltot!
majd nektek úgy kellene járnotok az utatok, a floorballmeccseitek, hogy MEGCSINÁLTUK -1 blog, -1"másik nézet"(by Strew), -1Média (mert akárhogy is nézzük az internet=média - megjegyzem mindenki az áhított médiaszereplést kívánja), -1 olyan dolog ami mögő a floorball társadalom együttesen összeállt és támogatja (az egyetlen dolog ami mögé közössen odaáll).
Peny-nek nagyon igaza volt néhány hozzászólással korábban! Üljetek le, higgadjatok le és beszéljétek át a dolgot! Nem szabad semmit elkapkodni!

Megjegyezném, hogy Gyurihoz és Strew.hoz hasonlóan a blogger(ek) is azok miatt kapták fel a vizet pár cikkel korábban, akik jogosan/jogtalanul dobálóztak és követelőztek azaz a hibát bennünk kommentelőkben keresd elsősorban!!!

Tóth Dávid · http://www.cannibals.hu 2008.04.22. 16:54:58

végre egy inteligens ember.. ritka.. sajnos.. főleg errefele.. !
Neharagudj de én nem szeretnék reagálni...
egy ideje már nem írtam ide...
innentől olvasni sem fogom.
remélem érthető okok miatt.. én csak a veszteségeket és az indulatokat kapom az oldaltól... pozitív érzést keveset adott! :(
Ez az én érzésem..
Sajnálom, hogy így alakult ez az egész.
sajnálom, hogy ilyen problémákkal kell foglalkozni!
bye

Lóri 2008.04.22. 17:11:47

Kedves kommentelők!
Úgy gondolom, hogy ez a "Sári Szilvis" téma egyedül a blog szerkesztőire és aki sérelmezte arra tartozik. Ugyanis ebben a témában ők az érintettek és sztem ők ezt már le is rendezték. Úgy vélem mindkét fél korrekt érveléssel állt elő, és mindenki levonhatja a tanúlságot kinek ad igazat. De mielőtt pálcát törnétek , egy kis empátiával belegondolhatnátok mindkét vélemény igazságtartalámába. Mert én nagyon úgy látom hogy ez egyoldalú. Én sem vagyok elfogult, pedig ő az edzőm és kevés olyan embert tudnék mondani a magyar floorball életben, aki ennyire ért ahhoz amit csinál.Elég a tabellára nézni és emlékezni hol volt ez a csapat tavaly. Szal úgy gondolom egyesek szerényebb hangon is szólhatnának róla. Kicsit olyan ez mint az olaszliszkai lincselés. Volt egy "konfliktus" két fél között és erre csak az egyik kap támogatást, a másikba meg mindenki belerúg, az is akinek semmi köze hozzá! Ez nem éppen fair play. Úgy gondolom a kedves blogíróknak sem megy el a kedvük ettől a kis incidenstől, nagy fiúk már, nem kell őket megvédeni--megtudták most is magukat. Korrekten, felnőtt módján, nem sértően. Szóval az önjelölt "ügyvédeket" kérném hogy másik témába szóljanak bele, ami őket is érinti, részük van vagy volt benne. EMPÁTIA! Remélem nem bántottam meg senkit, csak ezt már nem bírtam szó nélkül hagyni. Nyugodjon meg mindenki, ezért (remélem) NEM FOG megszünni a blog. Ha mégis akkor lehet anyázni, felelősöket keresni, ki miatt is volt ez az egész! PEACE

Gr3g · facekontroll.blog.hu 2008.04.22. 17:29:26

Szerintem Szolnokon kellett volna rendezni az egyik MK döntőt, a másikat pedig egy másik helyszínen, így lett volna népszerűsítő értéke az eseménynek. Valamennyire megértem, hogy a szolnokiak nehezen fogadják el a nehezen védhető szövetségi határozatot az MK helyszínekről. Ezzel azonban a Szolnokkal szembeni szimpátiámnak vége is.

Amit ezen a fórumon néhány hasonszőrűvel művelnek, az minősíthetetlen. Hogy Sári Szilvi írására ilyen kommentek érkezzenek, azt álmomban nem gondoltam volna. Itt van néhány normális ember, akik a kicsinyes hülyeségeket túllépve valami értéket próbálnak meg teremteni és követendő példát állítani a magyar floorballosoknak. Erre néhányan ezt is csak egy újabb közegnek tekintik, ahol lehet szidni a másikat. Ez nem az a fórum, az az indexen üzemel, tesség oda vissza menni!!!

Szeretném kérni a blogírókat, hogy vezessék be a kommentek előzetes moderálását, mert ez senkinek sem hiányzik. Biztos vagyok benne, hogy ez is további kedveteket szegte, de tényleg gondoljatok a sportot szerető sok száz emberre, aki a Ti írásaitok miatt olvassa ezt a blogot, nem egyes emberek hülye kommentjei miatt.

Greg
CH#6

lol 2008.04.22. 17:32:38

Tisztelt unintelligens fórumharcos társaim, blogírók, játékosok, elnökség és mindenki, aki most nem jut eszembe!
Büszkén jelenthetjük ki, elértük célunkat. Elloptuk a blog ötletét, elkezdtek cikkek születni. Kezdetben csak interjúkkal lett provokálva a szolnoki csapat, de ez még nem vezetett célra. Aztán aljas módon ütötték őket ütővel a meccseken. Ez is kevés volt. Pedig a játékvezetők is szimpatizálhattak a gondolattal és hagyták. Még a döntetlen sem segített. Megfosztottuk a világot a letökéletesebb MK-döntőtől és egyúttal biztosítottuk, hogy a szolnoki férficsapat ne akarja megnyerni a kupát. Még ez sem volt elég. Ekkor már a svéd bajnokságról szóló cikket is kellett írnia valakinek. Még talán ez is kevés lett volna. De a fantasztikus közösség, a floorballos miliő ekkor együtt, közösen, billentyűzetet és fáradtságot nem kímélve végre elérte célját. Lopott, gyalázkodott, és hozzásegített egy embert, hogy önérzetétől vezetve egy magasabb létforma, egy kultúráltabb, eredetibb és lenyűgözőbb szabadidős tevékenységet felé haladhasson. Ha eddig nem sikerült a pályán, a zöld asztalnál győzni, nyertünk a blogos fórumon! Köszönjük a széleskörű együttműködést a széleskörű támadást! Jajj, most lelepleztem magunkat. Milyen buta is vagyok...

---- 2008.04.22. 17:45:54

Bloggerek!

Könyörgöm, KITARTÁS!!!!!!!!! ;)))

--- 2008.04.22. 17:48:19

És szerintem ezt az egész vitát abba kéne hagyni, mert nem tesz jót SENKINEK!!!

Se a Szolnoknak, se a Blog Íróknak, se pedig Szilvinek..............

Lóri 2008.04.22. 17:48:44

Kedves lol! Nem buta vagy, hanem éretlen és cinikus. Most őszintén úgy gondolod vicceset írtál? Mert akkor humorérzéked sincs:(. És abból hogy ilyeneket írsz az is kiderül hogy a tisztelet szikráját sem sikerült elsajátítínod vagy nem tudod kiről beszélsz. Nem tudsz róla semmit És nem is értettél meg semmit az eddigi kommentekből sem. Mert ha felfogtad volna akkor nem acsarkodnál még mindig egy "régen" túltárgyalt témán!
Tisztelt mindenki!
Csatlakozok ahhoz a véleményhez hogy az ilyen rosszindulatú hozzászólók akik csak a szart kavarják menjenek vissza az indexre(eddig csak ott olvastam ilyet). De ha a szolnokot kell szapulni , akkor megint egységben az erő és mindenki elmondja ugyanazt is akár! Tényleg lehetne már témát váltani. És változatlanul úgy érzem hogy ez nem az a téma, amiben mindenkinek szólnia kéne. Túl van ragozva,. Bár aki támadási felületet keres, vagy még szeretne rosszat írni a szolnokról vagy Gyuriról annalk szíve joga de magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Remélem mást nem sértettem meg:)

lol 2008.04.22. 18:45:02

Kedves Lóri. Tetszett hozzászólásod és szívesen válaszolok neked. Elismerem, cinikus voltam. Az éretlent meg zsebreteszem, majd jó lesz valamikor. Szerintem az eredeti szituáció volt vicces. Tudod vannak dolgok, amiket valaki kitalál és más lesz vele sikeres. Egészen hétköznapi dolgok, pl. hamburger, vagy wiw és társai. A wiw mondjuk kicsit más, mivel az pénzért kelt el. Ebben a témában, valamint a kupadöntő témában sem tisztem állást foglalni, véleményem persze nekem is van. Az aktuális szituációban pedig szép dolognak tartom, hogy Gyurinak saját véleménye van és kiáll mellette. Elfogadom a véleményét. De ő is fogadja el a többiek véleményét, és nem feltétlen az a megoldás, hogy megsértődik és otthagy egy csapatot, aminek tagjai őt támogatják. Ő ezt a döntést hozta, ezt látta legmegfelelőbbnek, ezt is elfogadom. Azt viszont kikérem magamnak, hogy mindenkin, akinek esetleg különbözik a véleménye, számon legyen kérve és mindenkire rossz szemmel nézzenek az ő elhatározása miatt. Edzőként megmutatta, hogyan lehet OB2-es bajnokságot nyerni, én várom azt a produkciót is, hogyan lehet idegenben magyar kupát nyerni egy magasabb osztályú csapat ellen! Legyen véleménye, álljon ki mellette, mert ez a helyes, de tiszteljük meg egymást azzal, hogy nem mutogatunk, hanem elfogadjuk a különböző véleményt és a pályán elért eredménnyel állunk bosszút - bár lehetséges, hogy ez a blogírókkal szemben nem lehetséges. De az interneten népszerűségben velük is fel lehet venni a versenyt, csak küzdeni kell becsülettel. Megígérem, a Ti oldalatokat is olvasni fogom, legalább annyiszor, mint a blogot, ugyanúgy, ahogy tettem eddig is. Írjatok több, szerteágazóbb témájó cikkeket és meglesz a siker. A megoldás kulcsát én a küzdésben látom, nem a vádaskodásban és a fórumos vitákban! További jó meccse(ke)t a pályán és a fórumokon!

empatia 2008.04.22. 22:55:20

Ez az incidens nyílván elgondolkoztatja a Blogírókat, hogy érdemes-e továbbra is nyitva hagyni a hozzászólás lehetőségét.

Ha továbbra is nyitva marad, a szólásszabadság előtör az őszinte emberekből szellemi képességük függvényében.

Ha pedig megszűnik a HSZ lehetősége, és csak egy központi e-mail címen lehet értekezni a témáról, esetleges korrekciók javaslatáról, megszűnik ennek a kálváriának is a lehetősége.

SZVSZ azért nem olvasok indexet, mert undorít és semmi hírértéke sincs (már) :) A Blog új volt, király, és még most is pártatlan és nagyon minőségi. Talán nem kellene veszni hagyni... Bízom benne(tek)!

A cikkek, a meccskrónikák, meccsbeharangozók is nagyon objektívek és értékesek. Aki megjegyzést kívánna tenni, küldje el e-mailban Nektek, hogy tudjatok finomítani rajta.
Vagy HSZ-cenzúra.... bár ez azért keményebb feladat.

Füfke 2008.04.23. 11:49:16

A gyengébbek kedvéért a komáromi helyszín egyhangúlag 4-0-s szavazással lett elfogadva. Nincs erről mit beszélni! Volt két igen jó pályázat. Szolnoki részről még meg is halgatta a döntő bizottság az érveket, Komáromiról nem, s ezután döntöttek úgy ahogy. Véleményem szerint a legeslegjobb helyszínre került a rendezés. Itt nem kizárólag a csarnokot kell nézni az elbíráláskor, mint ahogy bármelyik világversenynél sem csak a létesítmények állapota dönt. Hangsúlyozom, minden paraméternek megfelel a komáromi csarnok, annak ellenére, hogy aki tervezte, annak levágnám a kezét.

Egyszóval, nem kéne a sértődött, irigykedő magatartást bevinni a floorball életbe, mert így soha nem lesz összetartás. Megjegyezném, hogy minden idők legjobban megszervezett kupadöntőjén még nem osztották ki a győzteseknek járó aranyat, azért a pályán kell majd megküzdeni (s nem a cserepadon)! És pláne nem a blogon és fórumon.

És továbbá azt se felejtse el senki, hogy nem az SZPK-nak lesz ez a kupadöntő rendezve, hanem a másik három csapatnak is, és nem utolsó sorban a floorballt szerető közönségnek!

Mosolyogva olvasom gr3g írását is, hogy "nehezen védhető szövetségi határozat"...én csak azt üzenem neki: Ne ítélj elsőre! Komárom, ronda, de finom! :)

melgalen 2008.04.23. 20:28:12

valószínűleg nincs semmi, amiért a blogon kéne megküzdeni, úgyhogy térjünk csak vissza az eredeti felhasználási módjaihoz!

milka11 2008.04.24. 22:40:48

Sziasztok. lassan nagyon szivesen megkerdeznek 1-2 dolgot: pl. Szilvinek hany mecse van egy idenyben (mindennel egyutt, hivatalosat ertve, nem baratsagosat). a korosztalyos bajnoksagokban? milyen eloszlasban (minden hetvegen, minden hetvegen X, 2 hetente, stb.). es meg lenne par, de majd szemelyesen megkerdezem:)

zs

MEISE #2 2008.04.25. 15:12:06

Hali!
A bloggereknek írnám, hogy a MEISE honlapján megtalálható bármely meccsleírást és egyebet - akár szó szerint is - feltehetik erre az igényes honlapra.
Szilvinek köszönet, hogy ennyi időt szánt a bajnoki rendszer leírására, szerintem teljeskörű lett.
Az viszont nehogy a többi csapat vagy néhány fórumozó hibája legyen már, hogy egy edző nem vezeti tovább a saját csapatát! A Szövetséget szándékosan nem említettem a felsorolásnál. (Nem az MK helyszín meghatározása miatt!)
Egyébként két olyan csapat játszik a Magyar Kupa döntőjében, amelyek megérdemlik, hogy ott legyenek. Biztosan jó meccs lesz a helyszíntől függetlenül is.
Legalább ezen az oldalon hagyjuk el a fikázást, mert akik ebbe az egészbe rengeteg energiát és időt fektettek megérdemlik!
Üdv:

Sebők László
MEISE#2
süti beállítások módosítása