Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Vízválasztó

2008.09.26. 11:59 Floorballer

Vízválasztó fordulóhoz érkeztünk. Talán korainak tűnik ilyet mondani, és nem akarunk az egyszeri TV Shoppos bemondó hibájába esve minden mérkőzést egyszeri, megismételhetetlen és utánozhatatlan élménynek bemutatni! No nem kell egy Himalája méretű vízválasztóra gondolni, inkább csak egy kisebb dombocskára, amire azért kellemetlen felbattyogni a kútról jövet. De miként az egyszeri kis domb is fontossá válik attól, ahogy megnehezíti a gazdasszony napjait, úgy ez a forduló is fontos lesz bizonyos csapatoknak. Lesznek sorsdöntő dolgok – tükörsima labdázgatások közé ékelve. A forduló legnagyobb kérdése, hogy az ARES a pihenő után minden motiváció darabkáját egy oldalra rendezve odapörköl-e a rangadón, vagy 0 ponttal, és ami sokkal drámaibb lenne: 2 elvesztett derbivel áll-e majd. Ehhez képest globálisan szinte eltörpül, de az érintettek számára égetően izgalmas lesz a kérdés: melyik 0 pontos csapat tud elmozdulni a tabella aljáról megragadván az utolsó kínálkozó esélyt, hogy igényét benyújthassa az előkelőbb pozíciókért folyó verseny nevezési határidejének lejárta előtt.

Salming Férfi OB1

Dunai Krokodilok SE - White Sharks HC

Szeptember 27. 18:00, Törökbálint 

A listavezető – és pillanatnyilag az olvasótábor 29%-a szerint a legfőbb bajnokesélyes – idén már másodszor vívhat meg a Cápákkal a vízi csatában. A természetben valószínűleg a Cápák valamivel esélyesebbek lennének, de a taraflexen a Krokodilok idén eddig ellenállhatatlanok. A WS-nél egyelőre gondok akadnak az OB1-es helyzetkihasználással, ráadásul a Krokodilok játéka az MK meccsen sem ízlett nekik. Bár Szabó József nem lesz ott övéivel, ez nem igen akadályozhatja meg Dombaueréket abban, hogy az előző meccshez hasonló végeredményt produkáljanak.

Torpedo Justitia SC - Debreceni FSE

Szeptember 27. 18:00, Kartal 

Egyes hírek szerint a kezdési időpont tér-időben való szambázása miatt sor sem kerül a mérkőzésre – ami idén a második alkalom lenne a Torpedo hazai meccseit illetően -, de mi azért ezt nem vesszük biztosra. A Torpedo ígéretes eredményeket produkált eddig, de a Debrecen hétről-hétre erősebbnek látszik, ami törvényszerű is az új szisztéma, a 3 sor és az újak megszokásával. Szabó Ákos véleményünk szerint Nádor Krisztián utóbbi évekbeli legkomolyabb kihívójává lépett elő, a Debrecen pedig év végi végső siker esetén idén nem meglepetés győzelmet aratna már… Tippünk 5-6 gólos vendég.

Szolnok Cannibals FK - IBK Cartoon Heroes/Triton

Szeptember 28. 11:30, Szolnok, Tiszaliget Olaj Csarnok 

Ez érdekes lesz! A Szolnok az idei évet a tanulásnak szenteli bevallottan, és állandósult két sort mozgósít. A jövőt szem előtt tartva eddig Strauss Tamás is csak végszükség esetén lőtt győztes gólt. A két csapat tavaly emlékezetes kupameccset vívott egymással. Hasonló, látványos, sokpasszos stílussal operál a két gárda, így a kilátogatók biztosan jól fognak szórakozni. A helyzetkihasználás lehet a döntő, és ebben a Szolnok hagyományosan erősebbnek tűnik, de gyakorlatilag megjósolhatatlan az eredmény. A Szolnok fiataljainak összteljesítménye még elég ingadozó idén, így nagyon nehéz előre jelezni bármit is. Kíváncsian várjuk azt is, hogy a mezőny két legnagyobb „előny adója” közül most ki lesz az előzékenyebb! „Kelly hősei”az esélyesek, így biztosabbra menvén 2 gólos vendég a tippünk, de az ellenkezője sem okozna döbbenetet.

Neumann-Kartal FSE - Mecman Eger ISE

Szeptember 28. 15:00, Kartal 

Két 0 pontos csapat találkozik. Közös bennük még, hogy egyaránt 8-8 gólt szereztek eddig, így gólfesztiválra egyáltalán nem számítunk a hagyományosan küzdelmes mérkőzésen. Az Eger az elmúlt két évben le tudta győzni egyszer-egyszer a Neumannt, de Budapesten még nem tudtak nyerni aktuális ellenfelükkel szemben. Ágostonék a meccskrónikák alapján hétről-hétre erősebb játékkal rukkolnak elő – a múlt héten például az utolsó percekig szorongatták a Debrecent, ráadásul megduplázták lőtt góljaik számát -, de az Eger Krokodilok elleni helytállása is előre mutató jel a vendégeknél. Egy biztos: aki ez után a kör után is 0 ponttal áll, annak már nagyon nehéz lesz előre jutnia egy ilyen körbeverésekkel gazdagon tarkított mezőnyben is. A Gömb szerint szigorún 9 gól alatt maradnak a felek (természetesen összesen 9), és a hazaiak megszerzik első pontjaikat.

SZPK-NOKIA - Ares HC/Top Floor

Szeptember 28. 19:00, Komárom 

Ha röviden el akarnánk intézni a beharangozót, akkor csak ennyit írnánk: „?????”. Be kell valljuk, halvány fogalmunk sincs, hogy itt mi lesz. A Gömb az ókori hagyományok helyett egész egyszerűen egy magasba röpülő pörgő pénzérmét volt képes elénk vízionálni tanácstalanságában. Az Erő kifürkészhetetlen…

Két forgatókönyvet tudunk elképzelni. Az első szerint az ARES pihent kicsit, ami jót tett nekik, rendet tettek a fejekben, összekaparták a megmaradt motivációs morzsákat – amiket formától függetlenül aligha kell keresni az SZPK ellen -, és a fiúk tavalyi fényükben kőkeményen sújtanak le egy hihetetlen meccset produkálva, melynek végén akár több góllal is győzedelmeskedhetnek a pokoli hangulatban. (focis példa: Milan – Lazio 4-1 a múlt hétről)

A másik szerint az ARES-nak egyszerűen nem megy idén, és valami valóban kipukkadt. Az ilyen kaliberű csapatoknál ezt nehezen tudja elképzelni az ember, és ha rohan a sportfogadókhoz, akkor minden héten a feltámadásra tesz, mert úgy gondolja, hogy az nem lehet, hogy ők kikapnak megint. (floorballos példa: Dunai Krokodilok tavaly) El tudjuk képzelni – de nagyon erölködnünk kell -, hogy esetleg az ARES-nak tényleg nem megy idén, és ebben az esetben a bajnoki címet epekedve váró narancs alakulat akár simán is nyerhet. 

Ez persze csak a két szélsőséges nézőpont – melyek közt számtalan lehetőség előfordulhat -, de láthatjuk, mind a kettő megállhatja helyét két alternatív valóságban. Akármelyik is fordul elő, az biztos, hogy a bajnokság merőben más irányt vesz majd a meccset követően… Ott kell lenni, mert az a találkozó érzésünk szerint klasszikus lesz! 

Nem jutottunk közelebb végiggondolva a helyzetet, így a tipp: ? - ?... Ja, egy érmét feldobtunk: ARES lett. 

Zone Női OB1

Neumann Snipers - Mecman Eger ISE

Szeptember 28. 17:00, Kartal 

Az Egert alighanem sokkolta a szezonkezdet során elszenvedett vereség, a hazaiakat pedig a debreceni 3-2 érinthette mélyen. A találkozó egyesélyes, ezzel aligha bántunk meg bárkit is, minden más csoda számba menne. A Neumann azonban sokat tanulhat ebből a meccsből. A védekezés eddig is jól ment a csapatnak, így nagy különbséget nem, de egri sikert mindenképpen várunk.

Női MK

IBK Cartoon Heroes/Triton - SZPK-NOKIA

Szeptember 27. 11:00, Budapest, TF 

Erre is nagyon kíváncsiak vagyunk! Az SZPK-nak valamiért nem megy a CH védelme ellen, ráadásul a Mesehősök mintha elkezdtek volna tekintélyesebb mennyiségben gólokat is lőni. Lukács Csaba lányai azonban olyan győzelemmel nyitottak, ami körülbelül ahhoz fogható energiát kell, hogy felszabadítson mint egy olajos hordóba hajított cigarettacsikk. A Gömb éppen-e miatt egy 2-3 gólos vendégsikert jósol egy igen küzdelmes és szoros meccsen.  

 

6 komment

Címkék: floorball ob1 noi magyar kupa ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr38682629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.09.27. 10:52:50

A Torpedo-DFSE későbbi időpontban kerül lejátszásra.

Durci 2008.09.27. 12:32:38

véletlenül nem 5-0 ide?
tavaly csak 2x kaptunk ki így...

bidzsi 2008.10.01. 13:23:35

Azért Durci, mert az eredetileg kiírt időpontotban sem jelentetetek volna meg, amit időben lejelentett a Torpedo.

Durci 2008.10.01. 20:50:24

melyik volt az eredeti? elvileg akkor Neumann meccs lett volna nem? a 6 órási időpont?

bidzsi 2008.10.09. 01:09:14

Nem, a Neumann vasárnap játszott, mi meg szombatra foglaltunk termet 6-ra
süti beállítások módosítása