Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - OB1.zip

2008.11.20. 18:18 Floorballer

A beharangozóban mindenkivel megpróbáltuk elhitetni, hogy a hétvégi fordulóban igenis lesznek izgalmak. Ez valamennyire sikerült is érzésünk szerint, de az, hogy a tabella első 3 helyezettje szinte az utolsó pillanatig heveny koszorúér görcs közeli állapotban leledzett, még minket is meglepett. A hétvége a nagy botladozások fordulója volt: az esélyesek egyensúlyát vesztő korcsolyázóhoz hasonlóan botladozva, kapálódzva visszanyerték stabilitásukat, és az igazi pofáraesés elmaradt, de elkönyvelhetjük, senki nincs biztonságban, és bizony tömörödik a mezőny. Tovább után részletek!

Salming Férfi OB1

ARES HC Top Floor – IBK CH 10 – 6

Dunai Krokodilok SE – Neumann-Kartal FSE 8 – 6

Torpedo Justitia – SZPK-NOKIA 2 - 3

MEISE – Debreceni FSE 5 - 6 

X közeli eredményt és feltüzelt CH-t vártunk péntekre, de végül ez lett talán a legsimább meccs, noha ez sem volt annak mondható. Az egyre inkább magára találó ARES már-már a tavalyi szép időket időző módon ragadta magához a kezdeményezést, és hamar komoly előnyre tett szert, amit aztán szintén a dicső múltnak megfelelő módon passzolt le mindössze 1 egységre. Ekkor azonban ismét tudott újítani a bajnok, és a végén 4 gólos hazai győzelem született. Ezzel az eredménnyel immáron a 4. helyen tanyáznak Mujahidék, ezen a hétvégén pedig már a 3. helyért futhatnak ki a parkettra. A kapitány kihagyása után nyilvánvalóan hétről-hétre javuló formát mutat majd, Nádorra pedig alaposan ráijesztettek a már 35 pont felé járó Krokodilok, így a nemzet 66-osa megindította a hosszú hajrát az örökös pontkirályi cím felé: 5 gól volt az eredmény.

Nem tudunk kiigazodni az Eger csapatán. 10 gólos vereségek mellett megférnek olyan bravúros teljesítmények is, mint például a mostani: a 35. percben már 5-1 állt a kijelzőn, és mindezt a harmad végéig is sikerült megtartania a hevesieknek. Rab Konstantin brillírozott, ám a Debrecen harmadik harmadban mutatott játéka ellen ez is kevés volt. A Prágába készülő Duró mesterhármasával és Pazsák Csaba győztes góljával végül megmentette a 2 pontot – és a dobogót – a Debrecen.

Az SZPK úgy leizzadt, mint már nagyon régen. Mindezt pedig a Torpedo ellen tette, amire aligha gondoltak Illésék. És ez a Torpedo legnagyobb fegyvere: hiába remekel idén a gárda, sokakban még mindig ott az elmúlt pár év meccseinek emléke, a könnyed 10 gólos sikerek vidám és kényelmes gondolata. A könnyelműség hullámain azonban vígan szörföl az idény legtöbbet fejlődő, és talán legelszántabb módon küzdő gárdája. Azon játékosok, akiknek lelke komoly vereségek során edződött, bizony mentálisan igen erős csapatot alkotnak. Ráadásul a kapuban remekel Bödő Gergely, akinek érkezése alapjaiban változtatta meg csapata játékát. A mérkőzésen egyébként két találatig jutott a TOTO nagymestere, Alparán Zoltán, és a Torpi 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett. Ha pedig az utolsó pillanatokban ki szerencséjük van, akkor pontot is szerezhettek volna akár. Jár a kalapemelés! Az SZPK-ra ráijesztettek, de továbbra is veretlen a narancsos alakulat, és jelenleg csak ez számíthat mindössze 1 körrel az ősz meccse előtt… 

Rég nem látott telitalálatot húzott be a Gömb: 

Szélsőséges esetben egy 1 gólos kibrusztolt vendégsikert is meg mernénk kockáztatni, de a Krokodilok idén annyira ellenállhatatlannak tűnnek, hogy a tipp egy küzdelmes 2 gólos hazai. 

Az 1 gólos kibrusztolt vendégsiker bizony benne lógott a levegőben az ősz eddigi legparázsabb és talán legemlékezetesebb meccsén. A gólok ezen a találkozón kisebb csoportokban érkeztek, a mérkőzés pedig rengeteg fordulatot hozott: 0-2, 3-2, 3-5, 6-5, 6-6, 8-6. Volt minden: emberelőnyös gól, emberhátrányos gól, kiállítászápor, szóváltások, sérülések, gyönyörű megoldások és önfeláldozó mentések, kőkemény ütközések és tengernyi izgalom. Az SZPK-hoz hasonlóan a Krokodilok is idén először kerültek igazán szorult helyzetbe az elszántan küzdő Neumann ellenében. A mérkőzésen 34 perc + 2x10 perc + V2 (Máté)+V3 (Haszonits) lett a végső kiállításmérleg. A vendégek emberhátrányban töltötték kvázi a mérkőzés teljes utolsó 10 percét kisebb megszakításokkal - ráadásul gyakorlatilag a komplett védelem elfogyott sérülés-sérülés-piros lap kombinációban - ám 6-5 után még ekkor is érkezett válasz. A vezetést végérvényesen 3 perccel a vége előtt ragadták magukhoz a hüllők az amúgy 3 gólig jutó Pajor révén. Dombauer ismét kiosztott 3 assistot, a vendégektől pedig a Finnországot megjárt Schauer tudott triplázni. Összességében a végén fejben „épebb” társaság aratott megérdemelt sikert és őrizte meg első helyét. A Neumann pedig láthatólag kezdi érezni a tavasz közeledtét az elmúlt évekhez hasonlóan… 

Férfi OB2

Rudas FT – Miskolci FE 1 - 4

Paksi FK – Diamonds X3M Team 5 - 12

ARES HC U21 – Veszprém Lizards 12 – 7 

Már az OB1-es meccsekről is nehéz volt információkhoz jutni – a hunfloorball hiánya mellett a csapathonlapoknak is csak egy része frissült, e-mailt pedig egészen konkrétan 0-t kaptunk  -, de az OB2-ben gyakorlatilag teljes mértékben sötétben tapogatózunk.

A Paks elszántan esett neki a Diamondsnak, és egy 3-1-es első harmaddal megcincálták az oroszlán bajuszát. A válasz egy 5-0-s második etap volt. A Diaomnds továbbra is más szintet képvisel, és mindenféle nehézség nélkül vezeti az osztályt.

Az ARES U21 átvészelte Bajaszgalan hiányát Görög hadrendbe állításával. A Görög-Dósa-Geri sor élményszámba menő játékával Nádor Krisztián csapata könnyedén tudott nyerni a rájátszásért még igencsak küzdő Gyíkok ellenében.

A Msikolc megszerezte első idegenbeli sikerét – egyszersmind megtorpedózta heti telitalálatunkat. Már az első harmadban 3 gólos előnyre tettek szert a borsodiak az igen kemény összecsapáson, és ezt már nem is engedték ki a kezükből. Buczkó duplázni tudott, folytatva idei gólgyártását.

 

4 komment

Címkék: floorball ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr71779898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.11.20. 20:46:56

"nemzet 66-osa " ez naggggyon jó :)
Amúgy nem kötekedésként említem,de a TOTO-t most sem látom...ezzel kb 400 pontot húztatok ki a zsebemből 2 forduló alatt :))))

Gété · http://www.floorballer.hu 2008.11.21. 09:21:57

Hali!

Nálunk Török Gabi, meg Keczeli Peti elég gyorsan felteszi az összefoglalót. www.miskolcfloorball.hu. Pillantsatok rá és részletes infóitok lesznek.
üdv
GT

Sharky#54 2008.11.21. 11:34:54

szg01: a 6. fordulónál jeleztem egy számolási hibát, ami visszamenőleg is valószínű kihathat!gyanítom amiatt nem folytatódik a toto egyelőre. de lehet tévedek:)))

szg01 2008.11.21. 16:59:08

te általában tévedsz :))))
süti beállítások módosítása