Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ünnepi menü: az ősz legnagyobb derbije!

2008.12.19. 14:07 Floorballer

Azok számára, akik a Világbajnokság alatt figyeltek fel a sportágra, itt a kiváló alkalom, hogy a hétvégén testközelből tekintsék meg alighanem az idei szezon legnagyobb, de mindenképpen legjobban várt meccsét: vasárnap 18:00-kor egymásnak feszül az őszt hibátlanul letudó, fej-fej mellett haladó két éllovas Törökbálinton (Köztársaság tér 8. Bálint Márton Általános iskola és Gimn.). 

December 21., vasárnap. Az átlag polgárnak ez alighanem egyet jelent a fékevesztett bevásárlási roham célegyenesbe fordulásával, az egyik kezével futtában markolja fel a fenyőfát a piacon, míg a másikkal már a bevásárlókocsiért nyúl valamelyik központ parkolójában. Az igazi floorball szurkoló azonban már hetek óta tudja, hogy december 21 csakis egy dolog miatt lehet érdekes, és a dátum bizony nem csak azért van pirossal írva a naptárban, mert vasárnapra esik, a bevásárláshoz pedig annyi köze van, hogy Törökbálint felé el kell hajtani a budaörsi lerakatok mellett … Dunai Krokodilok – SZPK-NOKIA! 

A meccs, ami eldönti ki telel az élen. A meccs, amin két hibátlan csapat feszül egymásnak. A meccs, amin a leghatékonyabb támadó gépezet (95 gól/9 meccs) csap össze a legjobb védelemmel (21 gól/9 meccs)! A meccs, amin az idei évben varázslatos dolgokat művelő Dombauer-Pajor-Galsai trió a VB-n pallérozódott Bognár-Váradi-Horváth által fémjelzett védelemmel néz farkasszemet. A meccs, amin a bomba formában lévő Szabó Tibi és az assistokat bőkezűen szóró Haris Tibi tesz meg majd mindent Bedővel, Ambrussal vagy Szabóval szemben. 

Egy szó mint száz: az őszi szezon legígéretesebb és legkiélezettebb mérkőzése következik, igazi ünnepi menü Karácsony előttre. Aki a kemény, küzdelmes mérkőzésektől jön lázba, annk éppen úgy ott a helye, mint annak, aki a látványos, trükkös megoldásokért rajong. Csak azoknak illik távol maradnia, akiknek keringési problémáik miatt kerülniük kell az izgalmakat! Az érintetteket – Szabó Józsefet és Illés Lászlót - kérdeztük: 

FFR: - A hétvégén a 100%-os első a 100%-os másodikkal ütközik meg, mögöttetek mindenki legalább 4 pont hátrányban van. A kívülállónak ez az év meccse. Mennyire az nektek? 

Sz.J.: - Nagyon sok van még hátra a szezonból, és jó csapatokkal játszunk még. Ez egy nagyon fontos mérkőzés, de van  még másik 10… 

I.L.: - Nekünk már volt egy év meccse: a kupa döntő, de természetesen ez a meccs ”A Meccs lesz”. 

FFR: - A bajnokság elején számítottatok rá, hogy az őszt akár hibátlanul is letudhatjátok, illetve hogy mostani ellenfeletek lesz a legnagyobb riválisotok?

Sz.J.: - Azt reméltük, hogy ott leszünk az elejében, de arra nem számíthattunk, hogy 9 forduló után még veretlenek leszünk. Az pedig kérdés sem lehetett, hogy az SZPK-NOKIA a bajnoki cím közelében lesz. 

I.L.: - Őszintén: hibátlan teljesítményre nem, de egy kiegyensúlyozottra igen. A krokodilok mindig a nagy ellenfelek között szerepelnek és ezért számítottam rá,  hogy az élmezőnyben lesznek. 

FFR: - A bajnokság végén az egymás elleni eredmény dönt. Ennek tükrében egy 1-2 gólos verség beleférhet, illetve akár elégedettek is lehetnétek vele a „visszavágóra” gondolva? 

Sz.J.: - Sosem fér bele egy vereség. Minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára! 

I.L.: - .: Én mindig nyerni akarok, és ezért nem számolgatok és van még 10 nehéz mérkőzés hátra. 

FFR: - Meglátásotok szerint a tavasz is hibátlan lesz a két csapatnak, azaz idén csak egymást győzhetitek le? Mennyire van benne egy botlás lehetősége, illetve saját gárdátokra gondolva ki lehet igazán veszélyes ellenetek a tavaszi meccseken?

Sz.J.: - Nem csak a Komárom és a Krokodilok az egyedüli jó csapatok ebben a bajnokságban, és ezt az eddigi eredmények is bizonyítják. Mindkét csapatnak benne lehetett volna már 1-2 pontvesztés az eddigi fordulókban. Persze néha hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az eredmények mindent megmagyaráznak, de ez nem igaz. Az eredmények csak a múltat igazolják. Nagyon hosszú és nehéz út vezet a bajnoki címig, amiben benne lehet, hogy nem minden meccs alakul tökéletesen. 

I.L.: - Nem számítok hibátlan teljesítményre, nagyon fiatal a csapat nagy része, és ezért hullámzó a teljesítményünk. Bár szerintem az ellenfeleink is fognak botlani, olyan teljesítményt mint tavaly az Ares produkált nagyon nehéz megismételni. 

FFR: - Az előző fordulóban mind a két gárda nehezen nyert. Milyen hatása lehet a hosszabb bajnoki szünetnek csapatotokra? Jól jött a pihenő a derbi előtt, vagy legjobb lett volna már két hete letudni?

Sz.J.: - Minden meccs más, és mindig azt kell megnyerni, amelyik éppen jön. Sablonos szavak ezek, de egy 8-9 hónapos, rájátszás nélküli bajnokságban ez tényleg így van. A szünetnek pedig nem hiszem, hogy bármilyen hatása lehet a játékunkra. A szezon és az év ezen szakaszában nem esünk ki a ritmusból, folyamatosak az edzések, és  játszottunk a Magyar Köztársaság  Kupában.

I.L.: - Hát ha a 10:2 nehéz akkor nem tudom mit mondjak. [Elnézést, mi hibáztunk: a Torpedo elleni 3-2 rémlett utoljára…- a szerk.] A meccsen akkor kell jól játszani, amikor rendezik, tehát nekem nem számit hogy csak most játszunk. Amúgy a játékosaim nem pihentek, mert rendeztünk egy Nokia kupát és a társaság egy része a világbajnokságon szerepelt. 

FFR: - Több kulcsjátékosotok a VB-n szerepelt az elmúlt héten. Milyen hatása lehet ennek a mérkőzésre?

I.L.: - Remélem hogy csak jó. 

FFR: - Mit tartatok az ellenfél legnagyobb erősségének, kikre kell leginkább odafigyelni?

Sz.J.: - Rendkívül jó fizikummal rendelkező, gyors, és nagyon jó „átlaggal” bíró csapat az SZPK-NOKIA. Az első két sorukban gyakorlatilag mindenki az OBI krémjéhez tartozik. László, Szabó Tibi, Bognár, Váradi, a Darai testvérek, Horváth, Füzi, Haris, mindannyian ott vannak az ország legjobb játékosai között. És természetesen Benkei Laci is, neki ezúton is nagyon gyors felépülést kívánok! 

I.L.: - Több rutinos játékosuk van és sok  tehetséges fiatal, akikkel én is dolgoztam együtt így mondhatom nyugodtan, hogy ismerem őket és ezért a korosztályok összeérése idén az erősségűk. 

FFR: - Mi lehet a győzelem kulcsa? 

Sz.J.: - Kevés hibával, pontosan kell játszanunk, mert az ellenfelünk azonnal kihasznál minden adódó lehetőséget. 

I.L.: - Az SZPK szív és a higgadtság. 

FFR: - Két éve a címvédő Krokodilok 12-1-esvereséget szenvedtek Törökbálinton a Komáromtól, majd tavaly nagy meglepetésre Komáromban tudtak győzni 8-7-re gyengébb szezonjuk ellenére, ami akkor végképp reménytelenné tette az ARES befogását. Van tehát bőven előzménye a párharcnak. Milyen mérkőzést vártok most, és milyen eredményre számítatok?

Sz.J.: - Szoros, kiélezett mérkőzést várok, és Krokodil győzelmet! 

I.L.: - Én egy hajtós, kemény de sportszerű mérkőzést várok. Valamint sok szurkolót várunk, és ezért bízom a jó hangulatban. Jó mérkőzést és jó játékot kívánok az ellenfélnek, és jó szórakozást a nézőknek. Természetesen győzelmet várok. 

Füzi Gábor:

„Egyelőre még nem vagyok ráhangolódva a mérkőzésre, de a derbi napján már csak arra fogok koncentrálni, hogy győzelemre vezessem a narancsalakulatot. Törökbálint remek helyszín, s mivel kisebb létszámú szurkolótáborunk is elkísér minket, így felfokozott hangulatú mérkőzésre számítok. Mindkét csapat sok kiállítást szedett össze az ősz folyamán, ezért egy igazán küzdelmes, férfias párharcokkal teli játékot várok, melyek természetesen a fair play keretein belül zajlanak. A Krokodilok erősségeit nem ismerem, sajnos nem láttam egyetlen egy mérkőzésüket sem, csak a tavaszi tétnélküli rangadóra tudok alapozni. Akkor, arra az egy mérkőzésre nagyon felszívták magukat, most is hasonlóra számítok. SZPK oldalról bízom a csapat egész szezonban nyújtott alázatos küzdelmében és védőink (kapusainkkal együtt) szinte páratlan védőmunkájában, ami az elmúlt 10 mérkőzésen (9 bajnoki, 1 kupa) 2,1-es kapott gólátlagban mutatkozott meg. Csatárposzton nem lesz elég Szabó Tibor menetrendszerinti 3 találata, ehhez fel kell hogy zárkózzanak a ponterős játékosaink is. Szerintem szoros mérkőzés lesz, melynek végén az a csapat telelhet a tabella élén, aki valami pluszt tud előhúzni a tarsolyból. Egy biztos, a kilátogató nézők igazi floorballrangadót láthatnak! Hajrá SZPK-NOKIA!” 

Pajor Gábor:

„Kemény hajtós mérkőzésre számítok. Mindenképpen sportszerű igazi floorballt várok a játéktól. Sok komáromi volt a világbajnokságon, edzőjük is kilátogatott pár mérkőzésre. A látottakat egészen biztosan beépítik a játékukba. Persze mi is megteszünk mindent hogy a lehető legerősebb felállásban, igazi gyors krokodilos játékot tudjunk bemutatni. Még mindig vannak olyan rejtett tartalékaink amiket nem láthattak tőlünk, és meglephetjük őket.
Szoros mérkőzésre készülök. Krokodil Győzelmet várok egyértelműen. Akik kilátogatnak biztosan élvezni fogják a mérkőzést.”
 

Ambrus Norbert:

„Mindenképpen egy jó iramú és az utolsó másodpercig küzdelmes meccset várok amit remek hangulatban fogunk lejátszani (ha jól tudom szurkolói busz érkezik Komáromból, szóval a 2fő/meccs-es nézőátlag felett leszünk :) ).
Az SZPK-t kondícionálisan a Magyar mezőny egyik legjobban felkészült csapatának tartom, és egészséges arányban megtalálhatóak náluk a rutinos és az ügyes fiatal játékosok is, aminek megfelelően remek hajrákat szoktak vezetni bármennyi is legyen az állás Éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy fejben ott tudjuk tartani magunkat a pályán egészen végig és csak a saját játékunkal foglalkozzunk. Ha ez sikerül, akkor egy meggyőző Krokodil sikert várok magunktól, ha kevésbé akkor elég nehéz menetnek nézünk elébe. A csapat remek formában van és érzésem szerint minden nyomástól mentesen játszhatunk, szóval minden adott a sikerhez. Az hogy a végeredmény sorsdöntő lesz-e vagy sem, pedig majd az idény végén kiderül de, hogy fontos meccs lesz, az kétségtelen.”

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr67831614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sultano 2008.12.19. 23:52:01

sztem hirdessünk győztest a tippjátékon, ugyis itt a karácsony :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.20. 23:55:08

Köszönöm a nyílt színi invitálást, de sajnos jelzett időben vidéken leszek, pedig istenuccse elmennék.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.22. 12:05:54

Mi történt? Én a krokodilokkal voltam lélekben :)
süti beállítások módosítása