Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Északon továbbra is értenek a zenéhez!

2009.10.17. 06:41 Wolowitz

A Blog visszatért sírjából a „Teremtő” és segítőinek jóvoltából, mint Dean Winchester a Supernatural-ben! Ezen „Új korszakból” sem hiányozhatnak, nem hagyhatjuk a nosztalgia enyészetére a jól bevált csapatismertetőket, úgyhogy hosszú idő után ismét adunk a Rock-nak! És ha már drága sportágunk északi származású, kerestünk egy kis környéki zenét ez alkalomból. A Skandináv-félsziget országaiban hosszú ideje virágzik -a populárisabb csoportosulásokat nagyrészt háttérbe szorítva- ezen műfaj minden féle-fajta változata. Tény, hogy az elvetemültebb verziók gyakoribbak, talán a napos és sötét órák aránya miatt, azért találunk a világ többi részének is emészthető együtteseket is. Ezek közül vesszük górcső alá a svédek egyik legsikeresebb csapatát, a Backyard Babiest!

Amíg közöljük a szokásos száraz tényeket, szóljon egy sokatmondó számuk a Shut The F*ck Up, klip nélkül, hogy ne maradjon le a kedves olvasó semmi lényegesről:

A csapatot 1987-ben hozta létre Tyrant néven az akkori énekes és basszeros Tobbe, a szólógitáros Dregen, aki azért a vokálozásban is jelentős szerepet vállal, a dobos Peder Carlsson és a szintén húrokat pengető Johan Blomqvist. Tobbet 1989-ben váltották le Nicke Borg-ra és ekkor jött a névváltás is. Innentől a banda kisebb megszakítással ugyan, de napjainkig változatlan formában van jelen, ami nem gyakori ebben a műfajban! Turnéztak Svédhonban, demokat írtak, végül 1994-ben megjelent debütáló albumuk, a Diesel&Power. Erről nézzük meg az Electirc Suzy-t:

A klip mondanivalója nincs túlbonyolítva, olyannyira, hogy nincs is. Egy úszómedencében zenélnek a srácok, miközben egy pszichiáter kinézetű tag tologat körbe-körbe egy vaságy keretet. Néha bevillan pár buli kép, de a video történése gyakorlatilag ennyi. A zenében rájuk jellemzően vegyül egy kis klasszik-, kis glam-rock valamint punk is. Nicke hangját sokan hasonlítják Axl Rosé-hoz, amiben van valami. Ez a szám akár a Sphagetti Incidense tracklist-jén is lehetne. A bőrkabátokos-, bőrmellénnyes-, párducmintás kabátosos style-lal, a derékig érő egyenes hajjal és a „rendőr” napszemcsivel tökéletesen hozzák a glam megjelenés íratlan szabályait. A lemez sikerén felbuzdulva Dregen kivált és megalapította saját garázsbandáját, a szintén ismert The Hellacopters-t. De ez minket nem annyira érdekel, inkább ugorjunk az időben, mégpedig 1997-re, amikor is újra összeállt a Babies és megalkották második korongjukat, a Total 13-at.

Azt kell mondjuk, jót tett nekik a minimális kihagyás. Egész más zenével tértek vissza, nem mintha eddig rossz lett volna. Más a hangzás, más feeling-et áraszt magából. A klip viszont továbbra is csajok,buli,pia, teljesen szétcsúszott arcok és ezek tetszőleges vegyítését tartalmazza, majd egy kisebb verekedést is. Az „I”-re a pontot a két KISS taggá festett KISSlány(bocsánat:D), a kongás halálfejes tag valamint a fekete macsek megjelenése teszi fel. Dregen a mai „emo” vonulatba is gond nélkül beilleszkedhetne, persze ezzel nem akarjuk megbántani:D Ha egy drogos, szétpiált, totál taccsra vágott embert kell elképzelni, jobb alapot nem is találhatnánk. Blomqvist akár a Die Toten Hosen-ben is játszhatna a szőke hajával, orrkarikájával és bőrdzsekójákval.
Dregen ismét kiszállt és egyik haverjával megalakították az egy kislemezt megélt Supershit 666-et. Majd ismét csatlakozott az éppen az AC/DC-vel Angliában turnézó Backyardhoz. 3 év után új albummal rukkoltak elő, mégpedig az egyik legismertebb számukat is tartalmazó Making enemies is good-dal. Egyes jellemzések szerint ez már sokkal jobban kontrollált káosz.
Most viszont had idézzük a Radio V2 kívánságműsorában frissen felvett kérést:
Szasztok Tesók! Jáccátok má’ le lécci a Backyard Babies-től a Brand new hate-t! Az egyik legkirályabb számuk! Küldeném a „forum”-on zajló játékos-bíró párharcban és az e hétvégi rangadón egyaránt résztvevő tagoknak és üzenném csak így tovább! Remélem továbbra is szórakoztattok minket, most épp a pályán! Jó játékot Mindenkinek a hétvégére, Nektek Tesók pedig további jó melózást, ROCKNROLL ÉS FLOORBALL!!! Kössz és csá!

Ezek után, szóljon:

Nem nehéz kitalálni melyik albumról való. Az előbbi kijelentés teljesen helyénvaló, bár ez klipből annyira nem derül ki, talán a behatárolt küzdőtért vehetjük irányításnak. A Mad Max-ből szalajtott hokisoktól a bikaszravas-hosenträgeres hegyomlásokat dobáló ex-légiós cheerleader-ekig minden van itt, hát még a végén kibontakozó tömegjelentben. Talán erről nem is kell többet mondani, csak annyit, hogy tényleg „az egyik legkirályabb számuk!”

2003-ban jött a Stockholm Syndrome. Hogy ez a korong se születhessen meg könnyen, a felvétel hetei alatt Dregen-t egy éjszaki DJ-zésből hazafele kirabolták, eszméletlenre verték és eltört az állkapcsa. Ettől függetlenül a stúdiómunkálatok folytatódtak. Ennek gyümölcse egy még energikusabb és nyersebb zenével felvértezett lemez, amely megnyerte a Svéd Grammy-t. Olyan track-ek vannak rajta, mint a Song for the outcast, a többek közt a Hellacopters-ből ismert Michael Monroe-t vagy a Ramones-ből Joey Ramone-t felvonultató Friends. De inkább az egyik legnagyobb sikert arató számukat mutatjuk be, a Minus Celsius-t:


Ezzel a hajjal, fejkendővel, fülbevalóval és így kitetoválva Nicke-t még Jack Sparrow is a Fekete Gyöngy fedélzetén akarná tudni. A zenéről és klipről sok minden újat nem lehet mondani, maximum alátámasztja az előbbi állítást, mert valóban erőteljes, a video pedig hozza a megszokottat, bár most csak a autókáznak és játszanak.
2006-ban került a boltokba a People Like People Like People Like Us, ami már a címével is kicsit lazább hangvételt tükröz. Nem kevésbé a címadó dal, vagy a Blitzkrieg Loveshock. És itt található a Brand new hate mellett a második legzseniálisabb számuk, a Dysfunctional Professional is:

Egyszerűen „Awesome”! Változtattak a történéseken, itt már egy lesérült és megkattant sofőr vezette kamion rakterében zenélnek repkedő dobverők, pengetők és hangfalak kíséretében, mialatt tolatva tépnek az utakon, míg vezetőnk be nem kómál. Érdemes az 1:00-nál pár tizedre felvillanó arcnál megállítani! Míg Johan-nál a kilók, Nicke-nél a tetoválások száma gyarapodott/gyarapodik szépen az idő előrehaladtával. Ha utóbbinál jobb, átalakításra nem szoruló kalózt és Dregen-nél tökéletesebb drogos imitátort (ezen érdeklődéséről nem találtunk semmi dokumentumot, és nem is hisszük, hogy lenne) nehéz találni, akkor Peder-t ezzel az összefont hajjal, karddal és pajzzsal a kezében, tülkös sisakkal a fején, Brünhilda-val az oldalán egy hatalmas viking hajó orrdíszénél tudnánk elképzelni.

Ezzel elérkeztünk 2008-ig, amikor is Jacob Hellner producerrel karöltve, aki nem mellesleg dolgozott már a Rammstein-nel és az Apocalyptica-val is, megalkották eddigi utolsó albumukat, a Backyard Babiest. Találunk rajta totál agyament számot is, mint a Zoe is a Wierdo, vagy Dregen saját szerzeményét a Drool-t. A képek önmagukért beszélnek, remek összeállítás. A 0:36-nál megjelenő a nem teljesen tiszta tekintetek mintapéldája. Jó buli lehetett:D Emelett még ezen lelhetjük meg a csapat talán egyetlen lassú lassabb stílusú számát, az Abandon-t. Egészen meglepő alkotás tőlük, mégis nagyon jó! De ne halogassuk, itt van mai záró track-ünk, a komolyabb hangvételű Nomadic élőben, hogy megmutassuk nem csak stúdióban tudnak zenélni! (Bár ez is egy tv adásból van:P) 

2 komment

Címkék: rock backyard babies

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr501455365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veréb78 2009.10.30. 13:52:09

Hmm...
Emperor, Mayhem, Burzum, Marduk, Immortal, Dissection stb... Ezekről is lesz szó előbb-utóbb, vagy ezek már "elvetemültebbeknek" számítanak? :)

Wolowitz 2009.11.03. 23:12:39

Ezek már lehet még ennyire sem közelítenék meg a közízlést. De bármi megtörténhet:)
süti beállítások módosítása