Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Szurkolói attitűd, avagy elhamarkodott kijelentések 3 forduló után - Férfi OB1/B

2009.10.28. 05:43 Floorballer

Mivel 6 csapatot éppen 665280-szor kevesebb féleképpen lehet sorba rakni mint 12-t, így elemzéseink terén való tévedésünk lehetősége is radikálisan csökken. A teljesen véletlenszerű sorba állítást pedig már 3 forduló alapján is elvetjük, ugyanis – híven a cikk címéhez – szeretnénk igazán elhamarkodott kijelentéseket tenni! Mivel ebben senki nem is gátol meg minket, így tovább után jöjjenek a részletek! 

3 forduló ment le az idei új bajnokságból, amelyben merőben új mezőny is tobzódott össze. Van 2 „tarcsink”, két rutinos csapatunk, és két olyan, ami egy 3 évvel ezelőtti bajnoki cím után kapaszkodott vissza ide két részletben. Az alapanyagokat jól összekeverve, és megspékelve a teljes kiismerhetetlenséggel egy remek kis bajnokságot kapunk, mely aligha mozgat meg komoly sportfogadói tőkét a kockázatkerülő szerencsevadászok körében. 

Külön specialitása az idei évnek, hogy automatikus feljutó és automatikus kieső sincs, így kevésbé stresszes körülmények közt lehet lelkesen körbepofozni egymást. Ehhez nagy elánnal hozzá is láttak a gárdák: 3 kör után nincs 0%-os társaság, és már 5-en szedtek be legalább egy gyufát. Gondoljunk csak bele, alig volt pár meccs, és a Paks már megverte az a Neumann-t, ami legyőzte azt az ARES-t, mely 2 pontot zsebelt be azon Rudas ellen, mely fordulatos meccsen pontot szerzett a azon Baja vendéglátójaként, mely 5-4-re múlta felül a Paksot. A felsorolásból láthatólag kimaradtak a másodosztály „Majdnem” csapata címet a WS-től megörökölő Gyíkok. Törökék Kurdék (ezt a poént már nyilván annyiszor és annyi formában elsütöttük, hogy mi kérünk elnézést a divízió talán legtöbb meccset háta mögött tudó játékosától…) 3 meccsen ugyan beszedtek 14 gombócot, de mellé tálaltak 34-et, és elraktak 6 kövér pontot, mely a körbeverősdi miatt máris 2 egység előnyt jelent. Éppen emiatt mi bizony következetesen, előre megfontolt szándékból elhamarkodottan, különös kegyetlenséggel kijelentjük, hogy a szomszéd házát is feltoljuk a Gyíkok bajnoki címére! (Ezért a hatalmas gyíkos klipp;)) Régóta ott topognak, de idén ez össze is jön! Az utolsó körben izgalmat már csak az szolgáltat majd a veszprémi öltözőben, hogy Tölgyesi és Balogh kő-papír-ollóval eldönti a pontkirályi cím sorsát. 

A második helyre – jelenleg roppant nehezen védhető módon – mi a Rudast várjuk. /Azt azért kijelentjük, hogy a 2-4. helyeket egy paraszthajszál fogja elválasztani, lehet az utolsó fordulót körkapcsolásban kell majd közvetíteni./ Nem tudunk értelmes érveket felsorakoztatni, egyszerűen teljesen irreálisnak érezzük a szerzett 1 pontot. Tavaly is így vélekedtünk, így most már történnie kell valaminek. Az RFT rutinos játékosokat, kiváló kapusokat – több OB1-es csapat sokat nem adna egy ilyen hálóőr duóért – tudhat a keretben, de ami ennél fontosabb: fanatikus lelkesedést. Ez az egyetlen dolog, ami miatt mi bizony ezüstre esélyesnek érezzük a társaságot (és ami miatt igen, kedveljük is őket)! 

Ebben leginkább a Paks személyében akadhatnak kihívóra - saját szerencsétlenkedésüket leszámítva. A Paks kissé hullámzó teljesítményt mutat, de a Bajával szemben feltétlen előnyük a tavalyi szezonban szerzett plusz rutin, meccsben levés. Könnyen lehet, hogy a fentebbiekben tévedünk, és az ezüst a Dunán kicsit lejjebb hajózik. Sőt, lehet, akár még lejjebb is, bár a Baját jelenleg a sor 4. helyére rangsorolnánk képzeletbeli fogadóirodánkban. Képesek remek győzelmekre, de kapitális zakóra is, ezt már illusztrálták. Markó Előd mellett azonban nem lehet nem megszakadni a pályán, ez még sokat érhet, ahogy az alapító góljai is. 3-4. helyet saccolunk elsőre. 

Végére maradt, és érzésünk szerint végére is maradnak a „tarcsik”. A Neumann B hatalmas kerettel dolgozik, több ex OB1-es veteránt is soraikba tudva (nem életkor miatt). Elsősorban a kapusposzton vannak problémák, pontosabban hiányzik az állandóság mind személy szerint (3 meccs, 3 kapus, sőt: 4!), mind teljesítményben. A két felfedezett az U csapatok húzóemberei: Petényi és Sármány lesznek, névjegyüket már most letették, és aligha kell sok évet várniuk az A csapatban való debütálásra. 

Az ARES B papíron nagy, és erős kerettel bír, ám a játékosok néha bizony elmulasztanak megjelenni a visszatérő Szabó Gergő portás előtti mintegy 36x20 méteres területen (és nem azért, mert végig a kapu mögött állnak). A keretben Éder és Ágoston például osztályszinten is kiemelkedő játékos, de 6 emberrel nehéz éremért hajtani. Teljes létszámban, edzett állapotban ezüst is lehetne, 6 emberekkel kiállva 6. hely is lehet belőle. Teljesen kiszámíthatatlan, ami az ellenfelek dolgát is megnehezíti: gyakorlatilag a bemelegítésnél tudhatják csak a kihívó napi erejét.

 

8 komment

Címkék: floorball ob1b

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr521480565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant 88 2009.10.28. 12:34:10

Szeretem az ilyen cikkeket :)

Heatley 2009.10.28. 17:13:07

Sose volt még ilyen jó..:P

Croissant 88 2009.10.28. 17:47:08

Asszem ketten vagyunk ellened, Geri :) Egy fanatikus, és egy kiváló. Na, mit szólsz ehhez? :)

Corvus Corax 2009.10.28. 19:45:39

"mi kérünk elnézést a divízió talán legtöbb meccset háta mögött tudó játékosától…"

köszi srácok, nem mintha büszke lennék rá, de tényleg én vagyok az abszolút csúcstartó, ez 100%, ui. csak mi voltunk 2002-től végig ob2-esek.

eddig 97 másodosztályú mérkőzésen léptem pályára (112+54), ebből 6 alkalommal kapusként, egyetlen bajnoki mérkőzést hagytam ki még 2002-ben, mert vissza kellett érnem időre a laktanyába...

szuper lett a cikk, fasza a zene is
köszi a bizalmat, remélem rászolgálunk

Üdv, Kurd

_Isti_ 2009.10.29. 20:37:01

Beszarás ahogy írsz, rettentően tetszik:) Meg az is, amit írsz...:D

Floorballer 2009.10.29. 21:37:37

@_Isti_: Köszi szépen:) Rá kellett jönnöm, hogy ha nincs is időm heti 3-4 cikkre, azért nem tudom feladni ezt az egészet, mert egyszerűen szórakoztat!:)

@Corvus Corax: Mindig is tudtam a meccskrónikáidból, hogy rokonlelkek vagyunk a statisztikák vezetése és a minden részletre (szélirány és páratartalom az öltözőben a lőtt gólidején) emlékezés terén!

_Isti_ 2009.11.01. 09:12:02

@Floorballer: Egyszer azzal szekáltuk Kurdot, hogy tuti tudja, hogy mennyi volt a nyomás az egyik meccsen, mert mindenre emlékszik, ami történik; erre másnap belinkelte a fórumra, hogy mennyi volt:D Beszarás a gyerek:D
süti beállítások módosítása