Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Elit Liga, nézők, internet, plakátok és többes rangadók...

2010.03.09. 20:33 Be_my_guest

Alakul a következő évi bajnokság, elitliga lesz nyolc csapattal őszre, majd hattal tavaszra (és ne, ne kezdjünk el azon a plusz 4 meccsen lovagolni…). Kiélezett találkozók, izgalom, fizikai, taktikai, stratégiai harc, erő, technika, pezsgés. Közönségcsalogató játék, amely méltán növeli majd a játék népszerűségét, és a játékosok számát, elindul a fejlődés útján a válogatott is. Legalábbis ezek a remények, ezek az indokok és ezek a szólamok.  

Apropó közönségcsalogató játék. Apropó közönség, apropó hová. Ha a jelenlegi pályákat nézzük, akkor vajmi kevés esély van arra, hogy plakátokra felkerüljenek a termek és lehessen menedzselni az élvonalbeli találkozókat. Emiatt tovább után a blogon vetjük fel a fixhelyszínes fővárosi elitliga ötletét az egykor méltán híres, azóta pedig nem ok nélkül legendás Népstadionban rendezett kettős rangadók mintájára Gál Tamás (a Miskolci Szabadidőközpont FSE  alelnöke és a www.floorballer.hu tulajdonosa) megkeresése eredményeként, övé a némileg megszerkesztett szó.  

Az ötlet abból indul, hogy jelenleg, ha valakit érdekel a sportágunk, akkor sem találja meg könnyen a termeket, semmi komfortfokozata sincs, rossz minőségű helyeken játszanak a csapatok kritikán aluli termekben, esély sincs arra, hogy jól menedzselhető legyen a bajnokság. Ezért az előrelépéshez a kuparendszerű, de ugyanakkor mégis bajnoki ritmusra apelláló küzdelmekre van szükség. Erre egy megoldás lehet a talán elsőre kicsit utópisztikus, ám megfontolandó alábbi pár lépésből álló terv: 

Első lépés: A budapesti csapatokkal egyeztetni, hogy mit szólnának ahhoz, ha mindenki ugyanazon a pályán játszaná a mérkőzéseit. (Lássuk be, Pesten senki nem kamatoztatja hazai pályájának előnyeit több 100 fős kialakult szurkolótábor formájában.) A szövetség foglalja le az időpontot legalább fél évre előre a csarnokban a sorsolás függvényében, illetve úgy alakítsuk a sorsolást, hogy legalább 2 budapesti mérkőzés legyen egy fordulóban. Ha több, természetesen nem gond. Összességében jelen állás szerint a 8-ban jó eséllyel 5-6 fővárosi gárda lesz, akikből 4 minden bizonnyal megéri a tavaszt, így ez garantálható is. Árkedvezmény kialkudható, de ami a legfontosabb, tervezhető, egy helyszínen van és adott esetben interneten követhetőek a mérkőzések. Ezek csak a felnőtt férfi bajnokság mérkőzéseire vonatkoznak. Az utánpótlás, női bajnokság nem változna.  

Második lépés: A csarnokkal szembeni kritériumok megfogalmazása.  

Első közelítésben: legalább 300 fő befogadására alkalmas legyen, ülőhelyek, állóhelyek egyaránt kialakíthatóak a teremben. Legalább 6 öltözővel rendelkezik, szabvány pályája van és hétvégenként lehessen legalább 6-9 óra időt bérelni náluk. 

Harmadik lépés: Megtalálni a csarnokot. Kétségkívül egy nehéz pont, de ha hosszú távra tervezünk, szükséges. 

Negyedik lépés: a közvetítési lehetőségek áttekintése, mérkőzések menedzselésének átgondolása.  

A cél nem kérdéses: nézők előtt játszani, netes közvetítés lehetővé tétele, a sport reklámértékének növelése, egy fix bázis kialakítása. Ez természetesen csak egy ötlet, mely további csiszolásra, megvitatásra szorul, vitaindítónak szánjuk az írást és a gondolatot, várjuk és reméljük az észrevételeket!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr11826606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel61 2010.03.09. 20:52:19

Most ezt az írást viccnek szánjátok? Ahoz, hogy ezt megvalósítsd kellene egy külön csarnok! Mert ugye ahol játszol, ott kell edzeni is, mert pl nem előnyös, ha az idegen talajon a lövéseid 2 méterrel a kapu felett szállnak el stb... Hogy oldod meg, hogy pl az ARES mindig tudjon szombaton este 7 kor játszani. mert ugye nekünk van egy fix időpontunk. Mi ekkor szeretünk meccselni és mint pályaválasztó élni is kívánunk vele. Miért adnánk akkora előnyt a vidékieknek, hogy ők hazait játszhatnak, mi meg nem. Ez egy óriási baromság.

Aztán mutass csarnokot, ahol van 9 óra egyben. Hónapok óta keresek az OB III-ra de nem találok.
Szóval mi biztos nem. Amúgy épp ma írtam alá előszerződést az érdi TREFF Sportcentrummal. 400 nézős lelátó, 6 öltötző. videozási lehetőség, büfé, eredményjelző.

pavel61 2010.03.09. 20:54:01

Tamás! Ha ezt tényleg Te írtad, akkor most kicsit rosszmájú leszek. Szóval az OB I/B lebonyolítására írj ötleteket -:)

Neluril 2010.03.09. 21:13:45

@pavel61: Vannak kivételek. A CH már több mint egy éve nem ott edz ahol a hazai meccseit játsza.

Gété 2010.03.09. 23:41:00

Zoli!
Ne, mert bár meghajolok a 49 éved előtt, ezúton is boldog születésnapot neked :), de rosszmájúságért nekem sem kell a szomszédba menni,
Lásd kérlek benne a javító szándékot. Most én is fikázzalak, hogy Érdet keresed néhány hónappal ezelőtt te támadtad a többieket Piliscsaba, Göd, Kartal miatt, most meg te mész ki a külvárosba...
Szerintem inkább keressük a lehetőségeket. Akár két fix helyszín is lehet. A népligetben volt olyan időszak, amikor játszott a WS, Torpedo, Ares, Diamonds is hazai mérkőzést. Ha az a pálya jobb minőségű lenne, akkor ez nem is lenne kérdés.
Szóval gondolkodj jó irányba. Talán ha többen látnának titeket játszani, akkor olyan korosztályban is tudnál csapatot indítani és végig versenyeztetni, amiben most még fejlődnötök kell. :) Na de elég tapasztalt róka vagy már te, hogy ne kelljen nekem felhomályosítani téged.
süti beállítások módosítása