Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Hahó, itt Antwerpen! - Salming Férfi OB1 16. forduló összefoglaló

2010.03.19. 22:31 Floorballer

Jobb későn, mint soha, azaz érkezik az elmúlt hétvége összefoglalója. Először is meg kell jegyezzük, hogy már annyi ötletünk sincs, mint Inzaghinak 16-oson kívüli gólja arra nézve, hogy mivel lehetne elérni az olvasók regisztrációs kötelezettség előtti aktivitását… Ezzel kapcsolatban pedig idekívánkozik egy szolgálati közlemény is, miszerint elnézést kérünk azoktól, akik esetleg félreértettek valamit a „faintos” kis paródiának szánt beharangozónkból, melyből a rossz szándék írmagja is hiányzott, noha el kell ismernünk: számos szófordulat jelentését mi is csak a netről böngésztük össze (linkelnénk is példaként a felcsövesedett szócikket)!  

Mint a fenti bekezdés is mutatja, a karakterszámot töltelékinformációkkal kell kitöltenünk, mint ifj.Knézy Jenőnek a Tour de France közvetítést, mert azon kívül hogy szolid és részletekbe cseppet sem bocsátkozó tippjeink ezen a héten telibe találtak, lényegében semmi fontos és/vagy váratlan nem történt a tabellán. Ehhez járul még, hogy az idő rövidsége miatt a honlapok és a hunfloorball is viszonylag komoly lemaradással küzd, aminek hála néhány meccsről tényleg csak a végeredményt tudjuk. Olvasnivaló nélkül azonban nem hagyhatjuk mikroközösségünk betűre szomjazó tagjait, így tovább után Antwerpen utcáira kalauzoljuk a kattintókat! 

Persze nem nyaralást akarunk rátok sózni – bár anyagi helyzetünkben ez is egy elgondolkodtató lehetőség -, hanem sokkal inkább egy találós kérdést, asszociációs játékot: mi jut elsőre az ember eszébe Antwerpenről? A helyes válasz nem az, hogy „jó lett volna jobban figyelni földrajz órán”, hanem: gyémántcsiszolás (lásd még: Blöff). Innen már pofonegyszerű az átkötés: a Diamonds csiszolóműhelyéről lesz szó. No nem azért, mert a Neumann nagy harcban való legyűrése idén ritkaságszámba menő bravúr lenne, hanem mert eddig méltatlanul kevés szó esett az egyik legkomolyabb utánpótlásnevelő klubról, melyről sok információ egyrészt nem szivárog ki, másrészt nem szivárog be a köztudatba. Úgyhogy a következő sorokban pótoljuk mindezt: tisztelgés, meghajlás, mindenki most plié! A Gyémántoknak szól a következő szám:

 

Mielőtt még valaki felhördülne, és kétségbeesne, hogy az USA-ban végképp eladtuk a lelkünket 2pac-nek, megemlítenénk, hogy a mellékelt videón maga Roy Jones Jr. boxoló osztja a ritmust. Továbbá képzeljük csak el, micsoda kiváló csapatportré összeállítások vághatóak erre a zenére ünneplő játékosokkal, magasba csapó öklökkel. És akkor a refrént még nem is említettük:  

„Can’t be touched, can’t be stopped, can’t be moved, can’t be rocked!”

Nagyon illik ide, mert hiába a sokak számára érthetetlen másodosztályú kirándulás, Görög távozása, vagy néhány vereség: a Diamonds érinthetetlen, megállíthatatlan és mozdíthatatlan: nincs már OB1 nélkülük, és le kell írjuk: nem lesz TOP6 sem hiányukban! A legtöbben egy kézlegyintéssel elintézik, hogy nincs ebben semmi meglepő: bronzérem után könnyű volt hülyére verni az alsóbb ligát, majd nyilván nem nagy dolog a 6-7. helyen hasítani azzal a csapattal. És itt álljunk is meg egy ásónyomra: a bronzérmes csapatot a stabilan játszók közül jelenleg 5-en – lassan írjuk: ö-t-e-n – képviselik: az Alm testvérek, Bene, Kővári és Nagy. Görög – akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban az éremben – távozott, Csík és Pásztor szögre akasztották az ütőt a legutolsó infok alapján, Pataki pedig sajnálatos sérüléséből lábadozik. Ennek ellenére a gárda megannyi fiatallal felvértezve – akik az ominózus kitérő során épültek a gárdába - jó eséllyel nem hogy bennmarad – az nem is kérdés -, de mindezt osztályozó nélkül teszi, ráadásul övék a szezon legnagyobb bravúrja is: győzelem az ARES ellen. De kikről is van szó:

  • 94-es születésűek Csipkereki, Keszthelyi, Deák és az ifjabb Görög
  • 93-as Pintér, Bódis és Varga
  • 92-es a már alapember Gáll
  • 91-es Zsadányi, Alm ZS. és Nagy, utóbbi kettő a legmeghatározóbbak talán
  • 90-es Kelemen
  • 88-as Bene, a szegedről feljáró Szabó a kapuban, a szintén korábbi kecskeméti Molnár és Alm B.
  • 85-ös a rangidős, csupaszív CSK: Kővári

Elsőre tényleg érthetetlen volt a visszalépés a másodosztályba, és talán sokaknak most is az. De kétségtelen, hogy lerakásra kerültek egy komoly csapat alapjai, melyre még hosszú évekig lehet számítani. A Diamonds korábbi bunkerből kontra játéka Görög meghatározó teljesítménnyel kiegészülve mára a múlt: az egyik legszervezettebb, az ellenfélre legjobban készülő, leghomogénebb és legjobban összerakott csapatot tisztelhetjük bennük. Hétről-hétre jobb teljesítménnyel rukkolnak elő, és mára már megint nem mehet ellenük senki sem biztosra.  Soha nincs körülöttük nagy felhajtás, neveikkel még mi magunk sem dobálózunk, kevés hírt hallani felőlük, de Siklósi Evelin „mourinho-i” magabiztossággal egyengeti fiataljai útját, és egészen biztosak vagyunk hosszútávon sikereikben.  

Ezen a hétvégén egy hamisítatlan Neumann – Diamonds mérkőzésen győzedelmeskedtek: 4-6. Tippünk nem ment mellé: szoros 1 gólos vendéget írtunk, melyet egy üreskapus gól „rontott csak el”. A mérkőzés kiegyenlített volt, és lényegében egy klasszis teljesítmény döntött: Molnár közel 15-ször találta meg elsőként a kipattanót a Neumann kapuja előtt, melyből sokszor Kiss még bravúros védése következett, de 5 alkalommal ő is tehetetlen volt: 6-ból 5 gól mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény! A Neumann 4-szer tudott egyenlíteni, és játékban ismét előrelépett, de a végén Bene megakadályozta az ötödik egalizálást. Küzdelmes, feszült, izgalmas, de sportszerű, szikrázóan kemény mérkőzést láthatott a publikum, amilyet mindig hoz ez a duó. A Neumann számára ezzel az elérhető maximum idén a 8. hely maradt, amit érzésünk szerint haza is visz a csapat. A Diamopnds a CH-val meccselhet a 6. pozícióért.  

IBK CH – Dunai Krokodilok SE 4-5

Azzal a CH-val, ami a korábbiakban ezen hasábokon felemlegetett és múltnak átadott 0-3-as kezdést azonnyomban reaktiválta a Krokodilok elleni remek összecsapáson. Szintén deja vu érzést kelt az, hogy innen még vissza is kapaszkodtak a 35. percre. A kiváló mérkőzést végül Duró momentuma döntöttel el: győztes gól a 44. percben nem sokkal egy kettős hátrány kivédekezése után. A Krokodilok nehéz helyzetben voltak, de letették a szakdolgozatot az aztalra: hozták a mumus meccseket, túl vannak a CH-n, a Neumannon, azaz a banánhéjakon. Jöhetnek a rangadók, de nekik ez olyan, mint az államvizsga a hallgatóknak: szükséges, de a neheze megvan. A rangadók ugyanis évek óta nem a Krokodilok fő problémái. Ezt rögvest bizonyíthatják a hétvégi klasszikuson 2-re csökkentve az esélyesek számát.  

Miskolci Szabadidőközpont FSE - Phoenix Fireball SE 7 - 15

A Phoenix az elmúlt 3 meccsen 48 találatot jegyzett, most a Miskolcot terhelték meg 15 gombóccal. Két harmadon át gáláztak a fővárosiak (12 gól), majd a harmadik periódusban már némi lazulás is belefért. Németh (5+3) és Rácz (2+5) fej-fej mellett haladt, de Sztrókay is újra triplázott. Hazai oldalon kiemelendő Jacsó 2+2-je.

Végére maradt két olyan meccs, amiről nem sok infonk van (értsd: semmi). 

Torpedo Justitia SC - Fort Kft. - Szolnok Cannibals FK 6 – 9

White Sharks HC - Debreceni FSE 2 – 13

A Cannibals elkezdte a nagy bennmaradás projektet, amihez ezzel együtt 3 meccsen 6 pont szükséges, és még utána is imádkozni kell a Neumann kötelezőn való bukásért, vagy egy saját bravúrért. A második harmadban 7 gólt jegyeztek a kannibálok, és kiváló játékot mutattak be, a másik két periodus viszont hagyott kívánnivalót maga után. Összességében talpra álltak a pofon után, és jó rajtot vettek a végső hajrához.  

A Debrecen kicsit elaludt az első harmadban, ekkor 2 gólt is kaptak, de a mérkőzés végére feljavulva nagyarányú, a várakozásoknak megfelelő győzelmet arattak.

A végén pedig minden átkötés nélkül megemlékezünk Robi Carlos hétvégi találatáról, avagy mindenki kedvenc balosa még mindig húz:

1 komment

Címkék: floorball ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr761853497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anwar_ 2010.03.20. 08:09:27

A zene tényleg jó, de már használják :) A szám ugyanis a Fehérvár Enthroners amerikaifoci csapat bevonulózenéje
süti beállítások módosítása