Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Info-dömping, avagy beáll a floorballos szupersztráda 1.rész

2010.03.22. 22:49 Anwar_

Hol vannak már azok a békebeli idők, amikor még az indiánok füstjelekkel tudatták az apacsokkal, hogy cowboyokat láttak, a cowboyok pedig rohantak a távíróhoz, ahol morze jelekkel lepötyögték, INDIÁNOK VAZZEG! Az információk fontosságát már az ősemberek is ismerték, hisz a mamut levadászásához is számos tudnivalót kellett megosztaniuk egymással „elődeinknek”.  Ma, a modern kor vívmányainak hála, pillanatok alatt levelet kaphatunk Ugandából, chatelhetünk Kínával, msn-ezhetünk Oroszországgal, és sorolhatnám tovább. Pillanatok alatt információkat szerezhetünk, mi a helyzet a Wall Streeten, hogy áll a

Bux-index, milyen lesz a brazil banántermés, mikor jön ki az új Windows 72. javítása, vagy éppen hány deka cukor kell a diós kiflibe. Számos új vívmány, számos ötlet szolgálja azt a célt, hogy az információt könnyen és gyorsan osszuk meg a világgal, illetve hogy minden információt pillanatok alatt szerezzünk be, amire szükségünk van.

Képzeljük magunkat egy gyermeke testének satnyulásáért aggódó szülő helyébe, aki elhatározza, az ő gyermeke nem lesz az elhízott nemzedék díszpéldánya, az ő gyereke sportolni fog…de mit?  Mit tehet? Ha nincs ötlete, felugrik a netre. 

Elsőre természetesen a sikersportágak ugranak be a szülőnek, s már lelki szemei előtt látja vízilabdázó kisfiát, amint dagadó izmost testén csörgedeznek le a vízcseppek a dobogó tetején, s miközben a Himnuszt hallgatja, az olimpiai aranyon megtörik a nyári napfény apró játékos sugara.

Ha mákunk van, a gyerek nincs kibékülve a klóros vízzel, így jöhet a következő ötlet, ami a kézilabda lesz, vagy egy másik labdasport, melyet a világ legtöbb országában labdarúgásnak, mifelénk labdakergetésnek hívnak.

Sok másik sport van, amire a szülő előbb gondol, mint a floorballra. A neten véletlenül ráakadhat (vagy akár tudatosan) szeretett játékunkra, így a mi kötelességünk (felelősségünk), hogy csapatunk oldalának segítségével pozitív képet vázoljunk a potenciális játékos-szülő elé, ahol mindent megtudhat a sportágról, naprakész információkat kaphat az aktualitásokról, eredményekről, és úgy érezze IGEN,EZ KELL A GYEREKNEK!

Európa közepén van egy picinyke nemzet, mely próbálja szárnyát bontogatni a floorball skandináv színekkel tarkított kék(sárga) egén. Számos területen le vagyunk maradva, talán ez az egy rész az, amiben szinte pillanatok alatt nemhogy be tudnánk hozni a lemaradást, de akár még az élre is ugorhatnánk, hisz akárhogy is nézem, Neumann leszármazottak vagyunk (mielőtt egyesek örömükben a levegőbe csapnak közölném, JÁNOS és nem Kartal).

Ezen kétrészes írásunkban áttekintjük, hogy is állnak csapataink (ob1) a bizonyos információátadás művészetével, mint aktualitásban, mint minőségben. Van, aki jobban áll, van, aki kevésbé, de sajnos akadnak olyanok is, akik sehogy sem. Számunkra különösen fontos a kérdés, hisz mi összefoglalót csak azokból az adatokból tudunk írni (esetleg beharangozót), amiket a csapatok felraknak, és csak azokat az érdekességeket, híreket tudjuk beszerkeszteni, amiket a csapatok is úgy éreznek, megosztanak az olvasókkal és feltöltik.

Senkit nem akarunk kritizálni, csak leírjuk, mi mit látunk. 

Először nézzük, mit is jelent a honlap szó maga:

A honlap tulajdonképpen az adott domain névhez tartozó, kódolt formában szerkesztett lapok gyűjteménye, amelyek a tárhelyen (szerver oldal) vannak elhelyezve. Az egyes felhasználók a saját gépükről egy böngésző program segítségével, Internet Explorer, Firefox, Opera stb. a domain név beírásával lekérik a kívánt honlap főlapját. 

Alapvetően kétféle honlap típust különböztetünk meg:

  • A statikus honlap egyszer megírt, több lapból álló mű, (A szűkre szabott tartalom miatt fontos lehet a design, a külső megjelenés) tartalma nem változik, a változtatáshoz a webmesternek kell módosítania a HTML vagy(és) PHP kódokat is tartalmazó szöveget, majd az új változatot kell feltöltenie a szerverre.
  • A dinamikus honlap adatbázis-támogatással működik, tehát az oldalak tartalma nem HTML állományban, hanem adatbázisban van tárolva. Ehhez az adatbázis háttérhez járul a programozási nyelv támogatása (PHP). A PHP nyelven megírt programok lesznek tulajdonképpen a "motorok" melyek működése során a változások létrejönnek. 

Elsőre talán kicsit „bonyi” a dolog, de melyik csapatba ne lenne legalább egy programozói vénával megáldott géniusz, aki pár perc ráfordítással csodákat tudna tenni? Ugye, hogy van. Már csak egy gép kell, ötletek, egy szerkesztő program és nincs előttünk akadály, miénk az út, kezdhetjük a száguldást: 

Ares HC/TopFloor 

Az oldal rendszeresen frissül, a mérkőzések beszámolói rövid időn belül felkerülnek. A floorballon kívül az egyesület többi sportágáról is olvashatunk, mint például a minigolf, a gyeplabda, vagy a foci. A floorball menübe az oldal bal oldalán tudunk belépni.

Az összefoglalókon kívül olvashatunk beharangozókat, játékosokról szerezhetünk információkat, edzőmeccsekről tájékozódhatunk.

A maximális elismerésünk mellett a negatívumokat is meg kell említenünk (és itt már látjuk is az irányunkba záporozó villámok áradatát). Időnként érezhető, hogy egyes cikkek a mérkőzés után közvetlenül íródtak, így nem mentes az indulatoktól - mondjuk úgy, a személyes hangnemtől, bár ez felfogható színfoltnak is:) -, s a szerző (szerzők) nemegyszer hangot is adnak nemtetszésüknek egy-egy kényes szituációval, ítélettel kapcsolatban. Az indulatokból adódik, hogy akarva akaratlanul részrehajló lesz egy írás.

A másik, ami szembetűnő néha, hogy biztos gyorsan ír a szerző, így jó pár hibát vét – bár ez még a legnagyobbakkal is megesik.

Mindezek mellett maximális elismerésünk, az oldal remekül használható (mi is sűrűn kalandozunk erre :) ) 

Debrecen 

Már épp készültünk kiosztani egy sárga lapot a korábbi bajnoknak, ugyanis a debreceniek hadi lábon álltak az internetes portállal. Sokszor a régi oldal bukkant fel, amit jópár éve nem használnak, vagy az „oldal nem találhatő” szöveggel találtuk szembe magunkat. De nemrég „meglett” az elveszett oldal, de ez még messze nem az, ami valaha volt.

Kevés információt találhatunk, a csapatról semmit, ugyanakkor a sportágról lelünk némi felvilágosítást. A felső menüsor legördülő linkjei közül csak 1 nem működik, de a friss hírekre kattintva nem sok mindent találunk.

Videókat is fellelhetünk, illetve a helyi lapokban megjelent cikkeket, összefoglalókat is letölthetjük. Örömmel nyugtázzuk, hogy ismét van a DFSE-nek oldala, de még van mit javítani. 

Diamonds 

A küllemhez és tartalomhoz nem sok mindent tudunk hozzáfűzni, szinte tökéletes.

Az alapokat Csík Balázs fektette le, látszik a programozói iskola. Részletes bemutatkozás a csapatokról, a sportágról, edzésekről. A menü világos, jól érthető, könnyen kezelhető. A hírek rendszeresen frissülnek, kitérnek a legkisebbek eredményeire is. 

Innen gratulálunk a Diamonds csapatának az oldalhoz. 

Dunai Krokodilok 

Egyik nagy kedvencünkhöz, a Krokikhoz érkeztünk. Ha a gyémántokat megdicsértük, a ragadozók előtt le kell boruljunk. Minden a helyén van. Könnyen kezelhető menü, jól átlátható.

A cikkekben igyekeznek objektíven tájékoztatni az olvasót. A beszámolók részletesek, alapos munkára vall. Ami egyedüli „bibiként” felróható, hogy a cikkek szedése túl sűrű, és a betűmérettel együtt ez már kicsit nehézzé teszi az olvasást, de ez nem von le semmit az oldal értékéből…nálunk :) 

IBK CH/Triton 

A Mesehősök ötletes nyitólappal rukkoltak elő és az utóbbi időben figyelnek rá, hogy valamennyire frissítve is legyen. A hírek menüpontban kicsit nehéz eligazodni, hogy ki kivel van, ha vissza akarunk keresni valamelyik meccsről valamit, bizony bele kell mélyednünk kicsit az oldalba, hogy ráleljünk a keresett sorokra.

A játékosállomány frissítése nagyon rég nem történt meg, aktív játékosnak van feltüntetve több, már eligazolt tag, az „újak” pedig nem kaptak helyet (pl. az összeolvadásból adódó új játékosok egyike sem szerepel a játékosok között, pedig 2008 már messze van). A tabellák menüben csak a múlt vizein ringatózhatunk, a jelent nem találjuk.

Az alapgondolat jó, de fejlesztésekre mindig van lehetőség.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr681861063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása