Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Az amatőr sport szépségéről...

2007.07.26. 20:14 Floorballer

Rég esett szó más sportágakról. Érthető is, hiszen szinte mindenhol holtszezon van. A napokban azonban két esemény illetve cikk is felkeltette érdeklődésünket. Szinte minden héten szóba kerül, hogy hogyan lehetne a nyilvánosság számra is ismertebbé tenni a floorballt, hogyan lehetne szponzorokat találni. Egyre több jel mutat arra, hogy megindultunk a profi sporttá válás hosszú, rögös útján. Ha minden jól megy, lassan előkerülnek majd szponzorok, talán búcsút inthetünk egyszer a havi tagdíjnak, és nem dobnak ki önkényesen senkit az Építőkről sem. Ezen felül elfogadottá válnak a posztra igazolások, a gárdák is profibb szemléletűvé kezdenek válni valószínűleg, szemben a kezdet kezdetével, amikor rendszerint baráti társaságokból jöttek létre a csapatok és valóságos eretnekség volt átigazolni.

Ezeken elmélkedve azonban nem szabad elfeledkezni az amatőr sport szépségéről sem. Épp e miatt akadt meg a szemünk két napi híren is. Az egyik a Nemzeti Sport napilap kommentárja volt. Kár lenne összefoglalni, a legegyszerűbb ha közöljük a rövid eszmefuttatást:

„Fél éve, a Messina elleni kupameccs után Filkor Attila mesélte, hogy egyik társa átengedett neki egy kapu közeli szabadrúgást (azért nem kis szívesség ám ez!), és az öltözőben is folyamatosan poénkodott vele, majdhogynem barátok lettek. Dejan Sztankovicsról van szó.

Dejan Sztankovicsról, aki most szét akarja rúgni Filkor Attila lábát. A szerb középpályás 28 évesen alapjátékos az olasz bajnok Interben. Nagyon szigorú ember: minden évben meg kellett küzdenie a helyéért a Crvena zvezdában, a Lazióban és a milánói együttesben is.

Mivel nem Ronaldinho- vagy Lampard-szerű talentum, bizony sok láb tulajdonosát kellett pedagógiai célzattal a földbe döngölnie ahhoz, hogy hétről hétre a kezdőcsapatba kerüljön.

Úgyhogy ha Dejan Sztankovics egyszer rácsúszik Filkor Attila lábára, semmiség, ha kétszer, nevezzük véletlennek, de hogy folyamatosan a magyar fiatalember bokáját tünteti ki stoplijaival, az nem jelent mást, mint hogy Dejan Sztankovics számára Filkor Attila tényező lett az Interben.

Másként fogalmazva: rivális. Rivális, akitől féltenie kell a helyét. Az, hogy Dejan Sztankovics szét akarja rúgni Filkor Attila lábát, ugyanolyan elismerés, mint ha Roberto Mancini edző megpaskolná a vállát.

A magyar fiatalember most érezheti igazán, hogy komolyan veszik: eddig legfeljebb pacsiztak vele, mondtak neki két kedves szót, bevették néhány össznépi zrikába, netán adtak aláírást az unokatesójának, de a durva becsúszások, a társak leszúrásai egy távoli lövés miatt már egyértelműen jelzik, hogy a helyzet gyökeresen megváltozott.

Filkor Attila potenciális ellenfél lett, akinek nem árt idejében jelezni, hogy húzza meg magát.

Ha meghúzza magát, elveszett. Ha visszarúg, visszaszól, még nagyobbakat kap. Hamarosan úgy érzi majd, hogy magára maradt.

Utálni fogja Sztankovicsot, gyűlölni Mancinit, átkozza magát, miért nem választotta a trambulinsportot, és visszasírja a csodálatos primaverás hétköznapokat. Ha kibírja a nyomást, lehet helye az Interben. Ha nem, irány a C-liga.

De arra hiába vár, hogy Sztankovics még egyszer átengedje neki a szabadrúgást.

KUN ZOLTÁN

Talán kissé túlzás, amit itt olvashatunk, de lehet nem is áll olyan távol a valóságtól. Mindig is kíváncsiak voltunk, hogy vajon edzés után Giggs és Scholes együt megy-e sörözni, vagy csak meló a foci, és semmi több, esetleg utálják is egymást szép csendben… Ilyenkor azért érezhetjük, hogy milyen szép is az amatőr sport! Bár egyre több az igazolás - ami természetes és egyáltalán nem elitélendő- és már nem állíthatjuk, hogy mindenki mindenki haverja egy csapatban, ettől azért még messze vagyunk.

Még elszomorítóbb az, ami egy másik profi sportban, a kerékpárban zajlik napjainkban. A mindenhol már csak „Tour de Dopping” -ként emlegetett versenysorozatról van szó. Minden napra jut botrány, már gyakorlatilag nem maradt senki az előzetesen esélyesnek tartottak közül. Évekkel ez előtt még az is, aki eszement, és nem utolsó sorban dög unalmas őrültségnek tartotta a versenyt, az is oda-oda ült a TV elé egy-egy izgalmasabb hegyi befutó előtt, és leesett állal figyelte, hogy Lance Armstrong rezzenéstelen arccal baktat felfele a haldokló társak mellett a szinte függőleges emelkedőn. Ilyenkor mindenki elhűlve ismételgette, hogy ilyen nincs, ezt ember nem bírhatja ki… és lám tényleg nem. Mára nem lehetnek illúzióink. Rasmussen tegnap erőlködés nélkül alázta meg a mezőnyt, ma pedig már helikopteren menekült a hotelből. Kijelenthetjük, hogy a profi országúti kerékpársport halott…

A dopping jelenléte a labdajátékokban és a csapatsportokban persze sokkal kevésbé markáns, a floorballban pedig valószínűleg örökké elképzelhetetlen marad, megmarad az erősportok sajátjának.

A jobb körülményekre és a profibb jellegre természetesen törekedni kell, a küzdelmek évről-évre élesednek, ez pedig a sportág javára szolgálhat, de közbe ne feledkezzünk meg az amatőr sport erényeiről sem!

3 komment

Címkék: foci dopping

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr61125973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2007.07.27. 11:33:26

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan, hogy nem lesz a floorballban dopping? Azért a hajtás megvan, erőnlét kell, gyorsaság még inkább; a koncentráció fokozására is van szer - és még a síelők is használják, itthon is.
Sajnos, mindig és mindenhol vannak és lesznek is, akik edzés helyett inkább a könnyebbnek látszó utat választják.

yosef 2007.07.27. 22:58:14

Én már most is doppingolok meccsek előtt Teszkó gazdaságos energiaitallal :)
Sosem bocsájtom meg a komáromiaknak, hogy a teszkójukban nem volt gazdaságos energiaital és kénytelen voltam red bullt vennni 300-ért!
Mellesleg akármennyit megihatnék belőle, edzés nélkül szart sem érnék..

Lapointe 2007.07.28. 22:07:45

TG Energia ital heh? :) Szakálon első nap Pedro Bomba lightot vett, míg Emesével mi a Get UP -ot vásároltuk fel egymás elöl. Józsi úgy hírlik, hogy meccsek előtt a Tantra nevű ital a legjobb ;)
süti beállítások módosítása