Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse - utózöngék

2007.11.21. 11:07 Floorballer

A Triton – Szolnok meccs akár vízválasztó is lehet az OB2 idei menetében, hiszen a Szolnok csapata első igazán nehéz ellenfelét is legyűrve továbbra is hihetetlenül magabiztosnak tűnik. A mérkőzés nagy csatát hozott, és a csapatok ezúttal sokkal inkább védekezésbeli erényeiket csillogtatták. A Szolnok honlapján is nagy küzdelemről és fontos győzelemről beszélnek:

„Csapatunk hatalmas küzdelemben nyert a forduló rangadóján. Magabiztos játékkal minden harmadot megnyerve sikerült idegenben két vállra fektetni ellenfelünket. Játékunk kevésbé volt pontos mint szerettük előfordult, hogy nem voltunk elég türelmesek az is hogy technikai hibákat vétettünk ettől játékunk nem volt a megszokott ritmusú. Mindezek mellé ellenfelünk is igyekezett minél jobban megnehezíteni dolgunkat a kiélezett küzdelem Őket is ösztönözte, ám a döntő pillanatokban megráztuk magunkat és bebiztosítottuk első helyünket. Ismét nagyon fontos két pontot sikerült begyűjteni.”

Klinghammer Zoltán oldalunkkal is megosztotta tapasztalatait:

FFR: - Az elmondások alapján a mérkőzés a várt nagy csatát és szoros küzdelmet hozott. Foglald össze röviden a látottakról a véleményed.

K.Z.:- Azt hiszem az igazán nagy csata elmaradt, mert a Triton ezen a napon nagyon maga alatt teljesített. 47 percen keresztül így is sikerült végig egy illetve maximum kétgólos különbséggel üldözni a Szolnokot, de amikor meg lett volna az esélyünk az egyenlítésre vagy akár a meccs megfordítására, akkor hiányzott a csapatból az a plusz, ami ehhez szükséges. Nem is a csapatból, hanem az egyének fejében. Sokaknak rossz napja volt, amit nem tudtunk csapatszinten korrigálni.

Nekem talán az a legnagyobb bánatom az egésszel kapcsolatban (végeredménytől függetlenül), hogy 4:5-nél nem tudtunk egyenlíteni. Akkor lehetett volna igazán nagy csata a pályán, de ehhez nem voltunk partnerek.

FFR: - Előzetesen említetted, hogy nagyon készültetek az ellenfél elleni védekezésre már hosszú ideje. Elégedett vagy ennek megvalósításával?

K.Z.:- Összességében igen, mert úgy érzem taktikailag meg tudtuk valósítani azt, amit elképzeltünk. Erre a legjobb bizonyíték talán a 0:1-es második harmad, valamint, hogy amíg figyeltünk a védekezésünkre, addig mindössze 5 gólt kaptunk. Aztán hirtelen jött még 2, amiről majd később emlékeznék meg...

Az egyetlen hiba ebben, hogy a 0:1-es harmadnál a 0 az hozzánk tartozik és ez is mutatja, hogy ezen a meccsen a támadások terén akadtak gondjaink.

Ezen a napon képtelenek voltunk a 2 az 1 elleni szituációkat kihasználni. Sok pontatlan passzunk volt és rengeteg fölösleges egyéni akció.

FFR: - Várható-e újabb módosítás a játékotok szerkezetében a tapasztaltak alapján?

K.Z.:- Természetesen igen. Minden meccsből leszűrünk valami tanulságot. Egy nagy hibánkra a 3. harmad elején rájöttünk, de sajnos ekkor meg már késő volt. Elárulni nem fogom mi volt ez, de ha módunk van rá, akkor most ez lesz az, amit fél éven keresztül gyakorolni fogunk:)

FFR: - Meglepett valami újdonsággal az ellenfél?

K.Z.:- Kíváncsiak voltunk, hogy mit találtak ki ellenünk. A Szolnok elleni mérkőzést megelőző meccseken gondolkodtunk azon, hogy törzsszurkolónkká fogadunk egy-két szolnoki játékost (esetleg edzőt:) ), mert lelkesebben látogatták a mérkőzéseink, mint egyes szurkolóink. Így hát kíváncsiak voltunk, hogy a nagy „kémkedésnek” mi lett az eredménye. És azt kell mondanom, hogy valamit jól csináltak.

Azonban meglepetésnek nem mondanám, hiszen tudtuk, hogy a jól bevált taktikánk ellenük nem lesz jó,mert eleget elemezhették a látottak alapján, így már az öltözőben megbeszéltük, hogy kb. 2-3 perc és átváltunk a „B” taktikára, hogy mi is mutassunk valamit. Talán ennek volt köszönhető, hogy az esetek többségében egy szolnoki gólra pár percen belül válaszolni tudtunk.

FFR: - Mikor érezted, hogy eldőlt a meccs?

K.Z.:- 4:5-ös állás után, amikor kaptunk 2 gólt. Ez volt az a pár perc, amikor megvolt a csapatban az az átütő erő, ami elég lehetett volna a győzelemhez, de egy döntetlenhez mindenféleképp. Egy emberhátrányos szituáció kivédekezése után is lendületben tudtunk maradni és ekkor pár percig többet is támadtunk, mint ellenfelünk. Mondhatni mi irányítottuk a játékot, ami a Szolnok ellen nem volt könnyű feladat.

Azonban saját kardunkba dőltünk bele, mert annyira akartuk a győzelmet és annyira csak a támadásra koncentráltunk, hogy valóságos átjáróház lett a védelmünk (Igazából nem is volt védelmünk). Ezt a Szolnok ki is használta, majd jött a hidegzuhany, ugyanis még ezután is csak támadni akartunk gondolkodás nélkül. Így a gól utáni bulit követően védelmünk 99%-a előre rohant, de azt nem vettük észre, hogy időközben a szolnokiak támadnak.

Az így kialakult 3 gólos előnyt a Szolnoktól meg már senki nem veszi el:)

FFR: - Mi volt a döntő? Volt-e valami, amiben úgy érzed hibáztatok, vagy egyszerűen ezen az estén ennyi volt a különbség?

K.Z.:- Hibáztunk, de azt egyénileg. Többen nem tudtak koncentrálni, többet akartak, mint amire képesek, vagy épp mások feladatát akarták megoldani a pályán. Sok kicsi egyéni hiba okozta a vesztünket.

Egyébként meg egyszerűen ennyire voltunk képesek aznap este. Ha Hétfőn játszottunk volna egy újabb meccset, akkor lehet fordítva alakul.

FFR: - Kiknek a teljesítményét emelnéd ki csapatotokból?

K.Z.:- Vizesi Attilát feltétlen megemlíteném, aki kezdőként, 4. mérkőzésén ismét egy góllal mutatkozott be és egész meccs alatt nagyon hasznosan játszott.

Továbbá nagy öröm számunkra az is, hogy a két Berkó testvér az utóbbi 2 mérkőzésen összesen 2 percnyi kiállítást gyűjtött be, ráadásul az is olyan volt, hogy… mindegy… nem értettem egyet a bíró sporttárssal:)

Rajtuk kívül úgy érzem Dani Zsolt és Faragó Marci játszott nagyon hasznosan, és természetesen ismét sokat köszönhettünk „Grúz kapusunknak: Szabolejovics Gregorijnak :)”

Ezúton is még egyszer gratulálok a szolnokiaknak. Minden mérkőzésnek minimum ilyen színvonalúnak és sportszerűnek kellene lennie!

És legvégül: WS, Phoenix! Mi mindent megpróbáltunk… rajtatok a sor:)

19 komment

Címkék: triton floorball szolnok ob2 hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr52236727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám 2007.11.21. 18:50:39

\"Így a gól utáni bulit követően védelmünk 99%-a előre rohant, de azt nem vettük észre, hogy időközben a szolnokiak támadnak.\"

Ugye Tomi?:D

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.22. 01:34:47

Nem hinném, hogy az én esetemben a 99% helyes:D
Sem tömegre, sem méretre, sem létszámra:D
Persze ha a mai edzést nézzük, ahol jelen violt 1 kapus, 3 támadó, 1 védő és 1 nem igazolt játékos, akkor a 100% a helyes:D

Atish 2007.11.22. 11:02:36

Engem a meccsben a 3. harmadban a 7.perc körüli kiállítás utáni jelenet fogott meg.

Kispadról valaki beordít, hogy "Csak így tudtok nyerni, ti &@!#!!-ok!?!"
Azon túl hogy rendkívül sportszerűtlen, és teljesen amatőr dolognak tartom, arra lennék kíváncsi, hogy már akkor a 7. percben eldőlt bennetek, hogy veszteni fogtok?

CFK

szg01 2007.11.22. 11:47:48

Engem meg az fogott meg, hogy a második harmadban úgy rávágtak a kezemre (amikor SANSZ NEM VOLT a labda megszerzésére), hogy hétfőn már sínben volt (más kérdés, hogy délután leszedtem önhatalmúan)... szerintem az enyém maradandóbb :)

strew 2007.11.22. 12:36:47

Mivel legutóbb sikerült ide pötyögni a monogrammomat gondolom rám gondolsz mikor a repedésedet hozod fel immáron másodjára!
Felejtsd el! Senkinek nem ütöttem oda szándékosan!
Valóban voltak gusztustalan beszólások a pálya mellől Triton részről,de ebbe kár belemenni mert egy játékosnak nem szabad erre figyelnie, ugyanakkor a játékvezető büntethet érte ha meghallja.

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.22. 12:39:07

Atish:

Valószínűleg a kispadon a reakciókat nem hallottad, ugyanis egyszerre kb. hárman üvöltöttük le az illetőt, hogy fogja már be a pofáját, meg hogy nyugi van.

Floorballer 2007.11.22. 12:47:52

Nos, ismét fel kell hívnunk a figyelmet, hogy az oldal nem kifejezetten egymás mecs utáni mocskolásának való hely biztosítása céljából jött létre... ha valaki nem az "első, akit minősíthetetlen stílusa okán kimoderáltak és ezt még a főoldalra ki is írták" megtisztelő címre hajt, akkor kérjük a meccs utáni kommunikáció kultúrált mederben tartását!

Köszönjük!

strew 2007.11.22. 12:50:09

Nem is emlékszem olyan esetre hogy az ellenfél kapujának közelébe mentem, mivel nem az volt a feladatom. Vissza fogom nézni a felvételt!

szg01 2007.11.22. 13:14:38

Nyugodtan nézd meg. Második harmad, kapu mögül jöttél vissza a jobb oldalon, ha jól emlékszem két kézzel kínyúltam a labdáért.
Még utánad is kiabáltam hírtelen felindulásból (nem épp szépeket) de nem is fordúltál vissza, Kelemen meg semmit nem fújt, pedig a bal oldalamon állt, látnia kellett.
Ne értsd félre, nem ellened irányul (a múltkor Edussnak írtam,mert tudtam,hogy feljön ápolgatni :))
Most meg Atishnak szólt,mert nem értem, mit kell olyan dolgokkal foglalkozni, ami a meccs hevében üvölt az ember. És rávetíti egy ember (!!!) hülyeségét az egész csapatra.
Amúgy nehogy azt hidd, hogy rossz érzéssel gondolok rád, vagy valami, hiszen egyértelműen a labdát akartad megszerezni, NEM VOLT SZÁNDÉKOS!!!...nekem meg pechem volt. :)))
Legalább van emlékem tőled:D

floorballek 2007.11.22. 13:20:33

szóval csak ezért mondtad hjogy fáj , hogy sajnáljalak és ápolgassalak .. :@ :)

szg01 2007.11.22. 13:23:06

Persze hogy azért,te butus!!!!!
Amúgy a sínt leszedtem már,mert védeni akartam :)
ÉS HAMÁR TE NEM JÖTTÉL ÁPOLNI, MINEK LEGYEN FENT? :))))))))))

floorballek 2007.11.22. 13:28:01

hát de mentem volna .. :) csak beteg avgyok :( tudod jól.. de majd szombaton ugyis találkozunk, ha végeztem és akkor a TF előtt tali ;)

szg01 2007.11.22. 13:30:04

Okés Cicám! Addig szerzek gipszet, tolókocsit,meg ami kell :)))

floorballek 2007.11.22. 13:31:10

:) rendicsek, a tolókocsi nekem se ártana .. lehet megbénulok a 2 vizsga után :S :)

szg01 2007.11.22. 14:13:30

Ezúton szeretnék elnézést kérni, ugyanis Atishnak írt válaszreakciómban félreérthetően fogalmaztam.

Journeymen 2007.11.22. 16:21:21

"az oldal nem kifejezetten egymás mecs utáni mocskolásának való hely biztosítása céljából jött létre"

De szerintem a "kedvesünkkel" folytatott előjátékot sem itt kellene véghezvinni..... :D:D:D:D:D:D

Floorballer 2007.11.22. 16:58:40

Köszönjük, hogy nem nekünk kellett felszólalni:D:D:D A jó csapatvezető vigyáz gyermekeire:D

R#8 · http://www.whitesharks.hu/ 2007.11.22. 19:29:29

Jó meccs volt, grat. De reméljük a miénk mégjobb lesz és jön a meglepi;):D Igyekezni fogunk:)
süti beállítások módosítása