Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2008.05.09. 13:11 Floorballer

Közeledik a nyár, a hőmérő higanyszála egyre emelkedik, ahogy a napsütéses órák száma is. A fontos kérdések már eldőltek, így minden csapat kedve és mentalitása szerint várja a szezon végét. Van aki már csapot papot hátrahagyna és szinte kénytelen kelletlen megy fel a pályára egy kis laza játékra, van aki jobb híján unott parádézással múlatja az időt és vannak aki a tabella közbenső helyeit is elég motivációnak érzik ahhoz, hogy fogcsikorgatva küzdjenek, vagy elérkezettnek látják az időt, hogy most bizonyítsanak a pályán a gálán való részvételhez:)

A sorsolás szeszélye folytán két óriási rangadó is ilyen késői időpontra került, így a puszta presztízsen túl komolyabb téttel már nem rendelkeznek. Ennek megfelelően felszabadult, közönségszórakoztató játékot várunk, és becsúszhat még be fog csúszni egy bajnokavatás is a 3 napba. Lássuk a részleteket.

Férfi OB1


SZPK – ARES HC/Top Floor
Május 10. 18:00, Komárom

Az első a második ellen. Óriási meccs lehetne óriási feszültséggel és harccal, ha mondjuk 1 pont választaná el egymástól a két csapatot, így viszont óriási meccs lesz felszabadult játékkal, közönségszórakoztató megoldásokkal. Az ARES először lép pályára bajnokként, így egyszerűen nem mehetünk el szó nélkül a heti sportsajtó által tálcán kínált párhuzam vonási lehetőség mellett ezen meccs és a szerdai spanyol classico közt. A magyar bajnokság először került megrendezésre bajnoki rendszerben, így most fordul elő először, hogy a bajnok bajnokként lép pályára már a szezon közben. Ennek megfelelően nem alakulhatott ki az európai foci ligákban hagyományszerű szép gesztus: a bajnok előtti tiszteletadás a meccs előtt. Az ARES-nak pedig bőven kijár a tisztelet idei teljesítményük után.

Ezen a meccsen mindenki megmutathatja: az ARES azt, hogy tényleg nincs ellenfelük, a Komárom azt, hogy az őszi bajnoki a csillagok szerencsétlen együttállásának tudható be. Ennek megfelelően egy nagyon jó hangulatú, emlékezetes meccsre számítunk!

MEISE – Torpedo
Május 10. 16:00, Eger

A Torpedonak még akkor is van miért igyekeznie, ha esetleg a meccs menet közben már eldőlne, ugyanis a gólkülönbség tekintetében csak 3 egység az előnyük a Miskolccal szemben. Azt pedig könnyen beláthatjuk, hogy jelen állás szerint az OB2 harmadik helyezettjével játszani lényegesen rosszabb perspektívákat jelentene, mint a negyedikkel. A MEISE számára létszámtól függetlenül kötelező lenne a győzelem, így nem is tippelünk másra.

Dunai Krokodilok – Diamonds
Május 11. 12:00, Törökbálint

A Diamonds legyőzte a Neumannt az elmúlt fordulóban, továbbá még játszanak a Torpedóval, így a Krokodiloknak aligha van esélyük a befogásukra. Ennek ellenére a Krokodil – Diamonds rendszeresen parázs meccseket hoz, és ha a hüllők ezúttal jó napot fognak ki, akkor győzhetnek a reménybeli bronz érmes ellenében, ezzel leginkább a Debrecennek segítve.

Neumann – Miskolc
Május 12. 12:00, Kartal

A Miskolc a Torpedóhoz hasonló helyzetben van, az utóbbi hetekben ráadásul ismét életjeleket adnak a betyárok: lényegesen nehezebben adják a bőrüket. A Neumann személyében kellemes ellenfelet kaptak, hiszen Ágostonék a lehető legritkább esetben aratnak világraszóló gólzáporos sikereket. Ennek megfelelően védekező Miskolcra, és a kartali közönség szimpátiájáért harcos játékkal előrukkoló fővárosiakra számíthatunk, a végén egy néhány gólos kék-fehér sikerrel.

Női OB1


A női bajnokságban és az OB2-ben már teljesen egymás hegyén-hátán vannak a mérkőzések, szinte kibogozhatatlan, mi melyik fordulóból hova került éppen. Ennek megfelelően nem beszélnénk 17. fordulóról, egyszerűen az alábbi meccsekre kerül sor a hétvégén:

MEISE –Phoenix
Május 10. 14:00, Eger

A MEISE-t a pályán idén csak a Szolnok győzte le. Bajnoki reményeik még megvannak Papp Petiéknek, és a legvérmesebb reményeket éppen ehhez a hétvégéhez fűzhetnék, hiszen a Szombathely látogat a Szolnok otthonába… Ettől függetlenül ezen a meccsen csak magukkal kell foglalkozni a remek szezont futó hazaiaknak, akik a magukhoz képest még annál is remekebbet futó Phoenix-et fogadják. Varsányi Zsuzsa csapatát már annyiszor megdicsértük, de ismét meg kell jegyeznünk, hogy a Phoenix fiataljainak a hátralévő két forduló a nagyok ellen már csak jutalomjáték egy varázslatos szezon végén! Jó meccsen szép megoldások és néhány gólos hazai siker mellett tesszük le a voksot.

SZPK – ARES
Május 10. 16:00, Komárom

Az SZPK számára az érem elérése céljából életbevágó lenne a siker, így minden energiájukat meg kell mozdítaniuk az utóbbi hetekben jól küzdő ARES ellenében. Az SZPK az év eleji lendület után kicsit megtorpant, de ha összeszedik magukat, akkor kis koncentrációval könnyen övék lehet még az érem. Az utolsó mérkőzésükön Egerbe látogatnak, így ezen a meccsen roppant fontos lenne számukra a két pont. Érzésünk szerint ha nehezen is, de sikerül megszerezniük a hiányzó egységeket.

White Sharks – Szolnok
Május 10. 15:00, Építők

Szolnok – Szombathely
Május 12. 17:00, Szolnok

A Szolnok kétszer is pályára lép a hétvégén. Szombaton a WS ellen hangolódhat a Szombathely elleni nagy próbatételre. A Cápa lányok alaposan leengedtek az elmúlt hetekben, az eredmény aligha kérdéses az éppen ellenkező utat befutó Kannibálok ellenében. A Szombathely esélyeit jelentősen csökkenti Kovács Vivien sérülés miatti hiánya, így a szolnoki derbin is a hazaiakat várjuk befutónak. Ha az Eger nem tudná legyőzni a Phoenix csapatát, akkor ez egyszersmind bajnokavatást is jelentene, de erre még valószínűleg várni kell majd.

Férfi OB2

White Sharks - Szolnok
Május 10. 15:00, Építők

Itt is az első csap össze a másodikkal. A Szolnok a WS otthonába látogat, azon WS otthonába, akik idén egyedüliként büszkélkedhetnek azzal, hogy tétmeccsen nem vesztesként vonultak le a félelmetes Kannibálok ellenében. A meccs tétje a presztízsen túl a WS számára az ezüst bebiztosítása lehet, míg a Kannibálok számára a hivatalos bajnokavatás. Ha ugyanis győznek, akkor már behozhatatlan előnyre tesznek szert Straussék. Ha nem, akkor a pezsgőzéssel hétfőig várniuk kell, az ugyanis nem kérdés, hogy otthon nem hibáznak a Szombathely ellenében. Érzésünk szerint nagyon nagy meccset láthatnak majd a kilátogatók, és ezúttal is x-re tennénk, de kicsit inkább a Kannibálok feléhajló x-re, hisz bizonyára fűti őket a visszavágás vágya, amiért a WS szertefoszlatta a 100%-os szezon álmát.

Szolnok - Szombathely
Május 12. 15:00, Szolnok

Szeged – ARES B
Május 10. 14:00, Szeged

Az alsóházi rangadón az utazó keret számosságától függően az ARES akár hosszú idő után ismét győztesként hagyhatná el a pályát. Számukra alighanem ez lesz az év legfontosabb meccse. Otthon viszont nem hinnénk, hogy a Szeged nem él a lehetőséggel, így a hazaiakra tennénk.

Phoenix – Veszprém
Május 10. 14:00, Törökbálint

A Phoenix a WS veresége esetén átmenetileg a második helyre is feltornázhatná magát, de hátra van még a szolnoki cseppet sem kellemes kirándulás. Az egyetemisták teljesítménye finoman fogalmazva is ingadozó, akár percről percre is változik. Ezúttal nem lesz gólfesztivál, a vendégek harmadot is nyernek majd, de végül otthon marad Paffériéknál a két pont.

Dunaújváros – Kecskemét
Május 11. 12:00, Dunaújváros

Két újonc, két nagyot fejlődő gárda. A Kecskemét végtelenül szimpatikus gárdája élcsapattá nőtte ki magát a szezon végére, a Dunaújváros pedig harcossága mellé rutint és némi fegyelmet is összeszedett az év során. Jó meccsre van kilátás, ahol kérdéses, hogy melyik védelem fog ki jobb napot. A Kecskemétiek szemet gyönyörködtető kontrái minden bizonnyal gólokat fognak eredményezni, kérdés hogy a Dunaújváros váratlan megoldásokra képes játékosai mennyire tudják majd ezt ellensúlyozni. 1 gólos vendégre teszünk.

/Utólagos köszönet a CH-nak a tabellákért, a táblázatok szerkesztgetésére most nem volt időnk:$/

7 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr9461274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L@li 2008.05.09. 14:46:29

Szolnok jól meg lett büntetve.. xD

acsbar 2008.05.09. 16:25:13

Lehet, csak én vagyok a vak, de nem látom, hogyan lett megbüntetve.

szg01 2008.05.09. 17:25:43

Gondolom a 3 nap alatt 2 meccs a "bünti"

Isti · http://www.veszpremlizards.hu 2008.05.09. 17:40:52

Veszprémben VEN van már hétfő óta (van, akinek vasárnaptól), uh szép meccs lesz holnap :-)

Croissant 88 2008.05.09. 19:04:07

Jó beharangozó lett megint :)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.09. 23:09:36

VEN=Veszprémi Egyetemi Napok, szóval asszem a Gyíkok mozgása elég kiszámíthatatlan lesz:D:D:D
süti beállítások módosítása