Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: Neumann FSE - IBK CH

2008.08.23. 20:30 Angleton

Az első fordulóban számos izgalmas párosítást láthatunk, azonban ha izgalom, feszültség, színvonal együttese alapján kellene választanunk, keresve sem találhatnánk jobbat a tavalyi Blast Floorball OB1 5., illetve 7. helyezettjeinek mérkőzésénél. A párharc 4 éves múltra nyúlik vissza, tétmérkőzésen 7 alkalommal találkozott a két csapat egymással. A Neumann első OB1-es idényében nem sikerült megnehezítenie a IBK CH/Triton elődjének, az akkori Arcadom SE-nek a dolgát és otthon (8-3), valamint idegenben (12-1) is súlyosnak mondható vereséget szenvedett. A csapatok két évvel később találkoztak ismét, ekkor azonban fordult a kocka és a Mesehősök hagyhatták el vesztesen a pályát ősszel egy szoros (7-6), tavasszal egy meglepően sima (6-1) mérkőzésen. Egy évvel ezelőtt az ideihez hasonlóan egymás ellen kezdték a csapatok a szezont, akkor a Magyar Köztársaság Kupa első fordulójában egy rendkívül gólszegény mérkőzésen végül a CH örülhetett (3-1). Két fordulóval később visszavágtak a Wombatok egy az előzőhöz kísértetiesen hasonló 60 perc alatt (4-1). Tavasszal egy végtelenül feszült, a 2 piros lap tényét figyelembe véve durvának is nevezhető csatában a Neumann diadalmaskodott (7-5) 4-3-ra módosítva a két gárda közötti örökmérleget. A Neumann-Kartal pályaválasztásával játszott bajnoki találkozók is Wombat-fölényt mutatnak (2-1), döntetlen ez idáig még nem született. A nyár folyamán mindkét csapat részt vett a Cseh Open-en, azonban egyiküknek sem termett sok babér. A Neumann 4 vereséget szenvedett így a lehető legkorábban búcsúzott. A Mesehősök a Triton-játékosok nélkül kicsivel jobb eredményt értek el, egy döntetlent tudnak felmutatni, de tovább ők sem jutottak az egyenes kieséses szakaszban. Ezután mindkét csapat edzőtáborba vonult és edzőmérkőzésekkel készült a hétvégi ütközetre, hogy megismételhessék a tavalyi mérkőzésen tapasztalt izgalmas 3 harmadot. A találkozó előtt Kelemen Gábort és Odor Józsefet kérdeztük a mérkőzés előzményeiről, a csapataik állapotáról (Kelemen Gábor válaszai nem érkeztek meg, azonban ha idejében megkapjuk, közreadjuk):

FFR.: Hogy érzed az első mérkőzés előtt, megfelelően sikerült  a felkészülés?

O.J.: Kicsit kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert a felkészülésre fordított idő alatt szerintem hatékonyabb és jobb munkát tudtunk végezni, mint tavaly. Ugyanakkor egy kis hiányérzetem is van, mert a tavalyinál rövidebbre sikerült ez a szakasz.

FFR.: Mennyire tartod szerencsésnek, hogy rögtön az egyik közvetlen riválisotokkal vagytok kénytelenek játszani?

O.J.: Egyfelől nem annyira örülök, mert köztudottan a csapatunk elég nehezen melegszik bele a bajnoki küzdelmekbe, másrészről pedig úgy látom, sokkal jobb formában vagyunk, mint a tavalyi rajt előtt, így mindenképp bizakodóan várom a mérkőzést.

FFR.: Egy esetleges pontvesztés mennyiben befolyásolhatja az egész éves eredményeteket?

O.J.: Minden pont számít, főleg egy közvetlen riválissal szemben. Bár ennek ellentmond, hogy szerintem ahogy a tavalyi bajnokságban, az ideiben is szinte mindenki közvetlen riválisunk lesz a mezőnyből.

FFR.: Készültetek-e külön az ellenfélből?

O.J.: A saját játékunkat kell maximális hatékonysággal játszanunk és akkor megint begyűjthetjük majd a 2 pontot.

FFR.: Jelenthet-e pluszt a mérkőzésen a hazai pálya?

O.J.: Eddig Neumannos csapat nem beszélhetett még ilyenről, de most már az edzőtábor után egyre inkább úgy érzem, hogy jelent! Nagyon jól hozzászoktunk már a kiváló talajhoz, és talán ami a legfontosabb, Kartalon úgy érezzük szeretnek minket a helyiek és nagyon remélem hogy az ígéreteknek megfelelően minél többen ki is látogatnak majd a meccsünkre. Nagyon sokat számít nekünk az Ő jelenlétük, és ezúton is köszönjük nekik az eddigi és a jövőbeni támogatásukat!!!

FFR.: Mit tartasz az ellenfél erényeinek?

O.J.: Most nem néztem vissza a tavalyi nyilatkozatomat, de szerintem akkor is azt írtam, hogy az egyénileg képzett játékosok.

FFR.: Mi lehet az ellenfél gyenge pontja?

O.J.: Jelen helyzetben talán az új játékosokkal az összeszokatlanság. Illetve hogy tudnak-e majd higgadtak maradni kiélezett helyzetekben is.

FFR.: Kire kellhet az ellenfél csapatából külön figyelni?

O.J.: Nem nagyon szeretnék kiemelni bárkit is, csapatként kell majd rájuk nagyon figyelni!

FFR.: Mivel kerekedhettek az ellenfél fölé?

O.J.: A hagyományos Neumann értékeinkkel: elszántság, harcosság.

FFR.: Lesznek a hiányzói a csapatodnak?

O.J.: Hál’ istennek nem tudok róla, hogy bárkinek is ki kellene hagynia a mérkőzést.

FFR.: A legutóbbi szezonban csupán egy-két gól döntött a mérkőzésről. Így lesz ez most is?

O.J.: Ha ott folytatjuk, ahol tavaly Kartalon abbahagytuk, akkor nem lesz szoros. : )

FFR.: Mit üzennél az ellenfélnek?

O.J.: Reszkessetek a magyar szuttyadttól!  (Aki nem értené, ez az, amikor én kapura lövök és persze a minőségéről is elárul ezt-azt :) ) 

Továbbá néhány játékos nyilatkozatát tesszük közzé:

Tóth Zoltán (Neumann-Kartal FSE):

Vár(om)juk már nagyon a mérkőzést, mert nem csak a szezon kezdődik el, de egy izgalmas, presztízs csatával indul a bajnokság. Úgy tudnám jellemezni mint egy Fradi-Újpest vagy Real-Atletico:) Valamiért a Neumann-CH élethalál harccá vált, a 2 pont, ami ezért a meccsért kapható jóval többet jelent. Nekem személy szerint nem ver gyorsabban a szívem még...majd vasárnap ráér meccs közben:) Másfelől kíváncsi vagyok az "új" Mesehősökre! Szerintem mindenki győzni szeretne, én sem vagyok másképp ezzel, de azért úgy az igazi, ha a végén köszönéskor vagy után már együtt tudunk akár nevetni a történteken. Az én feladatom a góllövés, a csapatnak pedig nyugodtnak kell maradni, úgy nem lehet gond!

Kovács Gergely (IBK Cartoon-Heroes/Triton):

Nagyon várom a bajnoki rajtot, a tétmeccset. Egyrészt kíváncsi vagyok mit tudunk így megújulva edzőstül, sokan; másrészt bízom benne, hogy jól rajtolunk, megfogjuk végre bajnokin is a wombatokat; harmadrészt személy szerint egy nagyon hosszú szezon elé nézek, és reménykedem, hogy kiegyenlített, jó teljesítménnyel tudok majd minden szinten megfelelni.  A győzelem egy játékos számára minden helyzetben fontos kell hogy legyen, így lesz ez most is, de nem szabad, hogy emiatt a hév bárkit elkapjon. Türelmesen kell játszani, technikailag még a Neumann előtt járunk.

Majorosi Tamás (IBK Cartoon-Heroes/Triton):

Mivel ez az első meccs az idei bajnokságban ezért izgulok miatta egy kicsit és azon leszek, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Fontos a győzelem mint minden meccsen de ezen a meccsen talán mégfontosabb lehet, mert ha nyerni tudunk akkor nagy lökést adhat ez a csapatnak a bajnokság további meccseire. Csapatként kell pályára lépnünk és küzdenünk annak érdekében h megnyerjük ezt a meccset és ehhez minden játékosnak, köztük nekem is a lehető legjobb formáját kell mutatnia.

Varga Miklós (Neumann-Kartal FSE):

Igazándiból elsősorban nem az adott meccshez, hanem a szezonkezdethez kapcsolódóan némiképp izgatottan várom a mérkőzést. Az első egy-két bajnoki mérközésen még nem ismerem az ellenfelek aktuális formáját, játékát, igazán a saját formámmal sem vagyok tisztában. A CH-val pedig már elég sokszor játszottam, a mostani, meccshez kötődő izgalmat talán az adja, hogy az egyesülés után nem tudom, mit várhatok a megváltozott összetételű csapattól. Szeretném, ha győznénk, jó lenne elégedetten lejönni a pályáról, de, sajnos, gólt nem tudok lőni. Ezért fontosabb, hogy jól védekezzünk, a támadók pedig lehetőleg relatíve jók legyenek - értsd: eggyel több gólt lőjenek, mint az ellenfél ;). Ha jó játékkal kikapunk, nem fogok kútba ugrani. De inkább rossz játékkal nyerjünk. Szerintem a támadóink védekező munkája lehet a meghatározó. A középre beinduló lövők nem kaphatnak területet, a védelmen keresztül lőtt passzok pedig nem érhetnek célt. Ha ez megvan, akkor nyerhetünk. Veszélyesek lehetnek a Triton-különítmény szellemes, egyéni megoldásai, illetve a CH "régi bútordarabjainak" lövései - ez nekik elég hektikusan szokott alakulni, de ha Geri, Gyuri, András pontosan lőnek, akkor az komoly problémát jelenthet. Ja és védelemben, labdakihozatalnál nem adhatjuk el a labdákat, ebből tavaly is kaptunk kritikus gólokat. Támadásban pedig meglátjuk, úgy gondolom, a támadóink (főleg, ha bevonják a védőket is a támadásokba ;))nem esélytelenek a CH védelemmel szemben, lesznek helyzeteink, ezeket ki kell használnunk, mert annyira sok azért nem lesz belőlük.. 

Végezetül nem maradt más hátra, minthogy minden szurkolót, nézőt, játékost arra bíztassunk, hogy jelenlétükkel tiszteljék meg a két csapatot, játékvezetőket és valamennyi résztvevőt 2008. augusztus 24-én 17:00-kor Kartalon, a Zsivóczky Gyula Sportcsarnokban! Kellemes időtöltést kívánunk a kilátogatóknak és sportszerű, jó játékot a résztvevőknek a hétvége valamennyi floorballos eseményén!

 

6 komment

Címkék: floorball hét meccse ibk ch neumann

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr39629600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ktibi#11 · http://rudasfloorball.extra.hu 2008.08.23. 23:55:29

Jó ötlet, hogy külön megkérdeztek még egy-két játékost a hét meccsével kapcsolatban!

Kelemen Gábor 2008.08.24. 08:48:54

Sajnálom, hogy nem tudtam válaszolni a kérdésekre, de egyéb elfoglaltságaim miatt csak a játékosokat kértem meg,egy-egy gyors reagálásra! A mérkőzés után szívesen válaszolok a kérdésekre, mert innentől én is a szezonnak szentelem az időmet!

angleton · http://floorball.blog.hu 2008.08.24. 09:09:31

Ha a mérkőzés kezdése előtt elküldöd válaszaid, szívesen beszerkesztjük. Utána már nem lenne releváns. Igyekezeted azonban nagyra becsüljük, ezért is vártunk ilyen sokáig a cikk megjelentetésével.

Triton_42 2008.08.24. 21:46:53

Neumann-Ch/Triton 2-4(1-0,1-0,0-4 asszem)

CH10 2008.08.24. 21:53:24

(1-0; 1-1; 0-3)

Triton_42 2008.08.24. 22:42:27

Bocsánat, igazad van. Ez a pontos harmaderedmény.
süti beállítások módosítása