Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Vigyázat! Harapós Krokodil!

2008.09.16. 15:50 Floorballer

A telitalálatunk ismét oda lett, de megtudtuk legalább, hogy az OB1 rég nem látott izgalmakat tartogat idén. Az ARES verhetetlenségének mítosza végképp szertefoszlott, és szinte időutazás részeseinek érezhetjük magunkat a Krokodilok egyre inkább feltörő legénységének játékát szemlélvén. Visszatérni látszik a 2 évvel ezelőtti útra a Debrecen is, de gyakorlatilag semmi nem lefutott, és senki nem kiáltható ki favoritnak. Ennek - semleges szemlélődőként - mi személy szerint örülünk, legalább 4 esélyesnek tűnik a bajnokság, de az alsó régiókban is nagy a tülekedés. Tovább után részletek.

Salming Férfi OB1

Debrecen – IBK CH 12 - 6

Neumann – SZPK 2 - 6

Szolnok – Phoenix 5 - 10

Dunai Krokodilok – ARES HC/Top Floor 10 - 2

Torpedo – White Sharks 0 – 5 (elmulasztott meccsbejelentés) 

A férfi OB1 küzdelmeinek összefoglalását nem igen kezdhetjük mással, mint azzal a derbivel, aminek végkimenetele ugyan nem teljes mértékben meglepetés, de maga az arány és a mérkőzés mindenképpen az: Krokodil – ARES 10 – 2. Az előzetesben említettük, hogy a Krokodiloknak talán most van esélye a győzelemre, és egy 1 gólos hazait meg is mertünk kockáztatni, de hogy 8 gól közte, az mindenképpen megdöbbentő. Nem állítjuk, hogy a sima győzelem egy emberen múlt, mert ez nyilvánvalóan értelmetlen is lenne, de a Gömb megelőlegezte Dombauernek a bizalmat, a higanymozgású cselgép pedig 2+3-al vétette észre magát. Említést érdemel még, hogy bár tavaly a Krokodilok védelme többször is betlizett, ezúttal Kaszás és Samu is remekelt. Az ARES helyzete két vereséggel korántsem reménytelen, de a pihenőnap után az SZPK ellen már némi győzelmi kényszer érezhető lesz. A Krokodilok pedig alighanem vérszemet kaptak, egy ilyen siker bizony újjáélesztheti a régi sikereket körülvevő szellemiséget, és mindenki számára igen komoly ellenfelek lesznek.

Az élen tapadnak a hüllőkre a debreceniek. Varga Tibor alakulata ezúttal az újjáformálódó CH-t győzte le. Dúró hármat is hintett hangolódván az U19-re, Szabó Ákos pedig ezúttal előkészítőként jeleskedett (1+3) az immáron 3 teljes sorral felálló csapatban. Láthatólag újult erővel küzdenek Pazsákék a tavalyi kicsit viszontagságosabb év után: a meccsen bár a CH nyitotta a gólok sorát, arra hamar 4 válasz érkezett, majd a vezetést végig kézben tartva otthon maradt a 2 pont egy élvezetes, látványos találkozón. 

Az SZPK a szokásosnál kicsit nehezebben, de legyőzte a Neumann csapatát. Ágostonék ismét a szokásosnak mondható őszi menetrendhez ragaszkodnak: 2 meccsen mindösszesen 4-szer zörgették meg az ellenfelek hálóját. A gólgyártásban a 3-at is jegyző Szabó Tibor járt az élen, így sikeres volt a narancsosok nyitánya. 

A Phoenix csapata megfosztott minket a telitalálatos tippeléstől, ugyanis a Torpedo elleni vereség annyira felbőszítette a fővárosiakat, hogy az ARES elleni bravúr sikerrel rajtoló Kannibálok ellen egy pillanatra sem hagytak kétséget a kimenetelt illetően. A Szolnok ezúttal is kicsit beragadt a kezdésnél, de mire megkezdődött a felzárkózás, addigra már 0-6 állt a kijelzőn. Ezek után a Szolnokban volt annyi erő, hogy még 5-7-re is visszajöttek, de ez annyit kivett belőlük, hogy a végén már csak a Phoenix szerzett újabb gólokat. Rácz Doma 4+2-vel vétette észre magát. 

A hét öngólját a Torpedo lőtte, ugyanis nagyon fontos két pontot vesztett el meccs be nem jelentés miatt… A Phoenix elleni siker után igen jót tett volna Bokoréknak egy esetleges WS elleni győzelem, ám nem került sor a mérkőzésre. A WS így fennállása első OB1-es pontjaival gazdagodott. 

Zone Női OB1 

Neumann – SZPK 3 - 6

Debrecen – IBK CH 5 – 10

Azt mondtuk Ladányi Betti betalál, de ez kevés lesz. Nos Ladányi Betti egyenesen 3-szor talált be, és még egy gólpasszt is leosztott. Ez a CH átlagos góltermése ellenében akár elég is lehetne, de ezen a napon a Mesehősök alaposan „kirúgtak a hámból”: sutba dobva az általunk is mindig megelőlegezett biztos védekezés+kevés lőtt gól megszokott koreográfiáját, egyenesen 10 találatig jutottak. Volt olyan periódus a klub történetében, amikor ehhez 3 meccs is kevés lett volna, így most kíváncsian várjuk a folytatást! Vajon csak elhasználták a lányok a féléves bónusz kártyát, vagy tartósan új felfogással van dolgunk? 

A Neumann most sem adta könnyen magát, és bár a narancs siker nem forgott veszélyben, a Gömb által telibe talált 3 gólos különbség igen hízelgő a hazaiakra nézve. Tudjuk, hogy a sorozatos szoros vereségek és a játék irányítása mellett kiharcolt, 6-8 lőtt gólos győzelmek közt nem csak technikai, hanem elméleti határ is van, de eléggé impozáns, hogy előbbit ilyen hamar tudja hozni egy újonc gárda. 

Férfi OB2

Diamonds – Paks 8 - 4

Miskolc – Dunaújváros 5 - 4

Veszprém – ARES U21 3 – 7

A Miskolc meccsekre élmény tippelni idén! Ezúttal kissé csikorgott a gépezet, de a második harmadban ismét 3 gólos sikert arattak Gálék, akik a góllövés hálás feladatát továbbra is békésen megosztják maguk közt. A Dunaújváros a végén kapaszkodott, de az egyenlítéshez ezúttal ez kevés volt, így sorozatban harmadszor nyert 1 góllal otthon a Betyárok csapata. Várjuk az első idegenbeli fellépést! 

A Veszprém szerencsés helyzetben fogadhatta a megfáradt és alighanem mentálisan is megviselt ARES U21 csapatát a Krokodilok elleni vereség után. A fővárosiak lelkierejét jól mutatja azonban, hogy a kesergés helyett egy igazán szép győzelemmel felejtették - legalábbis részben – a kora délután történéseit. Geri Flórián 2+2-jével az élen mindenki remek teljesítményt nyújtott, és elsősorban a távoli lövésekkel ellensúlyozván a létszámbeli hátrányt, valamint Vígh védéseinek hála könnyedén hozták el a két pontot Veszprémből. Ennek a meccsnek a fényében az ARES U21 az OB1-es rutinnak hála az alapszakasz legfőbb esélyesének tekinthető. 

A Diamonds is bemutatkozott, és elsősorban rutinos játékosainak vezérletével legyőzte az újonc Paksot, akik azonban ezúttal sem vallottak szégyent ex-OB1-es ellenfelükkel szemben. 

/Megemlítenénk, hogy ezen a héten igen-igen nehéz volt infohoz jutni, a hunfloorball feltöltés még akadozik, és néhány csapatról honlap hiányában szintén problémás bármit fellelni./

 

6 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr44665167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torok_g 2008.09.16. 16:57:51

A miskolci csapatnak új oldala van, a blog szerkesztője javítsa már majd át:

www.miskolcfloorball.hu

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.09.16. 22:02:04

Ha a szerkesztő(k)nek szeretnék írni, akkor miylen e-mail címen vagytok elérhetőek? Köszi!

Floorballer 2008.09.16. 22:57:09

Hello!

floorballer kukac freemail, a szokásos:)

R#8 2008.09.17. 11:12:54

A WS honlap pedig a whiteshark.freeweb.hu-ra költözött új külsővel:)
süti beállítások módosítása