Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Visszavágók

2009.01.23. 15:40 Floorballer

Kezdődik a bajnoki tavasz valóságos meccsdömpinggel, a hétvége jelszava pedig a revans lehet. Többeknek van miért visszavágnia az aktuális ellenféllel szemben. Nehezen tudnánk egy mérkőzést kiragadni, mert gyakorlatilag mindegyikhez lehet találni valami érdekességet, igazán nagy klasszikus rangadóra pedig nem kerül sor – a CH-Neumann mindig derbi, de ezúttal a hazaiakat sújtó sérülés és eltiltás hullám elvon ennek a varázsából is. Az OB2 két csapat számára a kritikus szakaszba lépett, az OB1-ben pedig új helyszín mutatkozik be, ugyanis a Debrecen az edzőtáborok edzései után két bajnokit is bemutat Körösszakál lakosságának. Az MK telitalálat alaposan megnövelte a Gömb önbizalmát, így szinte törvényszerű, hogy ebben a fordulóban katasztrofális mellélövéseink lesznek – apropó: sok sikert a totózóknak! -, de nem térhetünk ki sorsunk elöl:

Salming Férfi OB1

Torpedo Justitia – Phoenix Fireball SE

Január 25. 15:00, Kartal 

Ősszel némi meglepetésre a Torpedo legyőzte az azon a hétvégén két mérkőzésnek is nekivágó újoncot, akik minden bizonnyal vissza akarnak vágni ezért. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és kiderült, a Torpedonak nem csak egy meccsen jött ki véletlenül a lépés, a Phoenix pedig lassacskán felvette az OB1 tempóját, több emlékezetes meccse is volt Paffériéknak. A Szilveszter-kupán sem sikerült a tűzmadaraknak Bokorék fölé kerekednie, így ezúttal is szoros, izgalmas összecsapást várunk Bödő Gergely főszereplésével. A Torpedo játékán – főleg védelmén – nyilván sokat lendít az ARES-al való közös edzés, így egy gólszegény, küzdelmes x közeli eredményt várunk. 

IBK CH/Triton – Neumann-Kartal FSE

Január 25. 13:30, Budapest, Klebersberg Kunó Gimnázium 

A párosítás mindig derbi a javából, gyakran szó szerint harc. Ősszel a CH az utolsó 3 percben fordította meg a mérkőzést elrontva a kartali idénynyitót. Azóta azonban kitavaszodott, ami már a Neumann felkészülési mérkőzésein és a kupában 40 percen át mutatott játékán is látszik. A CH ezzel szemben komoly gondokkal küzd, és ez alatt nem csak a WS ellen elvesztett mérkőzést értjük. Kelemen edző csapatát nem csak a WS ellen begyűjtött két eltiltás – Liebe, Kovács – hátráltatja, hanem több makacs sérülés is – Dani, Klinghammer, Majorosi. Ennek megfelelően a sok kulcsjátékos hiányában a vendégek számítanak esélyesnek, de meglepődnénk, ha egy sima találkozót láthatna a nagyérdemű. Tippünk egy 3 gólos vendég. 

Dunai Krokodilok SE – MEISE

Január 24. 13:00, Törökbálint 

A Krokodilok nem éppen impozáns felkészülési és MK mérkőzésekkel hangoltak a bajnokságra, de ez aligha okozhat bármilyen problémát a listavezetőnek a bajnokságban. Az őszi menetelés után meg volt a pihenés mondhatnánk. A cél most már egyértelműen csak a bajnoki arany lehet, és ahhoz bizony nem hibázhatnak Szabóék. A MEISE helyzete finoman fogalmazva is nehéznek tűnik jelen pillanatban (3 pontot kellene ledolgozniuk közvetlen riválisaikkal szemben), de egy Krokodilok elleni pontszerzés sokat lendíthetne helyzetükön. Az év vége felé ismét mutatkoztak bíztató jelek Hevesben, ráadásul a múltban már többször is meglepték aktuális ellenfelüket. Ennek ellenére nem érezzük, hogy a bajnokaspiráns itt veszítene pontokat, ha máskor nem is, az utolsó 20 percben egyértelmüsítik a 2 pont otthon tartását. Esni fog legalább 10 hazai gól. 

Debreceni FSE – White Sharks HC

Január 24. 15:00, Körösszakál 

A Debrecen sportág népszerűsítő falujárást szervezett a Cápáknak, akik roppant sportszerűen vállalták is az extra utazást. Körösszakál közönsége így először láthat éles mérkőzést, melyen a minimum a dobogóért hajtó hazaiak egyértelmű esélyesek. A Cápák számára nem ez az a meccs, amit feltétlen meg kell nyerni, ráadásul nem is nagyon fekszik nekik a DFSE stílusa, ehhez pedig még hozzá jön a hosszú utazás is, amihez nincsenek hozzászokva a fővárosi csapatok. Az eredmény ennek megfelelően egy viszonylag simább hazai siker 3 vendég találattal. 

Szolnok Cannibals – ARES HC/Top Floor

Január 25. 18:00, Szolnok 

Az ARES a szezonnyitón az idei év legnagyobb meglepetését elkönyvelve – láttatlanban le merjük szögezni, hogy nagyobb nem is lesz már – 3 gólos előnye ellenére vereséget szenvedett az álomrajtot vevő Kannibáloktól. Azóta magához tért a címvédő, és egyre jobb játékkal rukkol elő aktuális ellenfeleivel szemben, a Kannibálok pedig visszatértek a fellegekből a racionalitás szűkös talajára és következetesen építik egyre erősödő csapatukat. A támadással nincs is baj, ám védelmük legutóbb 13-szor adta meg magát, ami mindenképpen javításra szorul. Az ARES ellen pedig kulcsszerep hárul a védelemre. Éppen ezért közönségszórakoztató, gólgazdag találkozót várunk ARES győzelemmel. 

Férfi OB2

Rudas FT – Diamonds X3M Team

Január 24. 10:30, Dunaújváros 

A Rudas barátságos tornákon már bizonyította, hogy gyakorlatilag bármire képes, és a bármi két szélső értékét akár 20 perc eltéréssel is képes bemutatni. A Diamonds is képes sok mindenre, de ők idén ennek a sok mindennek a határát csak felfelé tologatják. Ennek megfelelően vendégre számítunk, és ismét meglesz a 10 gyémánt találat. 

ARES HC U21 – Paksi FK

Január 24. 19:00, Budapest, Építők 

Az ARES U21-et ezúttal nem terheli majd a felnőtt meccs fáradtsága, így kipihenten vághatnak neki utolsó előtti meccsüknek.  Paks ellenében igazi gólfesztiválra, és a védekezés teljes zárójelbe tételére számítunk minimum 16 gól mellett. 

VESC Lizards Fitt SE – Miskolci FE

Január 24. 12:30, Veszprém 

Az egyetemistáknak nem kicsit kell a két pont: nagyon! Amennyiben feltételezzük – és a Gömb így tett – hogy a Dunaújváros nem szerez két pontot a Diamonds ellen, akkor 2 pont birtokában egymás elleni mérleggel megelőznék az Újvárost. Ez éppen a 4-es körbe való bejutást jelentené. A Krokodilok elleni játék meggyőzte a transzcendens erőket, a Gömb szerint 1-el viszik a hazaiak. 

Zone Női OB1

Neumann Snipers – IBK CH/Triton

Január 24. 13:00,  Kartal 

A CH-nak van miért visszavágni a kupa vereség után. Kérdés, hogy játszik-e Gegesy Bogi – jó-jó, igen, látni kéne ezt is előre belátjuk -, ennek függvényében +/- 3 gólt tudunk jóvá írni a hazaiak neve mellett. Kiindulunk egy átlagértékből, és idevetünk egy 4-4-et, azaz belekalkulálva a +/- 3-at gyakorlatilag lehet bármi. Hogy valami konkrét is legyen: 4 vendéggól lesz!

Debreceni FSE – White Sharks HC

Január 24. 12:30, Körösszakál

Itt nehéz eldönteni kinek van miért visszavágnia: Az egyiknek a kupáért, a másiknak az őszi bajnokiért. Kiegyenlített meccset várunk, ahol a hazaiak mellett szól Ladányi Betti jelenléte, és a vendégek utazása, amihez nincsenek hozzá szokva. Kérdéses a Cápa lányok létszáma, így tippünk: 3+létszámbeli különbség – 3.

 

8 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr74897915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girnyaú16 2009.01.23. 23:19:36

Ha minden igaz, akkor nagyot javultunk sérült téren. Zoli és DZS ugyan nem edzettek, de bevethetők lesznek, míg női vonalon még félig betegen és orvosi eltiltás ellenére Gabi is ott lesz.

No.2 2009.01.25. 21:56:31

Ha valaki tud, írjon eredményeket, please!
(A Krokik- Eger eredményét tudom, azon ott voltam. :P)

Sharky#54 2009.01.26. 07:57:36

ffi ob1:
CH-Neu, 1-7 (1-1, 0-3, 0-3)

női ob:
Neu-CH 1-3(1-1, 0-1, 0-1)

Vígh Laci · http://gportal.hu/portal/areshockeyclub/ 2009.01.26. 13:14:39

@Vígh Laci: bocs :-D a harmad eredmények fordítva értendők. :-) (0-3,4-5,2-6)

No.2 2009.01.26. 15:31:32

Köszi gyerekek!
Ha esetleg a Debrecen - WS meccsről is megtudtok valamit, akkor ne tartsátok vissza. :)

Steini 2009.01.26. 17:34:25

ffi ob1: Debrecen-WS 8-2 (1-0,3-0,4-2)

nöi ob: Debrecen-WS 3-3 (0-1,2-2,1-0)
süti beállítások módosítása