Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Alacsonyan szállnak a denevérek

2009.04.02. 15:59 Floorballer

Kezdjük a hétvége első meglepetésével, ami sorrendben az utolsó: minden mérkőzés lejátszásra került, nem volt teremprobléma, nem változott az utolsó percben időpont és nem volt VB-s meccs. Mi azonban hibát követtünk el, ugyanis a Gömb megkérdezése helyett ősibb módszerekhez kellett volna folyamodnunk, hiszen már az ókori madárjósok is tudták:

„… midőn a lenyugvó nap fénye áthatol az alkoholtól terhes szagú levegőn az csatatér felett, és sugara megtörvén a harcosok homlokán gyöngyöző izzadtság cseppeken alacsonyan szálló halott denevér szárnyára vetődik, balsorsnak lészen az jele…”

Töredék, i.e. 2. század

Esett rengeteg gól, voltak teljes megsemmisítések és komoly meglepetések, de a legfontosabb, hogy gyakorlatilag minden kérdésre választ kaptunk, melyért egy érthetetlen módon elmaradó döntetlen a felelős. Tovább után részletek!

Salming Férfi OB1

Debreceni FSE – SZPK-NOKIA 3 - 4

Szolnok Cannibals FK – Dunai Krokodilok SE 4 - 9

IBK CH/Triton – MEISE 14 - 4

Phoenix FSE – Neumann-Kartal FSE 7 -  4

White Sharks HC – ARES HC/Top Floor 2 – 22

A bajnokság végkimenetele szempontjából a Debrecen – SZPK „vidék derbi” volt a hétvége sláger összecsapása. A mérkőzés nem is okozott csalódást a kilátogató szurkolóknak, legfeljebb a „B-középnek”, az utózöngék azonban annál inkább megdöbbentették a floorballos közvéleményt. Erre nem is térnénk ki ehelyütt, aminek el kellett hangzania, az a fórumon elhangzott, Anwar kolléga véleménye és a csapatok reakciója pedig külön postot érdemelt. A mérkőzés maga rendkívül sportszerűen zajlott, még a perceket nem oly szűkmarkúan mérő Kovács – Liebe pár is csak 4 percet osztott ki, amit aztán a lefújás előtt 4 másodperccel megtoldott további 80-al (2 V2: Haris, Duró és 2 V3: Pazsák, Móricz). Az SZPK egy pillanatig sem volt hátrányban, és bár ha jobban összpontosítanak a kapu előtt, könnyebb lehetett volna a meccs, ha pedig pechsebbek bejön a tippelt és semleges szurkolók által remélt, a Krokodilol által egyenesen óhajtott döntetlen, de számukra csak a 2 pont számított ezen a találkozón. Az utolsó igazán nehéz 2 pont, amelynek birtokában már le merjük írni: az idén már csak óriási csoda folytán veszítheti el a megérdemelt bajnoki címet Illés László legénysége.

A mérkőzés ezen túl azt is eldöntötte, hogy nagyon nagy eséllyel az ARES-é lesz a bronz, mert a Debrecenből eltiltás miatt hiányozni fog Duró és Pazsák – pechükre a két meccs között esedékes Eger – Debrecen 0-5-el megítélésre került, így az ARES ellen lesz esedékes a büntetés letöltése – nélkülük pedig olyanok az esélyei a csapatnak mint a David Villa és David Silva nélkül kiálló Valenciának (amúgy mindenkinek megvan a Valencia címerállata?:) ) a Barcelona ellen: vanni van, de mégiscsak korlátozott.

Annál is inkább, mert az ARES bevallottan csak a Debrecen elleni meccsre és az MK döntőre készül, ehhez képest az idei legnagyobb mészárlást hajtották végre Nádorék. Nádor meglőtte a Gömb által megjósolt 5 gólt, és még hozzátett 1+2-t ráadásként, a csapat pedig minden elemében sziporkázott a Vinczét nélkülöző WS ellen. Sokat elmond az ARES teljesítményéről, hogy a WS honlap hazai részről bíztató játékról beszél, egyszerűen ezen az estén minden sikerült Mujahidéknak.

Nem úgy a Szolnoknak. Straussék kiváló tavaszt futnak, de a csapat erejét mutatja, hogy még a rossz formát is tudják időzíteni, így nem közvetlen rivális ellen vesztettek pontokat, hanem egy esélyesebb csapat ellen nem szereztek: nagy különbség. Bedő elemében volt az egykori hazai pályán (3+2), így a második helyezett hüllők átvészelték Dombauer és Pajor hiányát is. Szabóék utolsó reménye éppen a Szolnok, ugyanis ha Bagdiék pontot rabolnának a Komáromtól, akkor ismét létrejöhetne az év végi mindent eldöntő összecsapás.

A másik feljutó csapat, a Phoenix is megtáltosodott az utóbbi időben. A Neumann megtette azt a szívességet a fiataloknak, hogy egész mérkőzésen az eredmény után futott, ezzel teret engedett a Phoenix legveszélyesebb és legkedveltebb fegyverének, a 2-3 passz után a kapuban végződő kontráknak. A hazaiak masszívan védekeztek, melynek a TF tere maximálisan kedvezett, és már a második harmad elején 3 gólos előnyre tettek szert. A Neumann ezután azonban a gyilkos tempojú meccsen előbb mind fejben mind fizikailag felőrölte ellenfelét a 30. percre – itt az őrlés alatt néha szó szerint a gabonaipari jelentés értendő -, azonban ez után 1 gólra zárkózva a sebességet nem sikerült visszább venni, így 10 perc elteltével ők is elfogytak, amit egy kontra formájában meg is büntettek a hazaiak. Összességében egy borzasztóan küzdelmes, kemény, nagyon gyors meccsen megérdemelt hazai győzelem született, és így Paffériéknek még módjában áll egy igen értékes 5. hely elérése is.

Ehhez azt a CH-t kell legyőzniük, amely emberemlékezet óta nem látott mennyiségű gólt szerzett. Nem is az Eger lett volna az ellenfél, ha a 14-4-es eredmény nem 0-3-ról realizálódott volna. Kovács és Liebe bombaformában volt a hétvégén nem csak a síp mögött de a pályán is: előbbi 3+3-at hozott, utóbbi 2+3-al tartotta a lépést. Már csak a Phoenix elleni pontszerzés választja el Kelemen edző csapatát az 5. helytől, ami az elmúlt évek vesszőfutása után és az ellenfeleket elnézve igencsak jónak mondható. Az Eger számára ez a találkozó egy újabb szomorú állomás volt egy keserves szezonban…

Zone Női OB1

IBK CH/Triton – MEISE 4 - 3

Debreceni FSE – SZPK-NOKIA 3 – 8

Phoenix FSE – Neumann-Kartal FSE 18 – 2

White Sharks HC – Szolnok Cannibals FK 0 – 8

A MEISE szezonját az év elején bajnokaspiránsnak tartott női gárda sem menti meg. Kis létszámban érkeztek a CH ellenében Papp Péter lányai, és meglepetésre 0 ponttal távoztak. Fociban abszolút idevágna a közhely, miszerint „már a jövő szezonra készülünk, a jövő csapatát építjük”. Ez igaz is, ugyanis több fiatal tehetség is kergeti a labdát az egri csapatban (Suszták például duplázott), de ez még nem az ő évük volt. A CH-nak ez talán az egyik legnagyobb sikere, és egyszersmind lehetséges, hogy ezzel elérhetik a korábban teljesen elképzelhetetlennek tűnő 4. helyet is.

A második helyért a Szolnok és az SZPK fut versenyt. Mind a ketten könnyen győztek. Előbbi a WS bunkert törte fel komótos tempoban. A WS jelentősen redukálta kapott góljainak számát, de amíg a lőtt gólok mezőbe rendre 0 kerül, addig a pontszerzés igen távoli. Az SZPK Debrecenből hozta el a 2 pontot, tevékenységüket nehezítette, hogy állandó kapusaik hiányában Takács Anna térdelt a vasak közé, és remekelt is egyúttal. Sajnálatos hír a narancsosok háza táján, hogy Perje a mérkőzés elején csuklótörést szenvedett így rá hosszú kihagyás vár. Mielőbbi felépülést kívánunk!

A Phoenix igazi gálaelőadást tartott. A Neumann védelme rendszerint jól zár, de ezen a napon még az is kevés lett volna, ha Dubiczék kihúznak egy szögesdrót hálót a félpályára, a kapusterület köré falat húznak vizesárokkal, a kapu tetejére telepítenek egy Maxim rendszerű géppuskát és a köztes részt elaknásítják… a Phoenixről sokszor írjuk, hogy húzó embereik egyéni megoldásai viszik a szekeret, de ezen a meccsen igazi csapatgyőzelem született. Káprázatos kombinációk végén szebbnél-szebb gólok születtek, mégpedig úgy, hogy a vendégek legjobbja Kárpáti Enikő volt, aki néha még a kipattanó kipattanóját is fogta, de negyedszerre nem érhetett oda. A bajnok – mert ehhez nem férhet kétség – végig összpontosított, a lányok fegyelmezetten és pontosan játszottak, és a masszív előny ellenére a védők sem mászkáltak el, plusz a kapuban sem lankadt a figyelem. Radácsi szinte úgy szerzett 7+5-öt, hogy a helyszínen fel sem tűnt, hogy a kombináció végén mily gyakran ért oda, annyira egységes volt a kép.

Férfi OB2

Paksi FE – Diamonds X3M Team 3 - 11

Miskolci FE – Diamonds X3M Team 6 – 14

18 gólt irányoztunk elő a Diamondsnak, de még így is alálőttünk, mert az ellenfelek 25-ször guríthatták középre a labdát. Pakson 3 sorral lépett pályára a Diamonds, és az első 3 csere 3 gólt eredményezett, ezzel hamar eldöntötték a mérkőzést, és a harmadik harmadban már másnapra is tartalékolhattak. A Miskolcból többen is hiányoztak, de szép kombinációkból szerzett gólokkal így is tartották magukat a 3. harmadig (5-7), ám ekkor ismét kidomborodott a különbség.

 

1 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr521042033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása