Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

November Kupa - Női - Lengyel szemmel

2009.11.12. 18:43 Bernard

2009-ben a II. November Kupa női kiírását Lengyelország válogatottja nyerte meg. Százszázalékos teljesítményt ugyan - a magyar lányok érdemeként - nem sikerült nyújtaniuk, mégis veretlenül abszolváltak 4 mérkőzést és megérdemelten végeztek az élen. Első soruk védőjátékosát kérdeztük a Kupáról, a lengyel és a magyar csapat közti különbségről és egyebekről. Malgorzata Pazio készségesen állt rendelkezésünkre, Bodócs Emese tolmácsolásában, amiért ezúton fejezzük ki hálánkat.

Adatlap: 

Név: Malgorzata Pazio

Válogatott mezszáma: #7

Posztja: Védő

Életkor: 19

Klubja: UKS Multi 75 Killers Krakow

Ütője: Fatpipe Wiz, Exel Chill

Cipője: Puma

 

F.F.R.:  Gratulálunk a kupa sikerhez! 

M.P.:    Köszönjük :) 

F.F.R.: Milyen információval rendelkeztetek a November Kupa ellenfeleiről?

M.P.:  Arról, hogy kik lesznek az ellenfeleink a November Kupán, mindössze pár nappal az utazás előtt szereztem tudomást. Szlovákia már ismert ellenfél volt számunkra, mivel legutóbb szeptemberben találkoztunk velük a Polish Open-en Lengyelországban. Ennek ellenére úgy vagyunk vele, hogy ez nem jelent semmit. Sosem mehetünk biztosra, nem tudhatjuk, hogy legközelebb mi vár majd ránk a pályán. A magyar csapat számunkra talány volt, egyetlen egyszer játszottunk egymás ellen, de az még  2007-ben, Dániában a B. csoportos Divízióban volt. Tisztában voltunk azzal, hogy azóta sok minden változott a csapatuk körül.

F.F.R.:  Milyen céllal érkeztetek Komáromba? Kitűzésre került a torna megnyerése?

M.P.:  Válogatottunk fő célja a keret véglegesítése, a csapatjáték csiszolása, valamint a taktikai elemek finomítása volt. Ez volt a felkészülésünk utolsó állomása a közelgő Világbajnokságig, ahol Lengyelország először léphet pályára az "A" Divízióban.

Az edzőink különböző taktikai elemeket gyakoroltattak velünk, és a torna végeredményét tekintve, azt hiszem sikerült úgy játszanunk, ahogyan kérték. Természetesen nagyon örülünk, hogy megnyertük a kupát, de az elsődleges feladatunk nem ez volt. 

F.F.R.:  Menet közben jött meg az étvágy? 

M.P.:  Igen így volt. A mérkőzések beosztása szerint úgy alakult, hogy az első kettő meccsünket Szlovákia ellen játszottuk. Mindkettőt sikerült megnyernünk, még gólt is sikerült szereznem. Ez után tudtuk, hogy az első hely megszerzéséhez mindenképpen le kell majd győznünk a magyarokat. Ez a helyzet motivált bennünket és plusz energiát adott nekünk a pályán, és ez sikerhez vezetett.

F.F.R.:  A női torna utolsó mérkőzése igen magas színvonalat hozott. A magyarok ellen már két gólos hátrányban is voltatok (5-3). Ekkor bíztatok még abban, hogy megnyerhetitek a mérkőzést és vele együtt a tornát is?

M.P.:  Természetesen! Mi mindig az utolsó pillanatig hiszünk a győzelemben. Érdemes visszaemlékezni a magyarok elleni negyeddöntőre a 2007-es VB-n Dániában. A harmadik harmad előtt még 4-1-re vezettek a magyarok, így nem voltak jók a kilátásaink. A végére azonban nem csak ledolgoztuk a hátrányt, hanem fordítani is tudtunk és sikerült nyernünk.

Most sem volt ez másként.

F.F.R.: Mint tudjuk ez a derbi döntetlen lett. Ezt követően változott valamelyest a véleményed a magyar női válogatottról?

M.P.:  Ebben a végeredményben a magunk által elkövetett hibák is szerepet játszottak. Egyetlen pillanatig sem akarom kisebbíteni a magyar csapat érdemeit, de nem játszottunk jól, nem tudtuk azt hozni, amit valójában tudunk. A magyarok elleni meccsen a játék színvonala nagyon magas volt. Bebizonyosodott, hogy a házigazdák csapata tud küzdeni. Van bennük küzdőszellem, nagyon jó meccs volt.

F.F.R.:  A hétvégén volt-e olyan magyar játékos, akire az edződ külön felhívta a figyelmet, hogy semlegesítése elengedhetetlen?

M.P.:  Nem volt ilyen. Az edzőnk nem figyelt külön a játékosokra, inkább a magyarok taktikáját figyelte, illetve, hogy a soraik milyen felállásban, koncepcióban játszanak. A második mérkőzésünkön már tudatosan a magyarok sorainak játékára reagálva állította össze a mi sorainkat.  

F.F.R.:  Ki tudnál emelni valakit a magyar játékosok közül?

M.P.:  Őszintén megmondom nem, mert amikor játszom nem az egyéni tulajdonságokat  figyelem. Azt azonban elmondhatom, hogy mint védő játékosnak nem volt könnyű dolgom a magyar támadókkal. Nagyon ügyesek. 

F.F.R.:  Szerinted mi a különbség a magyar és a lengyel csapat játéka között?

M.P.: Úgy gondolom, hogy a magyarok gyorsak, dinamikusak és tudnak küzdeni. Ahogy láttam, sok fiatal játékosuk van, akiknek még szükséges meccs rutint szerezniük. A mi válogatottunkban a játékosok már régóta együtt játszanak. Sok mérkőzésen vagyunk túl. Ezek mellett még a taktikánk is jobb volt most. Azt kívánom a magyaroknak, hogy sokáig maradjanak együtt és szép eredményeket érnek majd el!

F.F.R.:  Így, hogy megnyertétek a November Kupát, milyen eredményt vártok magatoktól a Világbajnokságon?

M.P.:  Mint már említettem most debütálunk majd az "A" csoportban. Tisztában vagyunk azzal, hogy magasabb színvonalon kell majd játszanunk. Sok nehéz meccs vár majd ránk, többek között a finnek vagy a svédek ellen. Célunk az 5. hely elérése, az "A" csoportban való bent maradás, lehetőleg rájátszás nélkül.

F.F.R.:  Hogy éreztétek magatokat Magyarországon, volt időtök megnézni Komáromot?

M.P.:  Nagyon sűrű volt a programunk, és sajnos nem volt időnk körülnézni. Magyarország azért kellemes emlék marad a számomra és nem csak azért, mert sikerült megnyerni a kupát. :)

F.F.R.:  Köszönjük az interjút, és sikeres szereplést kívánunk Svédországban!

M.P.:  Én köszönöm és a jó kívánságot is köszönöm az egész csapat nevében. :)

2 komment

Címkék: lengyelország női november kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr481520903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agic14 2009.11.13. 13:59:37

F.F.R.: Köszönjük az interjút, és sikeres szereplést kívánunk Dániában!

Svédországban lesz a VB :)

Bernard 2009.11.13. 14:13:03

Köszönjük, javítva :)
süti beállítások módosítása