Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Salming Férfi OB1: Ez a harc lesz a végső, irány Törökbálint!

2010.04.15. 13:31 Floorballer

Az idén végre semmi nem jött közbe. Nem botlottak meg a listavezetők, nem az edzőpálya folyosóján dőlt el a bajnoki cím sorsa egy banánhéjon elcsúszva, hanem főműsoridőben, centerpályán izgulhat a nagyérdemű. Kis hiányérzetünk csak amiatt lehet, hogy a két nagy derbit egy időben rendezik Budapest két külön pontján, így nem láthatja senki mind a kettőt, sőt mi több, a minőségi játékvezetők beszervezése sem lesz egyszerű logikai feladvány. Heti beharangozónk természetesen a fő attrakcióra koncentrál, tovább után tétről, esélyekről szólunk, és kicsit szurkolunk is!

A nap zenéjét a tegnapi fergeteges ZP-ben adott koncert után csakis a Tankcsapda szolgáltathatja – ezzel persze nem akarunk Debrecen felé húzni:) Miközben azon ámultunk, hogy hiába láttuk már élőben Bon Jovi-t és az AC/DC-t is, mégis mennyire húzósan játszanak Lukácsék, és micsoda hangulatot csinálnak, megfogalmazódott bennünk hogy angol nyelven egy jó managerrel micsoda karriert futhattak volna be a srácok. Ezenfelül ismét elmorzsoltunk egy könnycseppet a trance-techno-house-disco-stihl-mosógép-betonkeverő vonalon mozgó társakért, akik tényleg sokat vesztenek a rock’n’roll életérzés teljes negligálásval, és itt most egyáltalán nem a bőrszerkó, bakancs, két gallon sör, borotva maximális mellőzése és lófarok kombóra gondolunk, hanem ahogy Lukács evangéliumában is szerepel: 

Azt mondta az orvos, ha a szíved fáj is néha

Adj rá hangerőt és jobban leszel a rocktól

Nem a szesztől, nem is a drogtól

De a gitártól meg a dobtól

A hosszabb kitekintés és gondolati vargabetűk után az új albumról választottunk zenét, jöjjön tehát a hétvégéhez igazán illő módon: 

Az egyenes végén jönnek a kanyarok
Ennyi az életem...
Bennem nincs kuplung
Bennem nincs fék
Bennem nincs félelem

Dunai Krokodilok SE - Debreceni FSE

Április 18. 16:00, Törökbálint

Ahogy nem lehet félelem a két éllovasban sem a döntő ütközet előtt. Essünk át a számtan részen kezdésként a tisztánlátás végett. A Krokodilok 2 ponttal vezetnek, és játszanak még a Diamonds-al és a Phoenix-el. A Debrecen oda-vissza játszik a Diamonds-al egy elmaradt őszi meccs miatt, és mind a két csapatnak hiányzik a tabellán mutatott pontszámából a Torpedo elleni összecsapás, ami nem oszt, nem szoroz. Egyik sem éppen könnyű sorsolás, de a Krokinak fekszik mind a két ellenfél, a Debrecen pedig rendszerint jól szerepel a Gyémántok ellen, bár volt már ellenpélda. A differencia két pont, az őszi egymás elleni eredmény 8-8 volt, a gólkülönbségek +92 a Krokinak és +74 a Debrecennek.

Krokodil győzelem esetén a differencia 4 pont lesz, amit csak egalizálni lehet, de egymás ellenivel ekkor is a Krokié a végső siker 0 szerzett ponttal is, tehát ekkor bajnokot avatunk hivatalosan is Törökbálinton. 

Döntetlen esetén a gólkülönbségben nehéz lenne utolérni a Krokodilt, tehát a Debrecennek azon kellene izgulnia, hogy Tozsóék 3 pontot is elszórjanak a hátralevő két meccsen.

Debrecen siker esetén pontegyenlőség, és a cívis város mellett az egymás elleni mérleg, tehát jöhet a rózsafüzér morzsolás és a döntés kicsit a Diamonds kezébe csúszik, akik cefetül hajtanak a 6. helyért. 

A Krokodil – Debrecen hagyományosan az év egyik legjobb meccse, közönségszórakoztató játék, elképesztő fordulatok, nagy fordítások és nagy összeomlások egyaránt jellemzik megannyi tetszetős megoldás és kiállítás mellett. Igazi reklámja a sportnak. Most ehhez párosul a döntő hangulata, ami igazi felejthetetlen derbivé teheti az összecsapást. 

Mind a két csapat kerete igen bő, a Krokodiloké egyenesen párját ritkítja. Az ARES ellen már bizonyították, hogy a harmadik sorral is számolni kell, gyakorlatilag nincs állandó gyenge pontjuk. Ha pedig néha döcög is a játék, akkor is ott van Dombauer csuklójában a döntő varázslat, vagy éppen Duró ütőjében pár jó megoldás, nem beszélve arról ha Pajor és Galsai jó formában van… És ha mindez nem is teljesülne, még akkor is ott van a pályán Szabó József, aki egy ilyen meccsen egyszerűen nem tud rosszul játszani, ha kell egyenlít, ha kell aranygólt lő… És persze ne feledkezzünk meg a Rab – Samu kapusduóról sem, akik idén remekelnek. Összességében nagyon egyben van most a Krokodil, és mivel nem csúsztak meg eddig, így a motiváltság sem veszett el, ezzel együtt a koncentráltság ki is tartott egészen eddig. Vasárnap sem lesz máshogy. 

A Debrecent nagyon összerántotta az új edző, és remek szezont futottak némiképp a mezőny meglepetésére. Szinte surranópályán osontak az ARES és az SZPK árnyékában a figyelemtől kissé távolabb, mígnem a végén a rivaldafényben találták magukat. A Pazsák-Varga-Kovács trió élete formájában játszik, talán jobban, mint a bajnoki arany évében, és kiemelendő még Tóth tevékenysége a védelemből, ahonnan néha Robi Carlos-os bombákkal is jelentkezik. Különösen acélos az emberelőnyük, és rengeteg akciójuk ér véget a kapufák tövénél sakk-mattig lejátszva. Közönségszórakoztató, tetszetős játékot mutatnak be, de többször hozták magukat idén nehéz helyzetbe, ahonnan aztán fel kellett kapaszkodni. Ebben nagy segítségükre van, hogy egészen döbbenetes harmadik harmadot tudnak produkálni. 

A gömb tanácstalanul mereng. Óriási meccs lesz. Először zagyvált valamit ógörögül, amit a női magyar szinkronhang 3 gólos Krokinak vél. Mi magunk 10-10 környékére tesszük az eredményt, de a végső tipp egy 1 gólos Kroki az előző eredmény vonzáskörzetében. Dombauer óriásit fog játszani, Galsai mesterhármasig jut, de a döntő momentum ismét Tozsóé lesz. Emlékezetes mérkőzést láthat majd minden kilátogató. 

Mivel a két csapatnak van humorérzéke, így megkockáztatunk két szurkolói hozzászólást kedvenc fociblogunk mintájára:)

Hajrá Krokodil! 

Mióta várunk, hát mióta! Holmi CH meg Neumann ellen vesztett bajnokik után a kupa döntőn is elbuktunk, de ami nem öl meg az megerősít! Most itt vagyunk, erősebbek mint valaha, kinek kell még egy ezüst??? Teljes keret, edzéslátogatás a maxon, felmostuk Komáromot a bajnokkal… kétszer!, lenyomtuk az ARES-t, egyszerűen jár az az arany! Na nehogy már néhány suhanc megint elvigye keletre azt a címet csak azért, mert a mágnestáblán megmutatták merre futkározzanak. A mi csapatunk erejét mutatja, hogy edző nélkül is vezetjük a ligát, mert egyszerűen mindenki ösztönösen tudja mi a jó!! Pláne nehogy már ugyanannyi aranyuk legyen, mint nekünk! Örüljenek, hogy otthon rendezhették azt a döntőt, most meglátjuk megy-e idegenben! Már így is azt hiszik, hogy Debrecen az ország fővárosa, ne tápláljuk már tovább ezt az illúziót!

Kérdem én hol van még egy olyan mágus, mint Domba? Láttad mit csinált idén a nagy meccseken? Azt hiszem nincs kérdés… Na és akkor még nem is beszéltünk az örök vezérről, aki akkora kapitánya a csapatnak, hogy még a kapitányi címről is lemondott, mert így érezte optimálisnak. Szellemi vezetőnk és spirituális koordinátorunk, az örök il capitano: Tozsó! Jah, és Jézus is velünk van, ezt múljátok felül, ha tudjátok! Vasárnap nem csak a pálya lesz kék, de az ég és a szívünk is: harapd a torkát, vidd a víz alá, forgasd meg és köpd ki: HAJ-RÁ KROKODIL!!!

Hajrá Debrecen!

Kérdem én mit adtak a világnak a rómaiak? adott az országnak Debrecen? Új dimenziókba helyeztük a floorballt, újoncként megnyertük a bajnokságot, megismétlem: újoncként! A Pestieknek is csak mi hoztuk el a Liverpoolt meg a Lyont, hogy lássanak egy kis focit, Sándor Tamást, és a Tankcsapdát is nekünk köszönhetik! Sőt, mi még akkor is a FIDESZ-re szavaztunk, amikor az ország még nem eszmélt, most meg utánunk jön mindenki! Mert Debrecen az igazi főváros! Mi vagyunk a legnagyobbak, a sport központja, és a büszkeség fellegvára!

Ok, ott van Domba mint Cé a Realban, de Pazsa úgy osztja a zsugát mint Xavi. Amúgy is, a Kroki a magyar floorball Real Madridja, hiába jön szembe egy Krisztus-Lucifer-Chuck Norris sor, ez sosem vezet célra, bezzeg mi okosan igazolunk, befogadjuk az érkezőket, és felépítettük a saját csapatunk, na meg nekünk van edzőnk. Nehogy már sima grundjátékkal érzésből ligát lehessen nyerni!

Könnyű ott messze, minden helyben, de nekünk kéthetente át kell szántani az országot, de ne felejtsétek: „előttünk kilométerek, mögöttünk mérföldek, néhány óra múlva egy új világban érek földet!!”, és a poén, hogy nem is lesz új, csak újra visszahozzuk a trófeát a helyére!

Na meg nehogy már Durci ellenünk legyen kétszeres bajnok! (Bocs Durci, cserébe nem írom meg, hogy döntöd el a bajnokit, tudom hogy veszed a poént… - a szerk.:) )

CÍVIS VÁROS Hey-ey, CÍVIS VÁROS Hooo-ooo…

Ares HC/Top Floor - Phoenix Fireball SE

Április 18. 15:00, Szent László Gimnázium, Budapest

Az ARES kicsit megfáradt szezon végére, és a két vesztett rangadó után el is kedvetlenedett. Érthető, hogy x arany után ez a bronz őket kevésbé tüzeli, mint környezetüket. Kiváló meccs lesz, sok néző lenne, ha nem lenne Törökbálint azonos időben… A Phoenix története legjobb eredményét fogja elérni, de még magasabbra is törhetnek. Év elején bronzot ígértünk nekik, ezt ma bebiztosíthatják szinte. Mivel fő erényük, hogy félfordulatból félpályáról nem mindig, de jó arányban lövik ki a piát, és ezzel szemben az ARES épp kapusgondokkal küzd, így vendégre teszünk ismét. 7-10. 

SZPK-NOKIA - Diamonds SK

Április 18. 19:00, Komárom

Az SZPK szezonjának lényegében vége, komoly változás pozícióban már nem fog történni, készülnek jövőre. A Diamonds ezzel szemben igyekszik kompenzálni a CH elleni botlást, és nem akar még két meccset játszani május végén. Szabadjára engedjük a bennünk kialakult látens Diamonds szimpatizánst, és egy világraszóló 1 gólos vendégre teszünk, noha Siklósiéknak hagyományosan nem megy Komáromban. 

White Sharks HC - Miskolci Szabadidőközpont FSE

Április 18. 12:00,  Szent László Gimnázium, Budapest

Egy meccs ami már a jövő évi másodosztály előzményének is tekinthető. Felszabadult játék, sok gól, szoros vendég a tipp. 

IBK Cartoon Heroes - Szolnok Cannibals FK

Április 17. 18:30, Klébelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium, Budapest

A CH jó formában van, a Szolnok felszabadultan élvezi a játékot már. Sok gólos, látványos meccsen tartja majd otthon a két pontot a Mesehős alakulat.

4 komment

Címkék: rock floorball ob1 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr661923361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Durci15 2010.04.15. 16:29:28

Vettem, nem lehetett kihagyni:):) nincs probléma!:)

Füfke 2010.04.15. 16:52:43

Nagyon jó megfogalmazás az a surranópálya...még most is előttem van az őszi Debrecen, aki egyszerűen ötlettelen gyenge volt az SZPK-Nokia ellen.

Lehet, az egy meccs volt a sok közül, de előttem ez van. Nem tudom mi történhetett odaát, hogy ott vannak az aranyharcban, ezért a kiváncsiságom odáig hajt, hogy lehet bekukkantok az elejére...

Gété 2010.04.18. 19:28:38

6:5 a krokiknak. Holnapra már biztos lesz összefoglaló is.
süti beállítások módosítása