Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Három dolog, amit megtanultál az ősszel!

2007.12.17. 15:18 Floorballer

Véget ért az ősz, ami remek alkalmat szolgáltat arra, hogy különféle mérlegeket vonjunk, összesítéseket készítsünk és új ötleteket, rovatokat honosítsunk meg a téli szünetben. Az eddigi pozitív élmények alaposan felbátorítottak bennünket és megnőtt az olvasóinkba vetett bizalom is, aminek következtében több kommentekre alapozó rovatot indítunk a közeljövőben. Természetesen továbbra is ott lebeg majd a kimoderálás irgalmat nem ismerő eszköze az oda nem való megjegyzések fölött, de bízunk a kultúrált megnyilvánulásokban és a kezdeményezések életrevalóságában.

Ennél alkalmasabb pillanatban nem is jöhetett volna az NST-n induló új olvasói rovat, amit azonnyomban át is emelünk - ők is valami külföldi oldalon botlottak bele. A címet már láthatjátok fent, most pedig közöljük az NST kiírását, amit majd kicsit azért aktualizálunk a mi viszonyainkra, mert amíg Filippo Inzaghi nem fog reagálni az őt ért sérelmekre, addig nálunk ez a kellemes körülmény nem áll fenn…

„Kedves Olvasóink, ez bizony a Ti rovatotok lesz! Három dologra vagyunk kíváncsiak, amelyre az aktuális forduló meccseit bámulva jöttetek vagy egyenesen döbbentetek rá, netán kiszámoltátok vagy megfigyelététek, vagy egyéb legális módon tettetek szellemi ingatlanná. (Az ötletet mi a Caughtoffside.com c. blogról adaptáltuk, azt, hogy ők honnan, azt nem tudjuk. De ha az övék, hát respekt.)

Játékszabályok és útmutatás:

1. Mi sem fogunk minden szabályt halálosan komolyan venni

2. Senki nem fog megharagudni, ha háromnál többet írsz, de akkor írj hatot és foglald két kommentbe.

3. Nem baj, ha háromszor ugyanazt írod. Azt úgy fogjuk értelmezni, hogy nagyon megtanultad, és senki nem veheti már el tőled. Galla Miklós is kétszer vett meg egy CD-t, mert azt akarta, hogy nagyon meglegyen neki

4. Azt, hogy egy olvasótársadról, vagy kommentjéről mi a véleményed, azt nem a meccsek alatt tanultad. Ezt például halálosan komolyan vesszük.

5.) Játékosról, edzőről, stadionról, riporterről sokminden belefér, de bárkinek az anyját azután kurvázhatod le, ha igazolod, hogy már fizettél neki. Ez is komoly.

6.) Rólunk sem a meccseken tanultál, de mi azért megszoktuk..

7.) Ne habozz sokat, az ember nem gondolkodik azon, amit tényleg megtanult.”

Mi arra lennénk kíváncsiak, hogy mit tanultál meg ezen az őszön a magyar floorballban. Nyugodtan lehet halálosan komoly dolgokról írni, de abszolút poénra is vehető. Ne feledjük, téli szünet van:) A 4-es pontot mi kihagynánk, azaz lehetőséget biztosítunk kultúrált reagálásra és véleménynyilvánításra. Az 5-ös ponttal kapcsolatban megemlítenénk, hogy abszolút nem fér bele minden! Mivel az érintett is olvassa, ne legyenek negatív, más lelkébe gázoló, becsmérlő, sértő megjegyzések, mert azonmód jegyzőkönyveztetjük a V3-as kiállítást a kommentelőnek…

És akkor kezdésként és iránymutatásként álljon itt a mi „3 dolgunk”:

  1. Örömteli módon egyre több emelkedő és fényesedő csillag kerül ki az utánpótlás csapatokból, és sokasodnak a kiváló játékosok, de megtanultuk, hogy az évtizedes játékosmúltra visszatekintő „Legendák” állócsillaga ettől még örökké változatlan fényben ragyog!
  2. Fociban is a szép cselekért, a ragyogó lövésekért és az utánozhatatlan megoldásokért rajongunk, de megtanultuk, hogy a floorballban is az a tendencia, ami a nagy múltra visszatekintő sportokban, azaz a fizikai és taktikai felkészültség egyre nagyobb és nélkülözhetetlenebb szerepet tölt be a sikerek kiharcolásában!
  3. Megtanultuk, hogy meccset a résztvevők szerint csak rosszul és rosszabbul lehet fújni, azaz a színvonal emelkedése nagyobb ütemű, mint a morál fejlődése…

Mindenkit bíztatunk az aktív részvételre! Kíváncsian várjuk az eredményt:)

23 komment

Címkék: floorball három dolog

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr62266996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melgalen 2007.12.17. 17:40:43

1. Ki kell zárni a külső tényezőket.
2. Folyamatosan fejlődni kell.
3. Meg kell verni a másik kapust, vagy az edzőt, hogy kezdő lehessek:)

Malo#19 2007.12.17. 17:59:36

1. Egy csapathoz tartozva mérhetetlen türelemre, toleranciára, higgadtságra van szüksége az embernek, hogy ne igazoljol el már az első hónap után. XD
[Félreértés ne essék, imádom a csapatom minden egyes tagját, minden egyes hibájával...most már! :)]
2. Attól, hogy valaki a pályán az ellenfeled, az nem jelenti, hogy az életben az ellenséged.
[...és örülök, hogy büszkék rám a fiúk, hogy nőnemű lényként ezt felfogtam.:P:)]
3. A floorballban nincs lesszabály és ez óriási hiba!!! ;):D
3+ Viccet félretéve :), hogy a pálya nem divatbemutató show. Nem az számít, hogy ki vagy, hanem, hogy mi van a fejedben.

szg01 2007.12.17. 18:03:33

1, Kívülről könnyű a bírót szidalmazni,de amikortól nálad a síp, máshogy látod a dolgokat.
2, Nem egyénekről szól ez a sport,mindent egy CSAPAT csinál.
3, Ha jól formában vagy, akkor se szálljon el az agyad!
+1, Előbb gondolkodj, utána cselekedj!

melgalen 2007.12.17. 18:04:40

gondolod, hogy tényleg kéne les?
milyenre gondolsz, hokisra?
sztem focis azért inkább ne legyen...

Semothino Kälottönnen 2007.12.17. 18:45:09

kösz Peti! így is csak a meccsek felén kezek...

1. Már nem egyedül vagyok a kapuban, és létrejött egy jó kis rivalizálás:P
2. A meccsek felét a kispadról nézem meg, és hallgathatom a mezőnyök problémáit :D
viccet félretéve:
3.Érdemes olvasni a blogot

Malo#19 2007.12.17. 18:56:30

melgalen: ez csak ilyen Triton berkein beli átverés volt. Azaz Ulicza Tomi részéről felém. Mivel voltam oly buzgó, belevetettem magam a szabálykönyvbe és voltam oly lökött, hogy Tomitól kérjek segítséget a nemértett részeknél és ő nem bírta ki, hogy fel ne vesse, hogy mekkora hülyeség szerinte, hogy van a floorballban lesszabály, amin én ledöbbentem és naívan elhittem neki...persze kiderült, hogy megint én vagyok hülye, de csak azt a részét vállalom fel a dolognak, hogy hittem neki...nah, ezért felvállalom, hogy dinka vagyok! :D Amúgy jó a kérdés, fogalmam sincs mire gondolt. De én biztos nem a focira, mert az tényleg ellehetetleníteni a játékot. :)

melgalen 2007.12.17. 19:12:21

áááháááá
így már értem :)

WyT!e45 2007.12.17. 19:53:31

1.Hogy lehet teljes mértékben elszúrni egy meccset
2.Lehet olyan véraláfutást szerezni aminek a seb része Y alakú és a tetején van egy pötty:)
3.Akaraterővel, kitartással, türelemmel, elszántsággal és egy olyan csapattal akik ugyan így gondolkodnak mindent lehet. Akár mekkorák is.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2007.12.17. 22:13:01

1. Bírónak lenni nem olyan egyszerű dolog, mint azt játékosként gondoljuk
2. Egy edző nem tehet csodát. Csak abból a játékosból lehet jó játékost csinálni, aki maga is tesz érte. És csak abból a csapatból lehet jó csapatot csinálni, amelyik tesz is érte.
3. Nem mindenkinek természetes dolog a csapathűség.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2007.12.17. 22:14:21

Kicsit kevésbbé komoly kategória:
1. Floorball ütővel lehet 0,5 centi mély vágott sebet csinálni. (hogy hogy arról az illetékes tudna nyilatkozni)
2. Minden női csapatban van valaki, akit küldhetnénk az IFF-hez, olyan jól ért a floorballhoz, hisz egyszerre akar játszani, közvetíteni kommentárokkal, és bíráskodni a bírók helyett.
3. Még augusztusban tanultam: Szépen mosolygó női játékos tuti hátsó szándékkal közelít (én esetemben gólt kaptunk belőle:D)

szg01 2007.12.17. 22:38:21

Na Tomikám!
Az utolsóban egyetértünk:D

Füfke 2007.12.17. 23:16:47

1. Nem tanultam meg semmit...
2. Minden velem született...
3. Hülye ez a rovat...

Journeymen 2007.12.18. 00:57:05

1. Megtanultam, hogy minden játékosnak engedélyt kell kérnie csapatvezetőjétől, ha más csapatnál szeretné eltölteni saját szabadidejét, mert ha engedély nélkül floorballozgat a barátaival, akkor az büntetéssel jár. Ugyanakkor, ha ugyanez a játékos el akar igazolni egy másik csapathoz, akkor járjon el bármilyen korrekten, nagy valószínűséggel anyázások, sértődések lesznek a dologból.

2. Azt is megtanultam (igaz ezt minden évben meg lehet tanulni, de most valahogy nagyobb hangsúlyt kapott a dolog), hogy a bírókkal általában csak annak van baja, akik veszítettek, vagy csak addig, amíg vesztésre áll a csapat.

3. Valamint "jó" volt megtanulni azt is, hogy az index fórumon és a csapatok fórumain mindenki lehet kétszínű, hiszen ezen a kommunikációs csatornán mindenki szidhat mindenkit, mindenki ki tudja oktatni a másikat, mindenki elküldheti a másik ember feljebbmenőinek nőnemű egyedeit, egy a mi országunknál mediterránabb jellegű övezetbe úgy, hogy pár óra múlva már mosolyogva fog kezet az adott személlyel a kezdőkörben, és jó játékot kíván. Közben pedig azzal nyugtatja magát, hogy teljesen korrektül járt el, hiszen a fórumon mindenki lehet kétszínű.

floorballek 2007.12.18. 08:49:40

szerintem nem hülye rovat!! :)

1.megtanultam,hogy az esélytelennek látszó csapat is tud meglepetést okozni
2. megtanultam,hogy a bírókat nem szabad meccs közben szidalmazni-már nem is alkalmazom, régóta-
3. megtanultam,hogyan kell fonákkal húzni
+1 megtanultam,hogy a legjobbak is tévedhetnek bármikor

strew · http://www.cannibals.hu 2007.12.18. 09:22:02

1. Legtöbbször nem ésszerűen alakulnak a dolgok
2. Mindenki megpróbálja saját hibáit meg nem történté tenni, vagy rákenni másra
3. Ne akarj másokon segíteni mert mindenki nagyon okos és mert te leszel *******.

dina 2007.12.18. 11:20:10

1.) Ha bizonyos 3 „szövetségi” ember a pálya közelében tartózkodik (értsd: ő vagy a csapata játszik), természetesen csak nekik lehet igazuk (ez különösen igaz, ha vesztésre állnak…)
2.) Ha egy példakép feladja, a csapat is feladja!
3.) A nőknek az élet minden területén, így a sportban is duplán kell teljesíteniük ahhoz, hogy annyiba nézzék őket, mint a férfiakat. (Konkrétabban: amit egy férficsapat 4 év alatt ér el, azt egy női csapatnak 2 év alatt kell…!!!)

:(

yosef · http://jt.neumannfse.hu 2007.12.18. 11:43:48

1. "Te vagy a leggyengébb láncszem" - mármint én :)
2. 2 kapott góllal sem lehet meccset nyerni.
3. Egyesek szerint keveset reklamálok a meccs alatt csk-ként a bíróknak, mások szerint meg túl sokat.. Na akkor ebből most mit tanultam meg? :)

Isti · http://lizards.naplopok.hu 2007.12.18. 12:03:18

1. Mindennél fontosabb az edzésmunka, illetve magában a futás is---> jó kondi=fél siker
2. Jól kell érezni magunkat a csapatban, mert ha nem, akkor az veszett fejsze nyele jelenség... (gondolok itt arra pl, hogy a pályán eltöltött időben ne fulladjon ki minden "együttlét":D)
3. a csapat összetartását kell minden áron segíteni és nem demoralizálni kell (akár a bíróknak való bekiabálással, akár "jobb lett volna, ha ezt, meg azt csinálod" dumával, bíztatni kell a csapattársat akkor is, ha ma nem megy neki úgy, vagy valami nem jött össze)
+1 amit meg kell majd tanulnom: ha esteleg nem nyerünk, akkor is jó érzéssel lejönni a pályáról :-)

Sharky 2007.12.18. 12:26:16

1. Vannak olyan emberek akik bebizonyították, hogy pozitív irányba is lehet színt vinni a mai floorball társadalomba önzetlenül.(a blogra értem és a szerkesztők munkáira!)

2. hiába segít sokat az ember önzetlenül, ha csinál akár 1 olyan dolgot is, amivel akaratlanul is árt a másiknak, a múltbeli cselekményei semmivé foszlanak.

3. Végezetül megtanultam, hogy ha Vörös Laci "felügyeli" a bíráskodást, akkor szg01 igenis használja a sípját!:))))

R#8 · http://whitesharks.hu/ 2007.12.18. 13:15:55

1. Ha egy csapat igazán csapat, akkor bármire képes.
2. Az előzőhöz szükséges, hogy ne csak ütővel a kézben legyen csapat.
3. Ráérsz a meccs után végelgyengülésben elhalálozni, de pályán azt is add ki magadból, amit nem is tudsz, hogy benned van.
+1. Ne tedd a kezed két egymásnak szembe teljes lendülettel érkező 100kilós ember közé:P
+2. Egy kapus akkor nyújt fergetegeset, ha alig aludt az este és rosszul van meccsközben:D

floorballek · http://www.szpk.hu 2007.12.18. 14:17:07

Dina, egyetértek veled :)

Croissant · http://rudasfloorball.extra.hu/news.php 2007.12.18. 15:08:53

1. Ha a csapat örül a gólnak, majd reklamál, mert nem adták meg, én akkor sem megyek sehova a területemen kívül (még akkor sem, ha tényleg az _egész_ csapat a pályán van)
2. Ha keményen dolgozol, és mutatsz is valamit, akkor kapus létedre is kaphatsz dicséretet :D
3. Higgadtság, higgadtság, higgadtság.

R#8 +2re:
Vagy ha a reggeli edzésen majd' elalszik fáradtságában, az esti meccsre útközben meg lerobbannak, másfél óra állás után nincs kedve védeni, bemelegítésre kap 5 percet, a pálya meg csúszik, mint a jég :D

strew · http://www.cannibals.hu 2007.12.20. 10:55:47

Főtt rizst csak GRILLEZVE!!!
süti beállítások módosítása