Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Komáromi hősköltemény és sok egyéb

2009.02.03. 13:24 Floorballer

A hétvége beharangozója egy ipari méretű mellényúlás volt részünkről - és akkor még ki sem tértünk a Gömb tévedéseire -, noha a racionalitás szűkös talaján mozogván felmentve érezzük magunkat bizonyos dolgok terén. A várakozásokat illetően mindent háttérbe szorított az ARES – Krokodil rangadó, és a maradék figyelemből is szinte mindent elvett a Phoenix – Szolnok női párviadal. Ha még ez nem is lett volna elég, ráadásként egyenesen a forduló legkevésbé ígéretes meccsének minősítettük burkoltan azt az SZPK – Neumann összecsapást, ami végül nem hogy messze felülmúlta a két derbi izgalmait (és itt most csak az izgalmakról van szó, mielőtt valaki virtuálisan ránk ejtene egy zongorát), de egyenesen a szezon eddigi egyik legjobb, legfordulatosabb – és egyik legizgalmasabb - meccsét hozta. Ezen felül jól hajráztak a gyíkok, és most kijött a régóta esedékes lépés a Kannibál fiúknak. Sok meccset láttunk a hétvégén, így maratoni összefoglaló jön tovább után! 

Férfi OB1

ARES HC/Top Floor - Dunai Krokodilok SE 7 - 4

White Sharks HC - Torpedo Justitia 3 - 7

Phoenix Fireball SE - Szolnok Cannibals FK 4 - 5

SZPK-Nokia - Neumann-Kartal FSE 9 – 8 

Kezdjük a szombat esténél. A mérkőzésidőpontok szerencsés együttállásának köszönhetően sokan nem csak kíváncsiak voltak a derbire, de ki is látogattak az összecsapásra, így közel 150-200 néző szorongott a lelátókon jelentősen megemelve a hőmérsékletet. Az előzetesben a megérzések valamiért ARES sikert jeleztek előre, de a bemelegítésnél kezdett átbillenni ez az érzet a másik irányba. A Krokodilok láthatóan komolyan vették az összecsapást, jóval a találkozó előtt már a pályán rótták a köröket, míg az ARES játékosok szokás szerint lazábban hangolódtak és érkeztek. A kezdősípszó után azonban hamar kiderült, hogy ez csak a látszat: az ARES tavalyi formájában (+ Görög) van! Mindjárt az első pillanatokban kimaradt egy ígéretes Krokodil helyzet, de az ezt követő percekben a meccs a hazaiakról szólt.

A gólgyártást Görög pontos távoli lövése nyitotta már az 5. percben, majd az ősszel oly biztos, ám most eléggé foghíjas Krokodil védelem asszisztálása mellett Vadócz passzolta a játékszert az üres kapuba egy 3 az 1 elleni kontra végén. Az utóbbi hetekben bombaformában lévő Vadócz ezzel éppen csak elkezdte a gólgyártást, ugyanis 6 perccel később egy 30 yardos passzt követő fumble után a Kaszás-Bedő-Fuchs-Vadócz csoportosulásból némi szerencsével a hazai 56-os ért el gyakorlatilag touchdownt. A meccs nem csak az eredményt illetően, hanem a játék képe terén is hazai fölényt mutatott, melyen Galsai tudott kozmetikázni még a szünet előtt. A második harmad már elszántabb hüllőket, és kiegyenlítettebb játékot hozott, mind a két félnek voltak veszélyes helyzeteik, de valahogy a vendégek vagy nem húzták meg az utolsó passzt, vagy nem volt kinek tovább tenni a labdát (sokszor inkább az előbbi) a fehérmezesek közt. Egy újabb kapu előtti kicsi a rakás jelenet után a régi fényének közelében tündöklő – és forgó – Mujahid Tamás lőtt igen technikás és szemfüles gólt: 4-1. Az ezt követő percekben vált eredmény terén utoljára nyílttá a találkozó. A passzok terén nem túl nagyszerű napot kifogó – és a pálya közepén kicsit magára hagyott, jól őrzött – Dombauer két távoli lövéssel visszahozta övéit, de az egyenlítés nem jött össze, sőt: az egyik legígéretesebb helyzetből (ismét csak 1 passz kellett volna) forduló ARES megszerezte az 5. gólt is egy szenzációs labdajáratás végén Geri révén (44. perc). További 5 perc alatt még betalált Geri és Mujahid T.-is, a válasz pedig már csak a lefújás előtt jött, ezzel a vége 7-4.

Összességében teljesen megérdemelt hazai győzelem született. A kilátogatók láthattak látványos gólokat, és szép jeleneteket, valamint volt némi küzdelem is (a beígért 35 perc helyett 31 talált gazdára), de mindent egybevetve ez az este – miként az őszi párharc is – egy csapatról szólt, így a várt izgalmak elmaradtak. Az elmúlt időben már megszokhattuk, hogy az igazán nagy téttel bíró meccseken nem számíthatunk közönségszórakoztató játékra, avagy a „tét rányomja bélyegét” a játékra mint egy BL döntőben.

A Krokodiloknál szinte mindenki egyszerre fogott ki egy enerváltabb napot – Kaszást kivéve, aki minden tőle telhetőt megtett, de néha ketten is kevesen lett volna -, és az ősszel a győzelem kulcsát adó védekezés most nem volt hatékony, a támadások pedig nélkülözték a szokásos ötletességet. Az ARES roppant célratörően játszott, Mujahid Tamás és Dósa remekelt a centerposztokon (noha utóbbit fortuna ma nem segítette, kétszer törte ketté gyakorlatilag a felső vasat), Vadócz pedig ismét nagyot játszott, ahogy Görög is. A szokásos egyéni klasszis teljesítmények helyett azonban az ARES ezen a napon mint CSAPAT aratott diadalt, szinte mindenki dicsérhető lenne, illetve senki nem emelkedett klasszisokkal társai fölé.

A Phoenix – Szolnok mérkőzéssel kapcsolatban nem tévedtünk: nagy iram, szórakoztató játék, izgalmak, Strauss bomba és rengeteg passz megvolt, csak éppen az eredményt illetően lőttek bakot az égi jelek. A Szolnokban már hetek óta benne van egy jó eredmény, mert a játék képével nincs baj. Ezúttal a védekezés is rendben volt – olyannyira, hogy nagyon okosan erre építették fel az egész meccset -, és ez 2 pontot jelentett a talán túl magabiztos Phoenix ellenében. A meccs egyik kulcsfigurája az aznap reggel 10 perccel indulás előtt riasztott Demecs volt, aki miként a dánok 92-ben a strandról, beugorva remekelt (még gólpasszig is jutott). A masszív védekezésből induló kontrák eredményeként a Kannibálok egy üstnyi forró vizet zúdítottak a Phoenix ifjainak nyakába: 0-3. Innen még volt visszaút, ugyanis az 51. percben megszületett az egyenlítés is (4-4) egy blokkon felpattanó lövésből, ám a remek napot kifogó Bagdi egy szenzációs elfutás végén a védőjét megelőzve befordult és az üres kapuba helyezett. A végén a Szolnok foggal-körömmel védekezve hősiesen őrizte az előnyt, végül megérdemelt győzelmet aratott elsősorban a kézzel fogható motiváltságnak köszönhetően egy remek meccsen. Ez két dolgot is jelent: egyrészt már nem kell hátranézniük a Kannibáloknak, a célt teljesítették ez bizonyos, másrészt merészebb álmokat is szőhetnek már nem csak a pontszámuk miatt, hanem a mutatott játék miatt is.

A WS ezúttal nem nyerte meg azt, ami nagyon kellett volna, avagy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Egyszerűen nincs az a helyzet, aminek láttán egy WS szurkoló nyugodtan a kezdőpont felé nézhet a húzást várván, és bizony lőtt gólok nélkül nehéz nyerni. A Torpedo sokkal hatékonyabb helyzetkihasználása volt a döntő a küzdelmes összecsapáson, melyen a 35. percben még 3-3 állt a kijelzőn. A 7-3 talán kicsit túlzó (a kitámadás mellett az utolsó percekben szereztek még 2-t Stekingerék, Sánta Vince is meglőtte első OB1-es gólját), de a győzelem teljesen megérdemelt. Ezzel a Torpedo továbbra is a sűrű középmezőny tagja, és hosszú idő után először már február elején nem kell a kiesés gondolatával foglalkozniuk.

Végére maradt mind időben vasárnap, mind térben ezen a hasábon a pár napja simának minősített SZPK – Neumann. Meglepően sok néző – kb. 150-200, de Füfke nyilván megosztja velünk a pontosabb értéket:), közte a zászlós, hangosbeszélős ultrák – volt kíváncsi a korántsem rangadó besorolású meccsre, és az ő megérzéseik voltak a helyesek – szemben a Gömbével -, ugyanis parádés meccs kerekedett a nem kevésbé parádés hangulatban a két talán legnagyobb szívvel rendelkező csapat közt.

A hazaiak egyáltalán nem aludták el a kezdést, minden erősségüket felvonultatták: 50 másodperc kellett Szabó Tibor első góljához, majd érkezett egy Váradi bomba, és 13:20-nál már 4-1 állt a kijelzőn. Varga kapust Kiss váltotta a vendég kapuban, és szenzációs teljesítményt nyújtott. Hálója érintetlen maradt a következő fél órában, míg övéi magukra találtak, fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását és a második harmad végére 4-6 (!!)-ra módosult az állás: volt kipasszolt ziccer, volt szenzációs levegőben való „labdajáratás” végén szerzett találat, 1 az 1-ben kipókhálózott felső sarok, megjáratott emberelőny, remek helyzetfelismerés. A Neumann szokásos erényeit csillogtatta, remek védekezéssel semlegesítették az ellenfél támadásait, és gyors kontrákkal operáltak, melyeket ezúttal pontosan is fejeztek be. A Kartaliak elhitték, hogy van keresnivalójuk, és innentől alaposan meg kellett szenvednie a narancsosoknak. A második harmad utolsó percei már a hazaiakról – valamit Kissről és az isteni közbenjárásról – szóltak: az emberfogásban alaposan elfáradó vendégek gyakorlatilag csúszva-mászva őrizték az előnyt saját térfelükön, ha kellett a kapuvas segítségével.

A harmadik harmad rendszerint az SZPK legerősebb időszaka, és ez most sem volt másként. 7:59-re már 7-6-nak tapsolhatott a publikum (Haris kipasszolt helyzetből, Szabó emberelőny, Füzi egészpályás szóló után a sisak mellé), majd Váradi 3 perccel később óriási erővel zúdított a hálóba egy félpályás bombát. A vendégeket azonban annyira felpörgette az első két harmad, hogy nem omlottak össze, noha benne volt egy a fáradtság okozta esetleges nagyobb vereség is ezekben a percekben. A Neumann azonban egy üres kapuig lejátszott emberelőnyből szépített Máté révén, de ez után összeszedték a menetrendszerű reklamálás okán begyűjtött kiállítást, amit Darai Máté ki is használt 57:04-nél (összesen 2-2 emberelőnyös gól esett), ám ez még mindig nem küldte padlóra az elcsigázott kékeket. 59:37-nél 9-8 egy félmagas, éles szögből leadott lövésből. Jöhetett a kapus lehozatal, és a végén 60:00-nál egy kapuvasra és oldalhálóra paszírozott szabadütés, így csak a lefújást jelentő sípszó pillanatában vált biztossá a hazai siker… A két csapat a vasárnapi éjszakában is kitartó szépszámú publikum hangos ünneplése mellett köszönhetett el egymástól egy igen emlékezetes találkozó végén.

Elképesztően fordulatos találkozón (volt 0-5-ös és 4-0-s etap is) alaposan megizzadt a sikerért az ezzel listavezetővé váló SZPK. Nem kérdés, melyik a két gárdából a jobb csapat, de ezen az estén a különbség eltűnt: a Neumann nem hogy a szezon, de talán a klub történetének legjobb játékával rukkolt elő, és hatalmas akarással – mely miatt talán a döntetlen igazságosabb lett volna - hajszálra volt a csodától. Tóth „veszprémi formában” folytatta idei remeklését 3 találattal, Jesch pedig Inzaghi szinten osztotta be mintegy 15 labdaérintését (2+2). Kiss brillírozott, a védelemnek pedig minden tagját dicséret illeti, de kiemelendő Bock agilis játéka és blokk arzenálja. A kékek elsősorban egységes csapatként alkottak nagyot. A narancsosok azonban bizonyították, hogy a 3. harmadok bajnokai, és hogy akarat terén náluk sincs hiány. Szabó Tibi ismét 3-szor talált be, Váradi pedig megint bemutatta, hogy miért is övé az egyik első név, ha védőkről kell beszélni az országban. Ezzel két pont előnyre tett szert a versenyfutásban a Komárom a tabella élén, és ráhangolódhatott az ARES elleni két meccsre.

Zone Női OB1

SZPK-Nokia - Neumann Snipers 5 - 1

Phoenix Fireball SE - Szolnok Cannibals FK 6 – 0

Meglehetősen bizonytalankodó beharangozó született a női bajnokság nagy rangadójáról, a Phoenix – Szolnokról. Abszolút háromesélyes, kiélezett meccsre lehetett számítani, ám ebből nem sok valósult meg. A Phoenix nem hagyott teret ellenfelének, és már korán 3 gólra ellépett három egyéni villanásból (Radácsi-Szarvas-Radácsi) a sokkal kevésbé motiváltnak tűnő ellenféllel szemben. A Szolnok a második harmadra magára talált, ám betalálniuk ekkor sem sikerült, noha átvették a játék irányítását, de a szokásos sakk-matt akciók elmaradtak, inkább csak távoli próbálkozások és egyéni akciók jellemezték játékukat (különösen sokat brusztolt Vágó a védők szorításában). A Phoenix védelem jól zárt, és magabiztosan gyűjtötték be a két pontot, ráadásul gólt sem engedélyeztek a kicsit enerváltnak tűnő ellenféllel szemben a kiválóan védő Teleki révén (szerencsés az a magyar mezőnyben, akinek két válogatott kerettag kapus is rendelkezésére áll). Ha a küzdelem el is maradt, számos egyéni villanás szórakoztatta a publikumot, melyek közül kiemelendő Rékási „Ronaldinho-s” gólja: hát mögé jövő passzt egy focis mozdulattal sarokkal maga mögött vett ütőre majd emelt a hosszú vashoz – ha TV-s összefoglaló lenne, a heti TOP3-ban mindenképpen lenne helye. Érdekesség, hogy – részben betegségek miatt - mindösszesen 9 mezőnyjátékos vette fel a küzdelmet 7 ellen (ráadásul ha pályán töltött idővel súlyozzuk a számokat, még kisebbeket kapnánk), és ez bizony a harmadik harmadra már alaposan meglátszott. Megérdemelt a hazai siker, és nagy lépést tettek ezzel a fiatalok a bajnoki cím felé, lehet nézegetni a vitrin választékot… 

Szintén 7 emberrel vágott neki a Neumann a komáromi kirándulásnak. Ennek ellenére egészen jó mérkőzés kerekedett: látványos passzos játék, tudatos formációk, felépített támadások (hazai oldalon), jó védekezés (vendégek részéről) jellemezte a csapatokat. A fáradtság és a rutin hiánya a 35. perc környékén ütközött ki, és innentől az SZPK immár nem csak mezőnyben nőtt ellenfele fölé, hanem a rést is megtalálták a védelmen. A vége megérdemelt hazai helyenként látványos játékkal, a vendégeknek pedig továbbra is góllövő ütőkre van szüksége a biztosnak mondható védelem mellé.
 

Férfi OB2

Miskolci FE - Diamonds X3M Team  3 - 10

Paksi FK - VESC Lizards Fitt SE 4 - 5

Rudas FT - ARES HC U21 10 – 4 

A Diamonds nem pihen, és ezúttal is rövidre zárta a találkozót. A 11. percben már 1-6 volt az állás, ami egy komoly kiütést is magában hordozott az elmúlt két körben kicsit fonalat vesztő Miskolc ellen. Innentől azonban kicsit lassult a tempo, és a vége közte 7 lett, a 10 gyémánt gól pedig ismét megvolt. Alm Zsolt 2+5-el vette ki részét ez alkalommal a mannahullásból.

Az igazi izgalmak a 4 közé jutást jelentő 4. helyért folyó Paks – Veszprém összecsapásra összpontosultak. Mind a két csapat a biztonság szócskát tűzte zászlajára, így az első harmadban állóháború bontakozott ki gyakorlatilag 3 védős felállásokkal minimális kockázatot sem vállalva. A Veszprém valamivel tudatosabb játékot mutatott be, míg a Paks csatárai kreativitására bízta a támadások javát. A Paksiak vezetést szereztek, ami kicsit felélénkítette a Gyíkokat, és a legGyíkabb Gyík – a szó jó értelmében – vezérletével 3-1-re fordították az állást a 35. percre egy jóval változatosabb második harmadban. Az egyetlen Török, aki Kurdnak vallja magát előbb lőtt egy egészen szenzációs - emberhátrányos szóló két védőn és a kapuson át (TOP3-ba jelölve szintén) -, egy remek – szélről védő előtt befordulás és hosszú sarok – és egy briliáns meglátásból származó – fonákkal az üres rövid alsóba – gólt. A Veszprém azonban szereti izgalmassá tenni saját dolgát, így 39:43 és 41:33 közt 3 gólt kapva ismét a Paks állt győzelemre. Szőts két találatot szerzett, illetve Batta vette be az amúgy remeklő Rabb hálóját a kapu mögül(!). Nem ez volt azonban az utolsó fordulat, Kis félpályán elcsípett labdából egyenlített, majd az egész meccsen kiválóan irányító Knór egy távoli bombával megszerezte a 4.helyet jelentő győzelmet is. Kiemelendő Rabb kapus, aki 2 büntetőt is hárított. A Veszprém későn kezdte a hajrát, de még éppen idejében, így odaértek a 4. helyre, ráadásul mindössze 2 pont választja el őket a 2. helytől.

Másnap a Dunaújváros immár tétnélküli meccsen magabiztosan győzte le a tartalékos ARES U21-et 10 gólt szerezvén. Kicsit sajnáljuk a Dunaújváros búcsúját, és őszinte értetlenséggel állunk a jelenség előtt, ugyanis a csapat az érthetetlen vereségek mellett képes kiemelkedő játékra is, így valamelyest meglepő a szereplésük, előzetesen feltétlenül dobogóra vártuk őket. Ami késik nem múlik…

Női MK 

White Sharks – MEISE 3 – 15 

Állítólag ismét volt egy női meccs, ami elkerülte figyelmünket (már meg sem lepődünk). A MEISE alaposan megtörte a WS elmúlt hetekben mutatkozó jobb formáját, és magabiztos sikert arattak az Építők parkettjén.

Végezetül megemlítenénk, hogy a Gömböt lassan lecseréljük Liska Bálintra, mert az, ahogyan listavezetőként (!) leiskolázta a mezőnyt a heti teljesen kiszámíthatatlan TOTO szelvény kapcsán, az már egyenesen vérlázító! Természetesen gratulálunk!:)

 

2 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr96920111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vígh Laci · http://gportal.hu/portal/areshockeyclub/ 2009.02.03. 21:30:33

Hősünk felette a (kék égen jobb oldalt fent) képen, nem egy repülő véletlen?! :-D Lehet már más rég észrevette de én csak most nézem... :-D :-D

Gardo 2009.02.04. 19:31:16

Ha lesz "kapacitásotok" szívesen olvasnék az OB III rájátszásáról is a blog hasábjain!:)
süti beállítások módosítása